Biserica ca lumea - o cacofonie care trădează realitatea

Biserică cu turlă - imagine preluată de pe www.redletterchristians.orgVă mai amintiţi de articolul legat de "Semne că faci parte dintr-o biserică bolnavă"? Dacă vă aduceţi aminte sau nu, nu prea mai contează acum... pentru că ştim şi vedem pe zi ce trece că condiţia prezentă a bisericii ne lasă pe fiecare dintre noi cu uimirea că frica de Domnul lipseşte tot mai mult din cadrul lor, şi acest aspect contribuie cu mult la condiţia morţii spirituale a bisericii, fie că ne referim la un anumit tip de biserică, anumit cult religios sau grupare creştină.

Deşi în acest articol nu ne referim la toate bisericile în mod colectiv, adevărul şi realitatea zilelor noastre ne arată că o mare majoritate ... au luat-o pe arătură în ceea ce priveşte apropierea de Dumnezeu.

Trăim într-o cultură în cadrul căreia suntem saturaţi de corectitudinea şi relativismul politic (deşi am putea spune şi incorectitudinea şi deviaţia politică) şi suntem înclinaţi să ne întrebăm dacă există vreo speranţă pentru ţara noastră (fiecare îşi poate trece aici numele ţării sale). Dacă vom continua spre această cărare alunecoasă... o să ajungem pradă deznădejdii. Dacă nu are loc o trezire spirituală naţională, va fi dificil să întoarcem acum acest Titanic - vasul a fost lovit şi ceea ce este în el curge pe afară. Dar dacă Dumnezeu aduce trezire ... dacă noi ne întoarcem inimile şi minţile noastre spre El ... avem în faţă o speranţă măreaţă. Trezirea înseamnă că ne deşteptăm, restaurăm, reînnoim sau reparăm. În bisericile din jurul nostru, apelul la mulţime şi la a fi pe plac maselor de oameni tinde să fie scopul mai degrabă decât o chemare de ieşire din stilul de viaţă distructiv, care ar putea duce ulterior la o trezire şi reînnoire.

Un somn adânc, ca de moarte, a acaparat biserica: "Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort" (Apocalipsa 3:1). Raza de lumină s-a stins, sarea şi-a pierdut gustul, şi mesajul crucii a fost editat în majoritatea predicilor. Ne-am pierdut zelul pentru adevăr. Ne-am gândit oare că l-am ofensat pe Dumnezeu? Luaţi în considerare următoarele:

1. Media influenţează biserica.
Poliţia corectă din punct de vedere politic este mereu în alertă. Poţi să-l menţionezi pe Dumnezeu atâta timp cât nu menţionezi adevărul Său absolut. Îl poţi menţiona pe Isus atâta timp cât El a fost doar un învăţător bun. Şi poţi îmbrăţişa religia atâta timp cât este all-inclusive. Pastorilor din întreaga lume li se cere să fie corecţi din punct de vedere politic mai degrabă decât corecţi biblic şi aceasta spre a fi acceptaţi. Tendinţa din biserici este de a fi primitori, însă în principal afirmatori. Predicile sunt în aşa fel concepute încât să gâdile urechea dar să nu convingă inima. Dumnezeule, ai milă de noi!

În plus, mulţi creştini se bucură de programe despre ocult, vampiri, vrăjitoare, zombii, sex ilicit şi alte perversiuni ale adevărului. Un creştin nu ar trebui să fie întreţinut de întuneric. Dacă suntem acolo, inima noastră are nevoie de resuscitare spirituală. "Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace." (Romani 8:6).

Mulţi oameni merg la biserică în mod sporadic, dar mai degrabă s-ar duce să vadă un film. Ei sunt detaşaţi şi plictisiţi în timpul închinării. Postările lor sociale seamănă cu Hollywood-ul şi nu cu lucrarea Duhului Sfânt. Ei îşi aleg prieteni care le complimentează stilul lor de viaţă lumesc, mai degrabă decât prieteni care să-i provoace să trăiască pentru Dumnezeu. Ei abia aşteaptă să consume alcool şi să evite rugăciunea şi studiul Bibliei. Filmele şi video-urile care le aleg ei sunt incitante şi lucrurile lui Dumnezeu sunt monotone. Conversaţiile lor de la locul de muncă includ orice topic în afară de Dumnezeu, iar acasă cuvintele lor sunt frivole şi lipsite de viaţă. Se trezesc cu gânduri ce sunt concentrate pe bogăţie, plăcere sau entertainment. Ei sunt morţi, sau sunt pe moarte din punct de vedere spiritual, şi nici măcar nu ştiu de asta! Ei au religie dar nu o relaţie autentică.

2. Biserica nu poate fi politică decât dacă e "corect din punct de vedere politic".
Louie Giglio, fotografie preluată de pe youtube.comÎn anul 2013 pastorul Louie Giglio (foto alăturat) a fost înlăturat din cadrul programului de inaugurare al Preşedintelui (Statelor Unite ale Americii) datorită vederilor sale cu privire la homosexualitate, şi a fost înlocuit cu un pastor care susţine agenda homosexualilor şi a lesbiencelor. În mod ironic, el rostea binecuvântare peste naţiunea Americii. Mi-am amintit apoi de cuvintele lui Dumnezeu către Ieremia, "Eu nu i-am trimis pe aceşti pastori, dar ei au alergat. Eu nu le-am vorbit lor, dar ei au vorbit. Dacă ar fi stat într-adevăr la sfatul Meu, ar fi întors oamenii de la căile lor rele" (parafrazare a Ieremia 23:21-22).
"Avem nevoie de mai mulţi profeţi la amvoanele noastre şi mai puţine marionete" (Leonard Ravenhill).
De două lucruri este nevoie să se întâmple ca persecuţia severă să aibă loc: 1) absenţa legislaţiei care să permită libertatea de exprimare cu privire la Dumnezeu, şi 2) absenţa liderilor cu frică de Dumnezeu care să susţină standardul lui Dumnezeu. Pe măsură ce aceste două aspecte se ofilesc rapid de pe scenă, biserica a fost alinată să adoarmă în timp ce duşmanul se târeşte în interior şi plantează neghină printre grâu.

3. Forţa militară este manipulată de grupări ateiste care cer ca Dumnezeu să fie înlăturat.
Creştinii tremură în spatele uşii corectitudinii politice şi permit grupărilor anti-Dumnezeu să determine cursul forţei noastre militare. Dacă încrederea noastră este în Dumnezeu şi în controlul Său suveran ar fi bine, dar vai de orice organizaţie militară care caută să înlăture pe Dumnezeu din cadrul arsenalului lor. EL nu este un gând, un concept sau o idee... EL este Creatorul Cerului şi al Pământului: "Aruncă groaza în ei, Doamne, ca să ştie popoarele că nu sunt decât oameni!" (Psalmul 9:20).

4. Sistemul educaţional continuă să-l înlăture pe Dumnezeu.
Darwin este lăudat şi planul de învăţământ care-l înlătură pe Dumnezeu este aplaudat. Să nu mă înţelegeţi greşit, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru învăţătorii din cadrul şcolilor publice... avem nevoie de ei, şi poate că noile standarde academice au anumite puncte bune, însă există totodată o tendinţă de a învăţa că, deşi un student răspunde incorect, el ar putea fi corect dacă poate să explice în mod adecvat de ce a răspuns greşit. Relativismul continuă să provoace adevărul, însă spre propria sa distrugere. De fiecare dată când punem valoare pe raţiunea şi intelectul uman mai presus decât Cuvântul lui Dumnezeu şi adevărul aboslut nu facem altceva decât să confruntăm consecinţele prostiei noastre.

Nu aduc nici o scuză pentru conţinutul controversat al acestui articol. Când nu facem confruntarea noi de fapt confirmăm lucrurile; când eşuăm în a confrunta ideile şi filozofiile distructive noi - în esenţă - le confirmăm. Dacă afirmăm cele evidente devenim parte a problemei... nu putem schimba ceea ce nu vom confrunta.

O mare majoritate a bisericilor din lumea noastră (indiferent de ţara în care te afli) au fost insensibile către vreo generaţie, către vreo decizie judecătorească, către vreun compromis, şi acum ne cufundăm într-o hazna a relativismului. "Pretutindeni mişună cei răi, când domneşte ticăloşia printre fiii oamenilor." (Psalmul 12:8). Dumnezeu este singura noastră speranţă. "Nu ne vei înviora iarăşi, pentru ca să se bucure poporul Tău în Tine?" (Psalmul 85:6).

The Next Great Move of GodPentru cei care citiţi materiale în limba engleză, şi sunteţi doritori să aflaţi care este următoarea mare mişcare a lui Dumnezeu, vă recomand cartea "The Next Great Move of God" (copertă carte alăturat, cartea va fi disponibilă în limba engleză începând cu 7 aprilie 2015) scrisă de Jennifer LeClaire, o carte care prezintă relatările şi mesajele unor mari oameni ai lui Dumnezeu precum Dutch Sheets, Reinhard Bonnke, Jonathan Cahn, Billy Graham, Steve Hill şi alţii, o chemare la trezire spirituală.

Notă: Materialul care l-aţi citit mai sus este o adaptare după un mesaj transmis de Shade Idleman cu titlul "Articol ce poate ofensa pe mulţi creştini", apărut în CharismaNews pe 25 februarie 2015. Shade este fondatorul şi pastorul principal de la biserica Westside Christian Fellowship din Lancaster, California, în nordul oraşului Los Angeles. El a lansat recent cea de-a 7 a carte a sa, Desperate for More of God (Disperat pentru mai mult din Dumnezeu). Predicile, articolele şi cărţile sale, precum şi programul radio care îl conduce, poate fi găsit accesând site-ul wcfav.org. De asemenea, el poate fi urmărit pe Facebook aici. Dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi toate linkurile din el precum şi nota aceasta de la final, şi să nu uitaţi să oferiţi sursa citării acestui material, adică acest blog.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.