Cu bâta în baltă ca să vedem dacă mai reflectă ceva

băieţel care loveşte apa cu un băţ - imagine preluată de pe site-ul www.thephotoforum.comMai sunt 58 de zile până se termină şi anul acesta. Cel puţin la momentul când scriu aceste rânduri. Şi mă gândeam că au trecut restul de 308 zile aşa de repede, de parcă ieri ar fi fost 1 ianuarie... E practic ca o privire într-o oglindă totul acum. Doar că pentru noi... viitorul arată ca o oglindire într-o baltă, pe care dacă o loveşti cu un băţ, precum băieţelul din imagine... apa se tulbură şi se reflectă mai mult noroiul de la fundul apei.

Oglindirea feţei noastre într-o apă se vede destul de bine atunci când apa este liniştită, limpete, şi când privim paralel în ea. Asta dacă nu cumva ne aplecăm prea tare... să cădem în ea. :)

Privind în urmă şi înainte, la ceea ce a fost până acum şi ceea ce va să vină, am putea reflecta, fără să batem nici o baltă, că lucrurile sunt tot mai tulburi. Suntem în pragul unui nou război. Totul din jur este un freamăt. Toate din jur sunt într-o mişcare neobişnuită şi o presiune parcă apasă tot mai tare peste toate şi toţi. Naţiunile se revoltă între ele pentru o bucată de comoară, pentru invidia care o poartă în suflet pentru vecinii lor. Graniţele se deschid, dar se deschid cu uşi la care mai sunt încă spini pentru unii dintre "trecători". Cineva şi ceva parcă încearcă să controleze lucrurile şi unii dintre noi nu ne dăm seama - încă - de ceea ce se va întâmpla curând. :|

Nu este nevoie să ai un spirit profetic pentru a trage concluzii la ceea ce vedem din ce în ce mai des la ştiri, în jurul nostru, în această lume, în spaţiul aerian în care existăm alături de presupuşii extratereștrii pe care nu i-a descoperit încă nimeni - sau dacă i-au descoperit, nu înţeleg de ce îi ţin în secret faţă de restul lumii - şi lumea intră într-un freamăt tot mai molipsitor. :(

Zilele trecute mi-a fost dat să văd o persoană care a fost afectată fizic de multele cutremure care au avut loc în Italia. Evenimentele fizice care au afectat oraşe la rând în Italia nu doar că au devastat clădirile şi proprietăţile a sute de oameni şi comunităţi, dar şi vieţile oamenilor au fost afectate. Unii trăiau cu frica apariţiei unui nou cutremur; alţii trăiau cu frica viitorului, dacă se duce clădirea în care sunt cazaţi, unde vor mai merge, etc. Era ca şi când dădeai cu o bâtă în apă să vezi dacă mai reflectă ceva... după ce cutremurul tulburase deja apele liniştite ale atâtor locuitori din Italia.

Şi tot zilele trecute mi-a fost dat să văd cum alţii, luptând pentru putere, pentru titluri şi pentru mai mulţi bani, au făcut lucruri de nimic, lucruri de batjocură şi au adus şi ruşine dar şi ocară asupra lor, a comunităţii unde erau implicaţi, cât şi asupra ţării pe care unii din ei încă o mai conduc, sau speră să o conducă. E tot un fel de... oglindire într-o baltă, doar că ei nu au mai dat cu nimic în ea să o tulbure, s-au băgat cu totul în ea, să îi vadă alţii... ce o mai reflecta ei de acolo, din atâta tulburare făcută de ei.

Şi vom mai vedea - cu siguranţă - în zilele ce vor urma, ape multe, ape tulburi, pe plan politic, religios, social, etnic şi de restul care nu le-am enumerat eu. Şi asta pentru că trăim momentele când "apele" sunt cernute şi noroiul din ele va fi scos la suprafaţă... Mulţi dintre noi am dori atunci să ne oglindim în ceva, dar nu vom avea în ce. Mulţi dintre ai noştri vor vrea să vadă ape limpezi, dar nu vor mai fi... pentru că cineva şi ceva a lovit, loveşte şi va continua să lovească apele şi ele vor sta tulburi.

Unii dintre noi vor continua să se oglindească în tulburarea apelor, în tulburarea minţilor lor, şi asta pentru că ei nu înţeleg că ar fi nevoie de claritate să poţi să vezi înainte, de înţelepciune să iei deciziile de moment, curaj să faci pasul următor şi speranţa să crezi că dincolo de tumultul şi neliniştea din jur există un moment când totul se va termina, când nu va mai fi război, când politica nu va mai influenţa pe nimeni şi în nici un fel, pentru că se va sfârşi tot ceea ce se numeşte chin, durere, suspine, boală, război şi ... ape tulburi.

Ale cui ape ai tulburat tu astăzi?





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.