Noua religie mondială… sau ce bate acum la ușa bisericii

Două capete, cu pălării albe peste ele, două fețe total opuse, două limbi diferite, o singură întâlnire. Întâlnirea noastră este mesajul, a concluzionat unul dintre ei [1]. Cei doi erau din lumi care se puteau întâlni doar întâmplător, sau… doar dacă nu cumva are loc, sub ochii noștri, înființarea religiei unice mondiale. Papa Francis este cel care a spus cele legate de întâlnirea descrisă, iar al doilea cap cu pălărie albă a fost Șeicul Ahmed Al Tayeb, Imamul din Moscheea Azhar din Egipt, în cadrul întrevederii lor de la Vatican.

Imamul este ”cea mai înaltă figură din cadrul Islamului Sunni” [2], iar întâlnirea dintre cei doi a fost descrisă drept ”inițiativă istorică spre redeschiderea dialogului dintre cele două biserici”, și după cum veți vedea în continuare, aceasta este o altă încercare a Papei Francis de a reclădi legătura dintre Catolicism și diferite alte credințe. Deși unii descriu această întâlnire ca ceva foarte cordial, aflăm că Tayeb a fost invitat la această vizită de către Papa Francis, care pune deja temelia pentru ”super biserica mondială”[3], și apariția unei religii mondiale de care ne-au avertizat David Wilkerson și multe alte persoane din cadrul istoriei.

Papa Francis a avut grijă să-l îmbrățișeze pe Șeic, având în vedere că de față era o mulțime mare de reporteri pentru a documenta acest moment. Iată ce scrie Daily Mail legat de acest eveniment:

Papa Francis îl îmbrățișează astăzi pe marele imam din Al-Azhar, prestigiosul musulman sunni de la centru de învățare, într-o inițiativă istorică de a redeschide dialogul dintre cele două biserici.

Într-o vreme a atacurilor islamiste extreme în creștere asupra creștinilor, Șeicul Ahmed el Tayyib a fost fotografiat îmbrățișându-l pe Francis în cadrul unei vizite de la Palatul Apostolic din Vatican.” [4]

Această întâlnire are loc în cadrul contextului unor declarații curioase pe care le-a făcut Papa cu privire la Islam și Creștinism în ultima vreme. Vă redau mai jos ceea ce a declarat Papa Francis recent, în cadrul unui interviu pentru ziarul La Croix:

Astăzi, nu cred că există o teamă de Islam precum cea de ISIS și a războiului său de cucerire, care este parțial trasat din Islam. Da, este adevărat că idea de cucerire este inerentă în sufletul Islamului, cu toate acestea este posibil să interpretăm obiectivul Evangheliei după Matei, unde Isus își trimite ucenicii la toate națiunile, în termenii aceleiași idei de cucerire.” [5] În același interviu Papa a spus că s-a ”temut” să audă despre ”rădăcinile creștine europene” deoarece, pentru el, acestea preiau ”conotațiile colonialiste” și el a făcut un apel la națiunile europene să ”integreze emigranții musulmani în cadrul continentului. Această integrare este cu atât mai mult necesară astăzi deoarece, ca rezultat al căutării egoiste pentru bunăstare, Europa experimentează problema gravă a ratei natalității în declin”, a mai declarat el. ”Acum se dezvoltă o pustietate demografică”.

Cu altă ocazie, Papa a declarat că ”Creștinii și musulmanii sunt frați și surori” [6]. Se prea pare că Papa Francis vrea, cu o dorință aprinsă, să portretizeze Creștinismul și Islamul ca fiind două fațade ale aceleiași monede, și a făcut pași spre câștigarea musulmanilor, acțiune ce nici un alt papă din istorie nu a mai întreprins-o. Vă redau mai jos o parte a remarcilor sale din cadrul primei sale întâlniri ecumenice, în calitate de Papă:

Vă salut și vă mulțumesc în mod cordial tuturor, dragi prieteni care aparțineți de diferite tradiții religioase; mai întâi de toate musulmanii, care se închină singurului Dumnezeu, viu și milostiv, și Îl cheamă în rugăciune, și vouă tuturor. Apreciez cu sinceritate prezența voastră: în aceasta văd un semn tangibil al voinței de a crește în stimă și cooperare reciprocă pentru binele comun al omenirii.

Biserica Catolică este conștientă de importanța promovării prieteniei și a respectului dintre bărbații și femeile din diferite tradiții religioase – vreau să repet aceasta: promovarea prieteniei și a respectului dintre bărbații și femeile din diferite tradiții religioase - aceasta atestă totodată valoroasa lucrare pe care o îndeplinește Conciliul Pontifical spre dialogul inter-religios.” [7]

Așadar, vedem foarte clar că aici se dezvoltă un tipar clar: Papa Francis crede că creștinii și musulmanii se închină la același Dumnezeu, și vrea ca noi să știm că el consideră Islamul a fi o cale acceptabilă de a-l căuta pe Dumnezeu.

Într-un material video prezentat de Vatican în ianuarie 2016, Papa Francis explică faptul că oamenii de pretutindeni din această lume ”îl caută pe Dumnezeu în diferite feluri” și că ”există doar o certitudine care o avem pentru toți: Noi toți suntem copiii lui Dumnezeu”. La secunda 20 sunt prezentați diferiți lideri din religiile majore, în care declară ceea ce cred ei. Mai întâi de toate, o femeie budistă anunță, ”Am încredere în Buda.”; apoi un rabin evreu declară, ”eu cred în Dumnezeu”. Apoi al treilea un preot catolic ne spune, ”Eu cred în Isus Hristos”, iar la final un lider islamic este arătat că spune, ”Eu cred în Dumnezeu, Allah”.

Cred că este unul dintre cele mai înfiorătoare lucruri care l-am urmărit vreodată pe YouTube. Aceasta dovedește extrem de clar că Papa Francis crede că toate religiile majore sunt căi complet valide către același Dumnezeu, și că în fond nu există nici o zarvă cu privire la acest aspect.


Toate aceste lucruri nu arată altceva decât gradul avansat la care am ajuns în acest joc. Singura religie mondială care a fost profețită acum circa 2.000 de ani în urmă în cartea Apocalipsei începe să prindă viață, iar noi mărturisim evenimentele ultimelor zile cum se desfășoară sub ochii noștri.

Notă finală: Articolul de față este o adaptare a unui material scris de Michael Snyder în CharismaNews pe 24 mai 2016, sub titlul ”The One World Religion Cometh: Pope Francis Warmly Welcomes Top Islamic Cleric to Vatican” (Unica Religie Mondială sosește: Papa Francis primește cu augur un cleric islamic de top la Vatican). Fotografia de la începutul acestui articol a fost preluată din același site, curtoazie Reuters. Articol scris și tradus pentru Publicația de Apologetică, Iunie 2016.

Note de subsol:
[1] Daily Mail, ediția din 23 mai 2016, http://www.dailymail.co.uk/news/article-3605089/Pope-embraces-grand-imam-historic-Vatican-meeting-bid-bring-Catholic-Muslim-churches-together.html
[2] TruNews, ediția din 23 mai 2016, http://www.trunews.com/pope-meets-with-top-imam-to-discuss-coexistence/
[3] End of The American Dream, articolul “A 40-year-old David Wilkerson prophecy is being fulfilled right in front of our eyes” (O profeție de acum 40 de ani a lui David Wilkerson se împlinește chiar sub ochii noștri), apărut pe 3 aprilie 2016, http://endoftheamericandream.com/archives/a-40-year-old-david-wilkerson-prophecy-is-being-fulfilled-right-in-front-of-our-eyes
[4] Daily Mail, ediția din 23 mai 2016, care poartă titlul ”Pope embraces grand imam at historic Vatican meeting in a bid to bring the Catholic and Muslim churches together” (Papa îmbrățișează marele imam la o întâlnire istorică de la Vatican, într-o inițiativă de a aduce biserica Musulmană și cea Catolică laolaltă) http://www.dailymail.co.uk/news/article-3605089/Pope-embraces-grand-imam-historic-Vatican-meeting-bid-bring-Catholic-Muslim-churches-together.html
[5] Interviu cu Papa Francis efectuat de Guillaume Goubert și Sebastien Maillard (în Roma) pe 17 mai 2016, publicat pe site-ul La Croix, http://www.la-croix.com/Religion/Pape/INTERVIEW-Pope-Francis-2016-05-17-1200760633
[6] Articolul ”Did Pope Francis Really Just Take a Big Step Toward One World Religion?” (A făcut Papa Francis marele pas către Unica Religie Mondială?) scris de Jennifer LeClaire pe 12 februarie 2015 în CharismaNews, http://www.charismanews.com/opinion/watchman-on-the-wall/53547-did-pope-francis-really-just-take-a-big-step-toward-one-world-religion, citând un raport al celor de la Reuters, articolul poate fi citit aici în limba engleză: http://www.bbc.com/news/world-africa-34960971 (apărut pe 30 noiembrie 2015 în site-ul BBC News).
[7] Zenit, articolul ” Pope’s Address to Representatives of the Churches, Ecclesial Communities and Other Religions” (Adresarea Papei către reprezentanții bisericilor, comunităților eclesiastice și a altor religii), publicat pe 20 martie 2013, https://zenit.org/articles/pope-s-address-to-representatives-of-the-churches-ecclesial-communities-and-other-religions/




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.