O imensă furtună e praf deasupra graniţei Israelului formează protecţia 'Mâinii lui Dumnezeu' contra ISIS

Mulți cred că furtuna imensă de praf de deasupra Înățimilor Golan, la granița Israelului, din prima săptămână din decembrie a acestui an a fost un miracol al lui Dumnezeu de ”intervenție divină” de a proteja națiunea. Rapoartele indică faptul că această furtună a apărut ”precum mâna lui Dumnezeu”, oferind protecție deasupra Israelului într-o perioadă crucială de atac din partea ISIS-ului.

Un fenomen meteo a avut loc la 8 dimineața joi (1 decembrie 2016) de cealaltă parte a graniței siriene, în același loc unde ISIS a atacat Israelul”, declara un raport de la Israel News Online. ”Această furtună ciudată, care pare a fi ceva ca un praf mare, nor și ploaie NU a trecut gardul de graniță înspre Israel. A stat pur și simplu acolo ca o barieră între ISIS și Israel.

Acest fenomen a avut loc la doar 3 zile după ce militanții ISIS au deschis focul asupra soldaților israelieni de-a lungul zonei de protecție care separă Israelul de Siria, în partea de sud a Înălțimilor Golan - pentru prima dată când luptătorii ISIS au atacat în mod direct forțele israeliene.

Soldații Apărării Israeliene au răspuns imediat cu foc, ucigând pe toți cei patru atacatori, iar avioanele de luptă israeliene au răspuns prin a lovi țintele din interiorul Siriei. Nici un soldat israelian nu a fost rănit.

Oficialii israelieni și-au exprimat preocuparea că ciocnirea cu grupul ISIS ar putea să se extindă, deschizând un front nou în regiunea deja volatilă.

Soldații israelieni care au înregistrat un video al furtunii au spus că ”mâna lui Hashem”, sau ”mâna lui Dumnezeu”, i-a protejat de luptătorii ISIS, care au fost poziționați chiar peste linia de graniță. Acest video a fost postat pe pagina de facebook a Israel News Online și a fost vizualizată de peste șapte milioane de ori și distribuită de circa 200.000 de ori. (video din pagina de facebook mai jos, posibil sa nu mai fie disponibil după o anumită perioadă de timp)


Mulți trasează paralele cu Vechiul Testament din cadrul altor relatări miraculoase a protecției lui Dumnezeu, cum i-a scăpat, și suveranitatea Sa asupra națiunii Israelului contra dușmanilor săi. Una este găsită în Exod 13:21-22, când Dumnezeu a dat israeliților un stâlp de nor în timpul zilei și un stâlp de foc noaptea, după ce au fugit din Egipt.

Unii chiar au speculat faptul că e doar o ”furtună neobișnuită” sau ”nor de nisip și ploaie care se întâmplă în mod frecvent desupra zonelor de deșert”. Doar că mulți alții aclamă faptul că acest eveniment este unul ”miraculos” datorită coordonării sale strategice în totalitate, și văd această imensă furtună ca o ”evidență că Dumnezeu proteja Israelul de dușmanii săi și va continua să o facă”.

Notă. Materialul de mai sus este o știre preluată din site-ul Christian Headlines, scrisă pe 9 decembrie 2016 de Debbie McDaniel, de unde a fost preluată și fotografia de la început. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el, precum și această notă de final și să oferiți sursa citării sale (adică acest blog). Mulțumesc.[left-sidebar]





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.