Cheia spre succesul căsniciei: Conflictul

Conflict - imagine preluată de pe site-ul deckardpublishing.comCei mai mulţi dintre noi încercăm să evităm conflictul. Un prieten de-al meu s-a încurcat într-o luptă cu logodnica lui de pe vremea respectivă, acum ea este soţia lui. Înainte să o ceară de nevastă... el s-a străduit pe cât a putut de bine să cauzeze un conflict între ei doi. Spre deosebire de fiecare dintre noi, din vremea când aveam întâlniri şi încercam să evităm cu orice preţ conflictul, el a ştiut că un conflict marital era inevitabil. El nu a încercat să o facă pe fată să încheie relaţia, însă a vrut să înveţe cum vor mânui ei conflictul odată ce erau căsătoriţi.

Fiecare relaţie în parte pe care o ai cu cineva va experimenta un anumit fel de conflict, mai ales relaţia ta maritală. Asta nu este un lucru rău atunci când este tratat în mod adecvat. Mai jos este o metodă în 3 paşi prin care poţi mânui conflictul spre a-ţi oferi o căsnicie de succes:

1. Discută impactul.

Când te afli la punctul de conflict, fie că e vorba de ceva care s-a făcut, care nu s-a făcut, spus, sau nespus, mută focusul spre impactul pe care acesta îl are asupra ta şi a partenerului tău. Asta funcţionează în ambele sensuri. Nu împrtăşi doar preocuparea ta legat de felul cum are impact asupra ta, permite însă şi soţiei tale să facă acelaşi lucru. Stai şi ascultă atunci când ea îţi împărtăşeşte. Aceasta va permite la amândoi să vadă lucrurile din perspectiva celeilalte persoane.

2. Discută dorinţa.

După ce v-aţi exprimat preocuparea şi felul cum are impact asupra voastră, ce ai vrea să să întâmple după aceea? Ce vrea soţia ta ca să se întâmple? Permite soţiei tale să împărtăşească ce îşi doreşte ea. Las-o să exprime cum i-ar fi plăcut să decurgă situaţia sau ce fel de răspuns i-ar fi plăcut să primească. Împărtăşeşte apoi şi tu cu ea acelaşi lucru din perspectiva ta.

3. Discută acţiunea.

Acum că aţi discutat preocuparea voastră, potenţialul impact şi dorinţa voastră de a îndrepta sau a face lucrurile mai bune pentru fiecare din voi, e vremea să discutaţi ceea ce voi sunteţi gata să faceţi. Da, nu v-a plăcut cum au decurs lucrurile şi a-i discutat/împărtăşit cu soţia ta legat de o modalitate mai bună de a rezolva conflictul. Acum trebuie să şi vrei să faci paşii necesari pentru a crea rezultatul din cadrul căsniciei tale, rezultat pe care vi-l doriţi amândoi să ducă la succes.

Notă: Articolul de mai sus este o adaptare a unui material scris de Jackie Bledsoe (foto alăturat) în site-ul All Pro Dad, folosit cu permisiune. Jackie este autor, blogger şi vorbitor, însă cel mai important este faptul că este un soţ şi tată a trei copii; el îi ajută pe bărbaţi să conducă şi să iubească mai bine pe cele care contează cel mai mult. Pentru mai multe articole şi materiale, vizitaţi blogul său la adresa http://jackiebledsoe.com

Dacă folosiţi acest material în altă parte, rog să păstraţi această notă de final şi să oferiţi sursa de unde l-aţi preluat, adică acest blog. Mulţumesc.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.