8 preşedinţi care l-au căutat pe Dumnezeu ca să primească direcţie

Pe 20 februarie se sărbătoreşte în America Ziua Preşedintelui, o sărbătoare unde mulţi din naţionalii acestei ţări se gândesc în urmă la liderii pe care i-au avut de la fondarea ţării lor. America are acum 45 de preşedinţi în istoria sa; majoritatea dintre ei au fost cel puţin cu numele creştini, şi nici unul dintre ei nu s-a declarat pe sine a fi ateu. O serie dintre aceşti preşedinţi ies în evidenţă pentru credinţa lor creştină şi pentru felul cum s-au bazat pe Dumnezeu în vremuri de criză naţională şi personală. S-ar putea să fie o inspiraţie pentru voi să citiţi despre modul cum aceşti bărbaţi au descoperit acest aspect în timp ce erau înzestraţi cu putere, în cele din urmă ei cunoşteau Cine este autoritatea finală şi au realizat faptul că ei pot avea reuşită în responsabilităţile lor doar prin călăuzirea lui Dumnezeu. Mai jos este o listă cu opt preşedinţi care sunt exemple remarcabile de bărbaţi de caracter şi credinţă.

1. George Washington 

George Washington a fost, cu siguranţă, primul preşedinte al Statelor Unite. Credinţa sa creştină este bine documentată în The Writings of George Washington (Scrierile lui George Washington). Washington făcea adesea referire la o Autoritate Divină şi la Providenţă în discursurile şi scrierile sale.

2. John Adams

John Adams a fost al doilea preşedinte al Americii, unul care a călcat pe urmele lui George Washington. Fiind unul din Părinţii Fondatori, Adams a fost primul care să ceară să se rostească o binecuvântare peste Casa Albă. Tot el a susţinut că America a fost fondată pe principii creştine:

"Principiile generale pe care părinţii au realizat independenţa au fost acele principii generale din Creştinism. Voi admite că am crezut atunci, şi cred şi acum, că acele principii generale ale Creştinismului sunt pe atât de veşnice pe cât sunt de imuabile ca şi existenţa şi atributele lui Dumnezeu", a declarat el într-o scrisoare către Thomas Jefferson.

3. Abraham Lincoln

Fiind unul dintre cei mai remarcabili preşedinţi ai Americii din mai multe motive, mulţi istorici nu cred că Lincoln a profesat credinţa creştină, însă există dovezi că el a venit la credinţă în partea de final a vieţii sale.

"Când am părăsit Springfield am cerut oamenilor să se roage pentru mine. Nu eram un creştin. Atunci când mi-am îngropat fiul, una din cea mai severă încercare din viaţa mea, nu eram un creştin. Dar atunci când am mers spre Gettysburg şi am văzut mormintele a mii de soldaţi de-ai noştri, atunci şi acolo mi-am consacrat viaţa lui Hristos. Da, Îl iubesc pe Isus", a spus preşedintele care a condus naţiunea prin Războiul Civil, conform biografiei Abraham Lincoln, the Christian (Abraham Lincoln, creştinul) scrisă de William J. Johnstone.

4. James Madison

James Madison, al patrulea preşedinte al Statelor Unite "a fost un episcopalian credincios care a semnat o lege federală spre a se aloca fonduri pentru distribuirea de biblii", conform unui articol din Religion News Service. Deşi Madison a luptat mai târziu pentru o mai mare separare a bisericii de stat, crezurile sale religioase rămân centrale faţă de caracterul şi preşedinţia sa.

5. Grover Cleveland

Grover Cleveland a fost preşedinte pentru două termene neconsecutive. El s-a căsătorit în timp ce era în oficiul de preşedinte şi a avut cinci copii. Fiica sa cea mai mare, Ruth, cunoscută în mod popular cu numele de Baby Ruth, a murit la vârsta de 12 ani de difterie.Cleveland a fost profund îndurerat de pierderea lui Ruth, însă şi-a îndreptat privirile spre Dumnezeu să primească mângâiere.

"Dumnezeu a venit în ajutorul meu şi sunt capabil să-mi ajustez gândirea faţă de moartea dragei noastre Ruth cu aşa de multă alinare pe cât va permite umanitatea egoistă", scria într-un pasaj din jurnalul său.

6. Jimmy Carter

Deşi mulţi conservativi şi mulţi creştini sunt în dezacord cu politica lui Carter, este dificil să respingem sinceritatea credinţei lui. Carter este un învăţător de şcoală duminicală baptistă de mult timp, care a slujit o vreme ca misionar de la uşă la uşă. El îşi citea Biblia zilnic în timp ce era la biroul prezidenţial şi a făcut din rugăciune o parte importantă a vieţii sale.

7. Ronald Reagan

Ronald Reagan este cunoscut drept preşedintele conservativ de chintesenţă, dar el a tratat credinţa în mod serios.

"Cred cu toată inima mea că a sta în picioare pentru America înseamnă să stai în picioare pentru Dumnezeul care a binecuvântat ţara noastră. Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu ca să ne conducă naţiunea prin mările înfuriate. Doar că noi nu ne putem aştepta ca El să protejeze America într-o criză dacă noi îl lăsăm pe raftul vieţii noastre de zi cu zi", a fost citat el într-o declaraţie.

8. George W. Bush

George W. Bush, de a cărui perioadă la biroul de preşedinţie ne amintim cu toţii, nu s-a ruşinat să facă referire la Dumnezeu în discursurile şi discuţiile sale publice. El credea că Dumnezeu are o chemare specifică asupra vieţii sale atunci când a declarat, "Cred că Dumnezeu vrea să fiu preşedinte".

În cadrul unui discurs avut în vreme ce America era angajată în Războiul din Irak, Bush a spus, "Pe măsură ce continuăm să luptăm contra terorii, îi cerem Celui Atotputernic să-i protejeze pe cei care se luptă pentru libertate pretutindeni în lume, cât şi pentru acei bărbaţi şi femei ai curajului care luptă în uniformă, şi Îi cerem să pună un scut în jurul celor inocenţi spre a nu fi răniţi. Recunoaştem sacrificiul familiilor noastre militare şi îi cerem lui Dumnezeu să le dea pace şi tărie. Nu îi vom uita pe acei bărbaţi şi femei care au căzut la datorie pentru America şi cauza libertăţii. Ne rugăm ca cei dragi lor să primească mângâierea şi harul lui Dumnezeu."

Citatele şi informaţiile prezentate mai sus sunt preluat din "Christian Presidents: 10 Leaders Known for Their Faith," "Which U.S. Presidents Were the Most Religious?" şi "The Religious Affiliation of 22nd and 24th U.S. President: Grover Cleveland." Fotografiile de mai sus sunt preluate din Wikipedia, Wikimedia Commons. Adaptare dintr-un material apărut pe 10 februarie 2017 în Christian Headlines, alcătuit de Veronica Neffinger. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa preluării lui, adică acest blog. Mulţumesc.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.