7 semne pozitive de sfârșit de lume care se desfășoară acum

Șapte evenimente au avut loc și contină să se desfășoare ca parte a restituirii și oferă evidență a revenirii lui Hristos (Foto: Flickr/Kevin Lallier)Nu toate semnele legate de revenirea lui Hristos sunt negative (cum sunt războaiele, foametea, cutremurele și așa mai departe) în natura lor. Multe sunt încurajatoare și incitante.

Există șapte evenimente care au au loc și care continuă să se desfășoare, evenimente care sunt parte a revenirii și oferă evidență cu privire la venirea lui Hristos. Ele sunt:

  1. Israelul va fi restaurat ca națiune într-o singură zi (Isaia 66:7-8; Zaharia 3:9; Osea 3:4-5).
  2. Țara va începe să înflorească și să fie roditoare (Isaia 35:1-8; 27:6).
  3. Apa va izbuci în deșert pentru irigare (Isaia 35:6-7; 41:18).
  4. Ierusalimul va fi în mâinile evreilor și își va extinde granițele (Psalmul 102:16).
  5. Evreii dintre neamuri din afara Palestinei se vor întoarce înapoi în Israel (Isaia 43:5-6; Ieremia 16:14-16).
  6. Ploaia târzie și ploaia timpurie se va întoarce în zilele de pe urmă (Osea 6:3; Ioel 2:23; Amos 4:7).
  7. Zidurile Ierusalimului vor fi rezidite de străini și porțile sale vor fi deschise în mod continuu (Isaia 60:1-11).
Procesul de restaurare al Israelului a început în cadrul anilor 1800, odată cu naşterea Mişcării Sioniste, însă a fost manifestat faţă de lume pe 14-15 mai, 1948, când David Ben-Gurion a făcut o proclamaţie prin care declara un stat nou pentru evrei numit Israel. Parte din această declaraţie spunea, "Statul Israel va fi deschis pentru imigrarea evreilor din toate ţările răspândirii lor". În câteva ore... armatele arabe au avansat spre mica naţiune pentru a duce la abandonarea planului. La fel cum Israelul antic a avut de confruntat şapte naţiuni ce trăiau în jurul lor în timpul lui Iosua (Deuteronom 7:1), în 1948 evreii au trebuit să se confrunte cu trupele a şapte naţiuni arabe din jurul lor, care au anunţat că evreii "vor fi aruncaţi în mare". Un război de independenţă s-a purtat în cadrul căruia Israel a supravieţuit în ciuda uimitoarelor şanse. Astăzi ei se laudă cu cea mai avansată tehnologie militară din lume.

Unul din ţelurile lui Ben-Gurion a fost acela de a împlini profeţia din Isaia şi să facă deşertul să înflorească cu vegetaţie. În 1953, la vârsta de 67 de ani, Ben-Gurion a demisionat din funcţia de prim-ministru al Israelului pentru a-şi urma visul. Fostul lider, împreună cu soţia lui, Paula, s-au mutat într-o colibă de lemn cu trei camere la Sde Boker în dezolatul Pustiu Negev; era un teren uscat, gol, ars de soare. După un an, Beerhseba, oraşul lui Avraam, a devenit un oraş mare, şi astăzi mai mult de 54 de ferme sunt împrăştiate în toată această regiune numită Arabah - Negev-ul şi partea de sud a Israelului - producând roşii, ardei, pepeni şi o mulţime de fructe şi vegetale. Astăzi deşertul acela este în floare.

Ben-Gurion şi alţi israelieni care s-au stabilit acolo au fost totodată responsabili şi pentru instalarea ţevilor de apă pentru a asista în cadrul irigaţilor. După câţiva ani, sateliţii Statelor Unite au descoperit un rezervor imens de apă sub deşert, care astăzi pompează apă în afară, şi este seva folosită în procesul de irigare prin picurare, permiţând deşertului să înflorească cu viaţa agricolă.

În 1967, forţele militare egiptene, conduse de preşedintele egiptean Gamal Abdel Nasser, a ameninţat Israelul şi plănuiau să-i atace. Israelul a prevenit acest asalt militar cu o campanie aviatică, distrugând forţa aeriană egipteană în timp ce avioanele erau abia pe pistele de decolare. În cadrul acestui Război de Şase Zile în care a fost implicat Egiptul, Iordania şi Siria, paraşutiştii israelieni au ocupat jumătatea estică (arabă) a Ierusalimului. În acea vreme, această secţiune era cunoscută drept ţara Transiordania. La finalul războiului, Israelul a anexat atât estul cât şi vestul Ierusalimului laolaltă, formând astfel Ierusalimul unit sub controlul israeliţilor. În acel moment Ierusalimul a fost unit ca un oraş fără ziduri şi a devenit capitala de mult promisă a lui Israel.

Deşi din 1948 şi până în 1967 evreii au continuat să imigreze în Israel din naţiunile din jur, evreilor ruşi care trăiau dincolo de Curtea de Fier li s-a interzis viza de ieşire din fortăreaţa comunistă. În partea târzie a anilor 1980, cu aprobarea lui Mikhail Gorbachev, evreii au primit vizele pentru a se întoarce din nordul Uniunii Sovietice înapoi în Israel, astfel împlinind promisiunile pe care Dumnezeu le-a dat acestora prin Ieremia şi Isaia cu mii de ani în urmă.

După câţiva ani mai târziu, în partea timpurie a anilor 1990, a avut loc o revenire bruscă de ploaie fizică, care a înmuiat pământul din Israel, astfel că pământul fermelor a fost revitalizat şi hrănit, dar şi deşerturile şi partea de sus a Înăţimilor Golan. În timp ce ferestrele cerului erau deschise, albiile care odată erau uscate au fost umplute de apă. Acesta a fost un semn al revenirii ploii târzii peste ţară.

Astăzi, vechiul oraş al Ierusalimului este împărtăşit de cele trei religii mondiale monoteiste: Islamul, Iudaismul şi Creştinismul. Din cele opt porţi clădite în zidurile oraşului vechi, doar una, Poarta de Est, rămâne sigilată cu pietre mari. Toate celelalte porţi sunt deschise către cetăţeni şi vizitatori. Copiii sunt văzuţi plimbându-se pe străzi continuu în mijlocul gălăgiei autobuzelor şi maşinilor, uneori repezindu-se sau ieşind din mulţimea care umple străzile din timpul zilei.

Notă: Articolul de faţă este o traducere/adaptare a unui material scris iniţial de Perry Stone (foto alăturat) în CharismaNews, de unde a fost preluată şi fotografia de la începutul acestei postări. Perry Stone este autor best-seller la multe cărţi cum ar fi "There's a Crack in Your Armor", "The Judas Goat" şi "Unleashing the Beast" (nu sunt momentan disponibile în limba română..., făcând click pe tituri puteţi comanda versiunea lor în engleză), de unde a fost adaptat acest articol. El conduce una din cele mai în creştere misiuni, The Voice of Evanghelism (Vocea Evanghelismului) şi trăieşte în Cleveland, Tennessee împreună cu soţia sa, Pam, şi cei doi copii ai lor. Dacă citaţi/folosiţi acest articol în altă parte, rog să păstraţi această notă de final şi să oferiţi sursa de unde l-aţi preluat, adică acest blog. Mulţumesc.
Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.