14 Semne că ai o inimă aprinsă pentru Dumnezeu

În luna aprilie din 2013 am inaugurat o secţiune pe acest blog intitulată "Seria Ponturi Creştine", o încercare de a răspunde la câteva întrebări cheie cu care se confruntă creştinii din zilele de astăzi. Un articol care a creat cea mai mare vâlvă a fost unul legat despre modalităţi de exprimare a închinării faţă de Duhul Sfânt - care este Dumnezeu. Deşi acel articol a fost scris folosind versete din Sfânta Scriptură, mulţi dintre cei care au comentat acel articol l-au crezut a fi ceva denaturat (şi comentariile de la acel articol au fost actualizate şi numele persoanelor nu s-au putut importa corect... din nefericire, aşa că identitatea lor este protejată, deşi eu ştiu cam cine a scris acolo...).

În articolul de faţă vreau să vă prezint o listă de 14 semne că ai o inimă aprinsă pentru Dumnezeu, o listă care am preluat-o în urma citirii unei cărţi de care nu îmi mai aduc aminte, însă am găsit recent lista scrisă de mine pe o hârtie albastră... şi mi-a sărit în ochi. Iată mai jos cele 14 semne:
 1. Vei fi numit excentric... şi probabil că vei merita aceasta.
 2. Dacă ai Duhul lui Dumnezeu în tine mulţi vor crede şi se vor simţi deranjaţi (Faptele Apostolilor 26:24-25).
 3. Aşteaptă să ai şi să simţi o mare împovărare cu privire la biserică şi la lume.
 4. Vei avea suspine dese cu privire la cei din cler.
 5. Aşteaptă-te la opoziţie atât din biserică cât şi din afara ei.
 6. Aşteaptă-te la multe conflicte agonizatoare cu Satan şi îngerii lui.
 7. Te vei confrunta cu lupte mai mari în interiorul tău decât ai avut mai înainte (Galateni 5:17).
 8. Vei avea pace cu Dumnezeu în acelaşi timp. 
 9. Dacă eşti condus de Duhul lui Dumnezeu vei avea o conştiinţă paşnică.
 10. Vei fi folositor.
 11. Dacă eşti plin de Duhul Sfânt nu vei mai fi necăjit atunci când oamenii vorbesc despre tine.
 12. Vei ştii cum să foloseşti diverse unelte şi strategii pentru a câştiga pe cei necredincioşi pentru Hristos.
 13. Vei fi calm în cadrul încercărilor, stabil chiar şi atunci când o furtună urlă în jurul tău.
 14. Vei fi plin de pace la momentul morţii. 

  În articolul următor vom prezenta semne că eşti un creştin căldicel, care nu mai are dragoste şi pasiune pentru Împărăţia lui Dumnezeu, şi în a cărui inimă Duhul Sfânt este ignorat.

  Care ar mai fi lucrurile care pot fi menţionate în lista de mai sus? Dacă doriţi să adăugaţi ceva la această listă, vă rog să lăsaţi un comentariu mai jos.   Niciun comentariu:

  Disclaimer:
  Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

  Un produs Blogger.