Când biserica devine cel mai nesigur loc din societate

Dylann Roof, în monitorul din stânga, încătuşat, în cadrul primei sale audieri, în dreapta este judecătorul care a decis ca această primă audiere să fie via video - imagine preluată de pe site-ul ibtimes.comAm ascultat cu atenţie cum în luna iunie 2015 un psihopat de 21 de ani a intrat într-o biserică metodistă de negrii din Charleston, Carolina de Sud şi a ucis 9 persoane cu cruzime, acuzându-i - fără să cunoască pe vreunul dintre ei personal - că violează fetele Americii şi distruge viitorul ţării pe care nici el nu o respecta... şi probabil că nici nu o cunoştea.

L-am ascultat pe judecătorul care a deschis sesiunea primei audieri a lui Dylann Roof, o audiere care a fost făcută via video, la alegerea judecătorului - nu cunosc motivele pentru această audiere, din moment ce Dylann era încătuşat şi păzit într-o cameră separată de 2 gardineni înarmaţi.

Judecătorul a luat cuvântul şi a rostit o introducere destul de emoţionantă. L-am ascultat în timp ce citea şi rostea cu patos cele spuse de el. Printre cele menţionate de el au fost cuvinte legate de faptul că oraşul Charleston şi comunitatea întreagă de acolo se va ocupa de familiile celor ucişi. Mai apoi judecătorul a spus că se vor ocupa şi de familia ucigaşului. Nu în sensul că îi vor izola pe unii de alţii, ci vor căuta să consilieze şi să ajute familiile care trec prin 2 faze total opuse de şoc: unele ca urmare a acestor crime, alta ca familie ce a crescut un criminal.

Ulterior, judecătorul a dat cuvânt reprezentanţilor familiilor celor ucişi. Fiecare dintre ei, dacă nu greşesc eu, a spus un cuvânt de iertare la adresa lui Dylann şi unii dintre ei i-au şi spus să se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu că El îl poate ierta. Mă uitam la figura criminalului în timp ce aceştia spuneau că iartă ceea ce a făcut el. El nu schiţa nimic pe figura lui, de parcă ori avea urechile închise, ori respingea ceea ce spuneau aceştia. Era vinovat, era de 9 ori vinovat atunci şi acolo, şi pe el îl durea în cot de acţiunile lui de nelegiuir!

După câteva zile au început toate site-urile de ştiri creştine şi necreştine să scrie de reacţia celor din Charleston legată de aceste crime, cum să se facă o lege de a da voie pastorilor să deţină armă în biserică... pentru a proteja pe enoriaşi. Fiecare mergea le extreme pentru că nu înţelegeau - la fel cum nici Dylann nu vroia să accepte - să dai iertare unui individ care a curmat viaţa unui alt individ nevinovat! 

Atacuri de rechini în zona Carolina de Nord si Sud - imagine preluată de pe site-ul cbsnews.com
În luna iulie cei de la CBS News au relatat un incident "straniu" legat de cei din Carolina de Nord şi din Sud, iată ştirea de care vă vorbesc: încă din cadrul lunii mai şi până în prezent, au avut loc un număr record de atacuri din partea rechinilor asupra oamenilor pe coasta Carolinei de Nord şi de Sud, o serie de evenimente pe care cerecetătorii o atribuiau următoarelor posibile teorii: perioada din timpul zilei, pescuitul cu o anumită momeală, migraţia broaştelor ţestoase, ciclurile lunare, şi încălzirea globală. Carolina nu este o zonă unde să te aştepţi la atacuri de rechini, declarau localnicii în cadrul raportului de la CBS News. Cei de la Muzeul de Ştinţele Naturii din Florida au spus că şansele unui atac de acest gen sunt de 1 în 11,5 milioane, ceea ce eu personal cred că este un semnal de alarmă pe care oamenii nu îl văd încă. Nici la loterie nu este o asemenea şansă! 1 în 11,5 milioane, şi totuşi, în mai puţin de 2 luni au avut loc peste 11 atacuri de acest gen!

Fiecare încearcă să atribuie o serie de răspunsuri la anumite evenimente fizice care au loc în societatea noastră, dar nu este nimeni care să vadă "imaginea mai mare". În imaginea de mai sus care au postat-o cei de la CBS News legat de aceste atacuri de rechini din zona Carolinei de Nord şi de Sud se vede foarte clar că sunt vizate în special 2 state în care... din întâmplare au avut şi cele mai multe atacuri asupra bisericilor creştine de negri din America. Oare încearcă Dumnezeu să transmită un mesaj locuitorilor in această zonă? Oare vor înţelege ei ce vrea Dumnezeu de la ei? Nu, nu s-a auzit de sosirea pe nici una dintre aceste plaje a vreunui predicator pe nume Iona, care să fie "scuipat" din gura acestori "peşti mari", dar este posibil ca aceşti peşti mari să tragă un semnal că mesajul lui Iona este ignorat în Statele Unite ale Americii, în special în zona statelor Carolina!

roi de albine care au fost la intrarea senatului din Washington, iunie 2015 - poză preluată de pe http://endtimeheadlines.org
Un alt eveniment "ciudat" pe care îl relatează cei de la UPI este o ştire care pare o glumă a "naturii", dar s-a întâmplat pe 20 iunie 2015 chiar la întrarea Senatului Statelor Unite ale Americii, la câteva zile înainte de decizia Curţii Supreme de a legaliza căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex în întregul ţinut al Statelor Unite.

Raportul celor de la UPI scria, "Glumeam noi că poate cele 15.000 de albine se aflau aici pentru a sărbătorii Săptămâna Naţinală a Polenizatorilor, declară Laura Condeluci, purtătoarea de cuvânt a Arhitectului Capitolului din Washington, o săptămână recunoscută de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii."

Ceea ce face din această ştire să fie şi mai "ciudat" este faptul că ele se aflau la o scurtă distanţă de intrarea Senatului Americii. Cei de la End Times Headlines au relatat de alte evenimente naturale care la prima vedere poate că nu au nimic de a face cu istoria omenirii ce se desfăşoară sub ochii noştri, dar sunt de fapt semne de avertizare pe care Dumnezeu le aduce înaintea noastră ca să ne deşteptăm, şi totuşi continuăm să dormim! Unii au ajuns chiar somnambuli! Umblă în mocirlă şi spun că umblă pe străzi de aur! Cine înţelege să înţeleagă, cine nu, nu!

Sâmbătă veneam de la muncă şi autobuzul era plin de oameni; la o anumită staţie se urcă un popă în sutană împreună cu o femeie şi, înainte să urce în autobuz am observat pe un individ cum îi dădea "un cadou" popei. A stat în picioare lângă mine şi mă împingea cu genţile care le avea în mână, după care o femeie din faţa mea, nu ştiu din ce motiv, s-a ridicat să lase pe popă să se aşeze. Făcea sutana lui ceva din el? Nu, pentru că am auzit conversaţia care o purta cu femeia cu care era acesta.... se bătea cu pumnul în piept că au reuşit să "refuze" pe un enoriaş din a mai chema un taxiu pentru popă, şi că ei, modeştii slujitori ai bisericii, au mers cu transportul în comun. Au făcut şi bilete, şi încă mai aveau să dea şi la alţii. Această conversaţie au purtat-o între ei de vreo 2-3 ori, probabil ori popa era în vârstă şi avea scăpări de memorie, ori femeia îi făcea semn să spună acestea. Sau cel mai sigur vroiau să scoată în evidenţă că "biserica ţine la economiile enoriaşilor când e vorba de transportul sfinţilor" (am pus în ghilimele să pară mai oficial decât ironic....)

Mă gândeam atunci ce fel de slujitori sunt aceştia când au desaga plină şi se grăbeau să plece de la un eveniment la altul, cum au buzunarele pline şi lungi de nu le ştie nimeni fundul lor. Biserica a ajuns unde nu trebuie şi nu spune nimeni nimic de asta!

De ce pe un continent creştinii sunt persecutaţi, bisericile sunt distruse, arse, oameni nevinovaţi mor, pe când pe un alt continent oamenii bisericii se lăfăie în bunăstarea proprie, şi când sunt oameni mulţi în jur fac pe "super modeştii" şi "super sfinţii societăţii"? Ce se întâmplă cu nenorociţii şi cu nevoiaşii care îi vedem cerşind la tomberoanele de la fiecare colţ de stradă?

Dumnezeu ne trimite tot felul de semne astăzi. Cei care au menirea să se ocupe de cei nenorociţi din societate poartă o mască a falsei ipocrizii şi modestii, iar cei care sunt în drum spre pierzare şi iad continuă să meargă cu paşi şi mai mari spre iad, în timp ce biserica stă şi se plimbă cu autobuzul. Oare la noi în România dacă aveam plajă cu atacuri de rechini, ori uragane, ori mii de albine care să fie la Parlamentul României... ar fi mers oare cineva să spună la oameni că este un semn prin care Dumnezeu ne cheamă la o apropiere de El, să ne vedem calea pe care suntem şi să ne pocăim? Probabil că ar fi mers popii cu banii de la stat să sfinţească locul respectiv ca incidentul să nu se repete, nu? Ar fi anatemizat rechinii, crima, şi ar cere de la familiile din biserică să mai contribuie cu bani că nu mai sunt pentru construirea Catedralei care speră să-i mântuiască pe români.

Oricare ar fi fost măsurile luate, de biserică sau de societate, fie că vorbim de Carolina de Nord şi Sud, unde probabil s-ar impune o mulţime de schimbări în societate, sau de alte naţiuni din lumea aceasta, ceea ce este important şi de subliniat este faptul că oamenilor nu le mai convine de ceea ce văd în societate şi încep să ia ei frâiele în mâini şi să rezolve ei lucrurile pe care trebuia să le rezolve biserica, statul, etc. De ce nu ne trezim în ultima clipă? De ce nu privim la sutele de semne din jurul nostru prin care Dumnezeu ne trage semnalul că trebuie să ne deşteptăm şi noi tot apăsăm pe butonul de "snooze" (amânare)? Răspunsul îl găsim fiecare în noi înşine. Tu l-ai fi iertat pe Dylann Roof dacă ţi-ar fi ucis familia în biserică?

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.