Cei mai groaznici 5 bărbaţi din Biblie

Biblia este plină de exemple de persoane de urmat - asta dacă oamenii sunt buni, trăiesc o viaţă bună... şi ne dau un sfat bun. În plus, ea are şi câteva exemple de oameni care s-au comportat chiar foarte rău, unii dintre ei au făcut aceasta în contextul relaţiilor lor personale. Mai jos aveţi lista cu "candidaţii" mei la categoria cu cinci dintre cei mai groaznici bărbaţi din Biblie.

1. Adam. Atunci când Dumnezeu îl confruntă cu privire la păcatul său, că a mâncat din fructul pomului cunoştinţei binelui şi răului, acesta dă vina pe Eva şi apoi chiar şi pe Dumnezeu - "Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie cu mine mi-a dat din pom și am mâncat, a răspuns Adam" (Geneza 3:12)."Mulţumesc mult Adam! GRRRR Nu ai putut să stai departe de fructul oprit, nu? GRRRRR" - Nu-i aşa că e ironic că problemele noastre de sănătate au început când strămoşul nostru, Adarm, a mâncat dintr-un fruct oprit? - fotografie preluată de pe facebook.com Un soţ decent şi-ar fi asumat responsabilitatea.

2. Avraam. Nu o dată, ci de două ori, Avraam a declarat-o pe soţia lui Sara că este sora sa (Geneza 12:10-20 şi Geneza 20:1-17), lăsând pe nişte bărbaţi puternici să se culce cu ea pentru că lui îi era frică de ei. Tot el a fost cel ce a căzut de acord să se culce cu roaba lui, Agar, ca să poată avea un copil (Geneza 16). Omul ăsta e greşit la toate nivelele.

3. Nabal. El este cu siguranţă un proprietar cu un caracter meschin, un om care refuză să ajute pe David atunci când are nevoie de provizii (1 Samuel 25). Soţia lui, Abigail, merge pe la spatele lui ca să ajute... salvându-i astfel viaţa în acest proces. Ea îi spune lui David "nu da atenţie acestui om nebun, Nabal. El este precum îi e şi numle - numele lui este Nebun." Când aceasta îi spune ceea ce a făcut ea.... el are un atac de cord şi moare (iar ea se căsătoreşte cu David).

4. Solomon. Fără îndoială că cel mai groaznic bărbat din întregul Vechi Testament este el. Căsătoriile multiple pentru oamenii puternici din acea vreme era o normă, doar că el a dus lucrurile dincolo de exces: a avut 700 de soţii şi 300 de concubine (1 Regi 11:3). Ni se spune chiar că "el le iubea pe toate", dar cred că sunt prea multe aniversări ca să le mai poţi ţine minte.

5. Xerxes. El a fost regele care a ajuns să se căsătorească cu Estera, dar prima sa soţie a fost Vasti. El a făcut un banchet mare şi s-a îmbătat şi apoi a dat poruncă să vină Vasti ca să "îşi arate frumuseţea" către oaspeţii lui. Aceasta a refuzat şi el a divorţat de ea. Totul s-a terminat cu bine pentru el, se pare; a fost mai fericit cu Estera, iar aceasta a salvat pe evrei de la masacru.

Notă: Acesta este un material adaptat după o postare scrisă iniţial de Mark Woods în Christian Today. El poate fi urmărit pe twitter la adresa @RevMarkWoods. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa citării, adică acest blog.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.