10 strategii pentru a repara o căsnicie distrusă

Sunt multe strategii bune dacă vrei să-ți restaurezi căsnicia - fotografie preluată de pe FlickrMulte căsnici bune ajung să alunece în criză deoarece noi nu dorim sau nu vrem să credem cât de multă muncă este necesară pentru a menține relațiile sănătoase și prospere. E ca și când ți-ai luat o casă și nu mai faci nici o reparație la ea... o să ajungă să se avarieze curând.

Amintește-ți de clipa când ai început să o curtezi pe soția ta. A fost nevoie de dedicare, muncă grea și imaginație. Dacă a fost nevoie de așa de multe pentru a o câștiga, oare de ce ne mirăm că suntem surprinși atunci când neglijarea duce la rănirea realției noastre... după ce am trecut de momentul ceremoniei de la altar? Nevasta ta cu siguranță că nu s-ar fi căsătorit cu tine dacă o tratai cu ușurătate. Acum de ce să mai riște totul?

Sunt așa de mult strategii bune dacă vrei să-ți restaurezi căsnicia. Vă sugerăm următoarele 10 strategii spre a vă ajuta să rezolvați problemele de relație ale căsniciei voastre.

1. Roagă-te pentru și împreună cu partenerul tău de căsătorie. Sunt șanse (sper) că ai intrat în căsnicie cu promisiuni și cu rugăciuni. Roagă-te pentru partenerul tău de căsătorie și cere călăuzire din partea lui Dumnezeu atunci când îți iei angajamentul să faci efortul de a nu mai pluti zilnic dintr-o parte în alta fără să te întorci mai întâi către Dumnezeu în fiecare zi. A te ruga cu soțul/soția ta este cel mai important lucru.

2. Înconjoară-te cu oameni care au relații sănătoase. Câteva din tiparele acelea negative au implicat pe alți prieteni. Este important să fi înconjurat de oameni care pun valoare pe căsnicie și care au o susținere largă pentru a face din căsnicia ta să funcționeze.

3. Alege să iubești. Probabil că dragostea a venit ușor atunci când a fost nou-nouță. Dragostea este pe atât de mult o alegere pe cât este o emoție. Alegerea este un act de maturitate și lasă în urmă o înregistrare mai bună decât ceea ce lasă emoția pe cont propriu.

4. Fă din fericirea partenerului tău de viață ceva mai important decât fericirea ta proprie. A pune pe prim plan pe partenerul nostru de căscnicie alimentează încrederea, recunoștința, generozitatea și afecțiunea. Acest lucru poate duce totodată și la intimitatea fizică.

5. Pune relația mai presus de toate, incluzând copiii voștri. Este trist, dar timpul are felul său de a ne mânca prioritățile. ”Tu ești cel mai important lucru din viața mea” cedează în fața ”muncii mele... afacerea mea de familie... copiii... părinții mei în vârstă... chiar și golful, fotbalul sau băutul”. Mariajul nu funcționează bine atunci când partenerul nostru joacă un rol secundar față de orice altceva - chiar și copiii. Este un fapt adevărat: Cei mai fericiți copii sunt acei ai căror părinți se iubesc unul pe celălalt pe cât pot de bine.

6. Începeți de la zero. Invit-o pe soția ta în oraș. Asigură-te că îți amintești de ce ai făcut același gest prima dată și începe să clădești din acel punct. Când a fost ultima dată când ați vorbit ore în șir, v-ați ținut de mână la un film... sau ai sărutat-o atunci când ea nu se aștepta la aceasta? Fiți prostuți când e vorba unul de celălalt, chiar dacă nu vă simțiți în stare să o faceți... o să vă amintiți ulterior de ce ați făcut-o.

7. Opriți-vă din a vă mai trece cu vederea unul pe celălalt. Spune ”mulțumesc” pentru cana aceea de cafea. Sărbătorește aniversările la miez de noapte. Spune-i soției tale ce mult contează că ea gătește o mâncare minunată. Uite-te la felul cum și-a făcut părul. Dați-vă întâlniri în oraș. Curăță-i mașina. Acordă atenție lucrurilor mici și acționează ca cineva care pune valoare pe relație.

8. Primiți consiliere. Spui că nu îți permiți? Credeți-ne, e mai ieftină decât divorțul. Majoritatea sesiunilor de consiliere implică câteva întâlniri pentru a face comunicarea să decurgă din nou normal. Pentru bărbați, dorința de a discuta în acel context trimite un mare mesaj pozitiv către soțiile voastre.

9. Urmați un plan de acțiune după consiliere. Precum un program de fitness personal, consilierea vine însoțită de teme și un plan de acțiune. Trasați planul, cereți prietenilor în care aveți încredere să vă ajute să fiți răspunzători, apoi mergeți și îndepliniți planul. Când amândoi partenerii de căsnicie își asumă responsabilitatea, orice este posibil.

10. Schimbați tiparele. Tot timpul ajungi nervos acasă? Atunci oprește mașina cu un bloc mai devreme și roagă-te mai întâi pentru aceasta sau fă orice altceva este nevoie pentru a schimba atitudinea ta. Soția ta te cicălește de fiecare dată când lași haine murdare pe jos? Încearcă să te schimbi în altă cameră și inițiază un reflex nou. Te cerți mereu în privința disciplinei? Încearcă să fi de acord cu deciziile soției tale și să o susții 100 de procente - vei descoperi că copiii vor acționa mult mai bine pentru că tu nu te lupți iar cu ea.

Poate ați auzit vechea glumă,

Pacientul: ”Doctore, mă doare când fac asta...

Doctorul: ”Ei bine, nu o mai fă!

Ce sfat ai da tu unui cuplu care se confruntă cu probleme în căsnicia lor?

Notă: Articolul de mai sus este o adaptare a unui material scris inițial de cei de la AllProDad.Com, apărut pe site-ul CharismaNews pe 16 iulie 2016. Fotografia este preluată din acelasi site. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile și nota de la final, și să specificați că l-ați preluat din acest blog.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.