Închinarea... sub apă - ca să nu mai dormi la slujbă!

Biserică sub apă - imagine preluată de pe facebook flickr.com via facebookCine s-ar fi gândit că o minte luminată din secolul 21 va concepe construirea unei biserici sub apă... ca oamenii să nu mai doarmă la slujbă? Nu ştiu, doar că deja s-a început construirea primei biserici ortodoxe de sub apă... pe coasta Crimeii. Ciudat, nu?

Conform celor de la Christian Today, Arhimandritul Tikhon a autorizat proiectul acesta şi speră să devină o atracţie turistică. Tikhon este un scafandru pasionat şi a recrutat susţinerea clubului de scafandrii "Mama Castor" din Sevastopol, precum şi banda de motociclişti Lupii Nopţii, cunoscuţi pentru naţionalismul lor...

Ambele grupuri ajută la acest proiect. Biserica va fi construită la circa 20 de metrii sub apă, la o distanţă de 100 metrii de coasta Capului Fiolent, care este în apropiere de Sevastopol.

Cruce de treii metri plasată deja pe fundul mării lângă Sevastopol în Crimeea - foto Igor Reznik/FacebookO cruce înaltă de 3 metrii cu un design de ancoră (foto alăturat) a fost deja ridicată sub apă şi aceasta este prima piesă a biserici din acest loc. Scafandrii plănuiesc să instaleze o masă şi câteva cadelniţe masive de beton înainte ca sezonul de scufundări de vară să se încheie.

"În interior vor fi imagini, icoane - orice se mai găseşte într-o biserică", a declarat Tikhon. Tikhon vrea să fie afişate în aceiaşi locaţie şi relicve din cadrul Războiului din Crimea (1854-55), care a dus la asediul Sevastopolului de către forţele britanice şi franceze într-o capanie care a fost parte a bătăliilor istorice a Brigăzii Încărcarea Luminii şi bătăliile din 1941-41 împotriva forţelor germane.

Biseriva va purta numele Sf. Nicolae, sfântul protector al marinarilor.

Notă: Fotografiile din această postare au fost preluate din site-urile sursă de aici şi aici, materialul de mai sus este o compilaţie a celor două relatări apărute pe 2 octombrie 2015. Dacă citaţi acest material pe alt site, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa citării lui, adică acest blog.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.