Cât de ponderat poți să fii ca să participi la o slujbă de biserică

Fats Waller, un renumit pianist de jazz si comediant - imagine preluata de pe wikipedia.orgCu ceva timp în urmă scriam un articol despre biserici unde te vei simţi prost. Ulterior am descoperit un articol care mi-a "luat faţa"... din toate punctele de vedere vorbind. Articolul se intitulează "Instrucţiuni bisericeşti ce interzic persoanelor ponderate să se alăture echipei de închinare" (disponibil aici în limba engleză) şi relatează "interdicţiile" unei biserici locale din statul Oregon, SUA pentru cei care vor să fie parte din echipa care conduce muzica în acea biserică.

Părea ceva "optim" ceea ce s-a relatat în articol, o parte din acestea le voi menţiona mai jos. Doar că am avut şi eu ocazia să urmăresc online slujba unei mega-biserici, unde parte din echipa de oameni care conduceau închinarea acolo erau cam în proporţie de 75% persoane supraponderate. Îmi imaginez ce vă trece acum prin cap.

Nu, nu am nimic cu persoanele "durdulii", şi nu vreau să mi-o luaţi în nume de rău că scriu acum acest articol... dar nu m-am putut abţine, bine! Iată ce a putut ”debita” comitetul de la această biserică din Hillsboro, Oregon:

Greutatea corporală este lucrul cu care se confruntă mulți oameni. Aveți grijă de templul vostru, faceți exerciții și mâncați cum se cuvine”.

Pastors Rod & Rebecca Sundholm - imagine preluată din site-ul bisericii: http://www.newcreationchurch.tv/meet-the-pastorsPastorul acestei biserici spune că aceste instrucțiuni (pe care le vom enumera imediat mai jos) sunt de ceva ani vechime și că nu mai sunt ”silite”, doar că documentul poartă o ștampilă cu drepturi de autor din 2014. ”Ceea ce e amuzant este faptul că acestea nu au nimic de a face cu biserica altora, ci cu biserica noastră”, a declarat Rebecca Sundholm (soția pastorului de la această biserică, foto alăturat) către postul Oregon Live. ”Dacă se uită cineva la echipa noastră de închinare, aceștia vor vedea că ei nu sunt piele și os”, a mai declarat ea.

Iată mai jos o parte din instrucțiunile pentru echipa care se ocupă de muzică de la biserica aceasta (care se numeste New Creation Church - Biserica Noua Creație, versiunea completă are 7 pagini și se poate accesa aici în limba engleză):
  • Părul trebuie să fie spălat, frumos pieptănat, aranjat și curat; nu se acceptă frezuri amețite sau stiluri excesive și sălbatice care să atragă atenția necuvenită.
  • Nu se acceptă piercingul excesiv (purtarea de inele, accesorii prinse pe față, etc.) sau tatuaje vizibile.
  • Doamnelor, puneți-vă machiajul înainte să mergeți spre biserică.
  • Dacă purtați o fustă, se sugerează să aveți şi ciorapi de damă. Nu se acceptă bluze mulate, sau bluze scurte la care să se vadă buricul. Toate fustele trebuie să fie mai jos de linia genunchilor.
  • Nu se foloseste parfum sau apă de colonie în exces.
  • Trupurile trebuie să fie curate și să se folosească în mod efectiv deodorantul ca ceva esențial în cadrul relațiilor interpersonale pozitive.
  • Amintiți-vă că mentosanele de gură sunt disponibile în cadrul librăriei bisericii. Vă rog să le folosiți! Nu se acceptă guma de mestecat în timpul slujbelor. (sublinierile şi parantezele de mai sus îmi aparţin)
Dacă sunteți curioși, comitetul acestei biserici a fost contactat de echipa Charisma News pentru a primi comentarii legate de cele de mai sus... doar că ei nu au binevoit să răspundă....

Ceea ce putem desprinde din cele de mai sus este foarte simplu și clar. Atunci când participăm la o slujbă de biserică - fie că suntem sau nu în echipa de cântăreți - cred că trebuie să luăm în considerare felul cum arătăm, cum mirosim și cum suntem față de Dumnezeu în primul rând. Probabil că la biserica unde mergi tu nu se transmite în direct online sau nu se filmează slujba - un motiv pe care l-ar invoca cei care au făcut setul de reguli de mai sus - însă aceasta este prea puțin relevant. Dacă suntem sau nu filmați la o biserică, dacă mirosim bine sau rău/greu, dacă suntem îmbrăcați decent sau dezastruos, aceasta spune multe față de ceea ce suntem noi. Nu e neapărat nevoie să pui batic pe cap ca să arăți duminica la toți din jur că tu mergi la biserică, dar poți să te speli, să folosești deodorant, să îți miroasă bine gura când vorbești cu alți din jurul tău la biserică, și... mai important decât toate... să ai grijă de ceea ce bagi în tine, pentru că numai tu ai controlul asupra greutății tale. Dacă ai obiceiul să urezi altora ”multă sănătate”, ai grijă și de sănătatea ta!

Data viitoare când o să participi la slujba de biserică nu vei mai fi ”ponderatdin punct de vedere al gândurilor și al fizicului tău. Nu vei mai scoate din tine vorbe rele despre cum arată cutare sau cât de rotund este persoana aia sau cealaltă. Te vei pune tu în pielea lor, te vei face tu sensibil și vulnerabil și vei spune, ”dar înaintea lui Dumnezeu oare cum sunt eu? Cum mă vede pe mine Dumnezeu?

Poate că ar trebui ca bisericile să înființeze cluburi de fitness pentru membrii săi, e o idee pentru a mai scoate un ban în plus pentru bugetul bisericii. Să nu îmi ziceți că nu v-am spus! 

Notă: Materialul de mai sus este o adaptare din articolul la care am facut referire mai sus. Fotografia de la începutul acestei postări este cu un renumit pianist de jazz Fats Waller, preluată de pe wikipedia... și îl are în centru pe artist, care deși pare ”ponderat”, el are o expresie facială fericită - el cântă ceva care îi place și o face cu toată inima. Probabil că nici pe el nu îl mai interesează ce ar zice alții de ”rotunjimea” lui. :)





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.