Studiu: 9 din 10 evanghelici din Marea Britanie vor dona către fundaţii de caritate sau se vor oferi voluntari în acest sezon de Crăciun

Un studiu recent a adus la lumină faptul că evanghelicii sunt serioşi în ceea ce priveşte dăruirea în timpul sezonului de Crăciun. Conform site-ului ChristianToday.com, nouă din 10 evanghelici din Marea Britanie se vor oferi voluntari sau vor face donaţii către fundaţii de caritate în timpul sezonului de Crăciun. De asemenea, în comparaţie cu necreştinii, evanghelicii sunt mult mai probabil să fie caritabili.

Sondajul a fost condus de Evangelical Alliance şi a chestionat mai mult de 800 de creştini. Deşi acest studiu a dezvăluit faptul că creştinii sunt caritabili, acesta a mai arătat că marea majoritate a lor nu se vor chinui din punct de vedere financiar în acest Crăciun, şi că dăruirea lor nu le va scurge bugetele proprii pentru darurile de Crăciun pentru familiile acestora.

"Uşurătatea cu care mulţi se pot bucura de Crăciun cu siguranţă că nu este în mod universal împărtăşită cu mulţi care solicită cutii de alimente, sau se luptă cu datorii nesustenabile", a declarat Steve Clifford, directorul general al Evangelical Alliance.

"Atunci când nu vedem pe cont propriu provocările pe care le confruntăm, este un ghiont pentru creştini să continue să arate caritate, dar este şi o reamintire puternică a faptului că congregaţiile noastre s-ar putea să nu reflecte realităţile comunităţilor în care ne aflăm sau în care căutăm să câştigăm pe alţii", a continuat el.

Un alt lider din cadrul Creştinismului, Episcopul de Burnley Philip North, a îndemnat Biserica să nu permită bogăţiei să întunece vederea ei faţă de Hristos şi slujirea celor în nevoi.

Biserica Angliei este atât de deconectată de cei care sunt împovăraţi, a spus acesta, "încât ea nu mai aude ceea ce spun ei, doar dacă nu cumva aceştia îşi înalţă vocile către naţiune".

Provocare pentru acest sezon: Rugaţi-vă pentru creştini să vadă cu adevărat nevoile altora în acest sezon de Crăciun şi să dăruiască în mod jertfitor pentru a-i binecuvânta pe alţii, datorită dragostei lui Hristos.

Notă. Materialul de mai sus este scris de Veronika Neffinger, editor la Christian Headlines, (de unde a fost preluată şi imaginea de mai sus) publicat pe 16 decembrie 2016. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa citării sale, adică acest blog. Mulţumesc.






Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.