Când cerul îţi joacă jocul de la loterie

Bile cu numere de la loterie - imagine de pe google imagesCu circa o lună în urmă citeam despre o femeie creştină de 26 dea ani care a câştigat la loto în America suma incredibilă de 188 milioane de dolari. Numele ei este Marie Holmes (probabil că Sherlock Holmes a influenţat viaţa părinţilor ei... şi uite aşa a dat şi ea de un indiciu, pardon, de un bilet câştigător la o loterie) şi este mama a patru copii, din care unul are paralizie cerebrală şi în plus femeia este şomeră. Sau să spunem că era înainte să câştige lozul cel mare....

Înainte ea a avut 2 slujbe ca să poată să-şi întreţină familia - o admir pentru acest lucru - lucra la Wal-Mart şi la McDonalds. Doar că ea consideră că acest câştig la loterie este felul lui Dumnezeu de a-i purta de grijă. Aşa să fie oare?

"Sunt pregătită", declara ea, "sunt gata să îmbrăţişez această schimbare şi sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce s-a întâmplat familiei mele", a declarat ea la canalul de ştiri My Fox 8. "Prima dată am să-mi plătesc zeciuielile pentru că nu aş fi avut nimic dacă nu era Dumnezeu".

Marie Holmes - imagine preluată de la canalul NBC News - toate drepturile rezervateRestul banilor, spunea Marie Holmes (foto alăturat), îi va aloca unui fond de studii pentru copii ei. "Acum nu mai trebuie să mă îngrijorez cu privire la cuvântul 'luptă', şi nici copiii mei", a spus ea la postul de ştiri CNN. "Vreau ca ei să înţeleagă că banii nu te schimbă, însă te pot ajuta, aşa că nu trebuie să se îngrijoreze de datorii şi rate şi restul. Ei pot merge la colegiu şi să nu trebuiască să se îngrijoreze de nimic, şi mă bucur că pot face acest lucru pentru ei."

Holmes este una din cei 3 câştigători ai sumei totale de 564 milioane de dolari, conform cu PBS. În timp ce mulţi consideră că această poveste încălzeşte inimile... editorul Joe Nocera de la New York Times scrie că "loteriile sunt foarte bine una din singurele căi cele mai subtile prin care guvernele de stat adună bani".

PBS raportează că în timp ce mingea câştigătoare de la loteria Powerball a atras milioane de dolari în America, vânzările de bilete pentru câştigurile mai mici au scăzut cu 35% din 2013. Aceasta forţează anumite state să deruleze jocuri diferite - gen "răzuiţi aici" ca să câştigaţi - într-un efort de a menţine veniturile.

Cât despre câştigători, Nocera scrie despre luptele lor cu mânuirea banilor care-i câştigă ulterior. Consilierul financiar Don McNay a declarat lui Nocera că atunci când cei care ajung să câştige ating acest prag al bogăţiei "banii pur şi simplu îi copleşeşte - pur şi simplu îi face pe oameni să-şi piardă simţul valorii".

Şi acum concluziile.

E minunat că Holmes a primit această minunată purtare de grijă, DAR este aceasta binecuvântarea lui Dumnezeu? Poartă Dumnezeu de grijă prin jocuri de noroc? Ar trebui să joace creştinii la jocurile de noroc? 

Lăsaţi un comentariu dacă aveţi ceva semnificativ de spus. 

Notă: Postarea de faţă este o adaptare după un material apărut iniţial în CharismaNews în 17 februarie 2015. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să lăsaţi toate linkurile din el şi nota aceasta de final.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.