4 motive pentru care Dumnezeu te face să aştepţi

Te-a postat Dumnezeu într-un sezon al așteptărilor? E bine să știi atunci că atunci când El te face să aștepți aceasta nu înseamnă că e modalitatea Lui de a te priva de anumite lucruri, ci mai degrabă mijloacele Lui de a te schimba.

Deoarece Dumnezeu este suveran peste toate și toți, acest principiu se aplică întregii noastre vieți - lucrurile alea mari cum ar fi găsirea unui partener de viață, copiii, o slujbă nouă; sau lucrurile acelea mici precum așteptatul după un răspuns la un mesaj, sau statul la coadă atunci când mergi la restaurantul tău favorit.

În viață vei aștepta. Și rareori te vei bucura de această așteptare. Dar va trebui să treci prin ea.

Există vreun motiv pentru așteptarea ta? Vă redau mai jos cel puțin 4 motive:

1. Pentru sfințirea ta personală. Planul A pe care îl are Dumnezeu pentru viața ta este acela de a te face asemeni lui Isus (1 Tesaloniceni 4:3). Și de obicei cu cât aștepți mai mult, cu atât mai greu te vei alipi de Dumnezeu și promisiunile Sale. Poate că nu tot timpul te-ai simți în acest fel, dar în procesul așteptării, transformarea spirituală are loc în viața ta.

2. Ca să descopere adevăratele motive ale inimii tale. Dumnezeu te testează nu ca să descopere cum vei face lucrurile în continuare (El știe deja acest aspect), ci ca să-ți arate, în adâncime și în profunzime, ceea ce se află într-adevăr în inima ta. Păcatul și idolii din inima ta vor apărea atunci când aștepți. Emoțiile de dezamăgire s-ar putea să apară. Dar această emoție - și toate celelalte ce vor fi aduse la iveală - sunt în mod paradoxal o îndurarea din partea lui Dumnezeu.

De ce?

Jon Bloom o spunea foarte bine: ”Dacă descoperi că păcatul îți alimentează emoția ta de dezamăgire, atunci evenimentul dezamăgirii tale este o bunăvoință de a te duce la pocăință”.

3. Ca să-ți crească credința. Dacă Dumnezeu ți-ar da tot timpul ceea ce dorești și când dorești, atunci El ar fi un Tată rău. Gândește-te la acest aspect. Luând în considerare natura noastră păcătoasă, dacă nu ar fi trebuit să aștepți niciodată atunci nu ai avea niciodată vreun motiv să te mai încrezi în Dumnezeu. Noi am face ce știm noi mai bine, poate am abandona și rugăciunea, nu L-am mai onora pe Dumnezeu pentru caracterul Său. Dacă nu am fi așteptat niciodată, viețile noastre ar fi fost cu mult mai groaznice.

Și cu toate acestea Dumnezeu te va face să aștepți. Deseori. Și El de obicei nu îți dă lucrurile cerute la timpul potrivit ție. Dar, pe măsură ce aștepți, încrederea mai profundă este insuflată și, prin urmare, credința ta va crește.

4. Ca să întipărească aprecierea în tine. Am preluat această idee dintr-un articol de pe site-ul Desiring God. Și este așa de adevărat. Ai așteptat pentru o slujbă... și apoi într-un final ai primit-o. Ai fost singur până la vârsta de 38 de ani... și apoi într-un final te-ai căsătorit. Nu ai putut avea copii după 10 ani de căsătorie și apoi a apărut uimirea, un băiețel! E greu să trecem cu vederea anumite lucruri atunci când Dumnezeu te face să aștepți după ele.

Mă gândesc la diferite momente din viața mea când Dumnezeu m-a făcut să aștept pentru un anumit lucru. În timpul acelui proces eram precum psalmistul: ”DOAMNE, până când?” Pentru câteva din ocazii, când așteptarea se terminase, era ca și cum aș fi uitat că am avut de așteptat. Bucuria credincioșiei lui Dumnezeu a dat la o parte groaza așteptării. Aceasta mi s-a întâmplat de multe ori. Și aceasta este mărturia multor altor persoane. Dumnezeu te va face să aștepți. El nu întârzie niciodată. Dar nu este nici devreme - coordonarea și scopurile Sale sunt întotdeauna perfecte.

Notă: Articolul de față (precum și fotografia de mai sus, preluată de pe pexels.com), a apărut inițial în site-ul gospelrelevance.com, publicat pe site-ul CrossWalk.com (de unde am adaptat eu acest material), scris de David Qaoud (foto alăturat) autor și blogger creștin din St. Louis, MO. El scrie în mod regulat pe site-ul gospelrelevance.com și poate fi contactat și pe facebook aici. Articol tradus și folosit cu permisiunea în scris din partea autorului. Dacă citați acest material în altă parte vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.
Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.