Mai crede cineva în Cesaționism? Întrebați-l și pe Morgan Freeman...

Morgan Freeman în cadrul documentarului ”The Story of God”, 2016 (imaginiea: National Geographic/captura de ecran)Sezonul doi al documentarului ”The Story of God with Morgan Freeman” (Povestea lui Dumnezeu cu Morgan Freeman), realizat de National Geographic este în plină desfășurare, și în cel de-al doilea episod, actorul câștigător de Oscar, Morgan Freeman (foto alăturat), vizitează o biserică penticostală... pentru a afla mai multe despre vorbirea în limbile cerești.

Premiera acestor serii din documentarul ”The Story of God” difuzată pe 16 ianuarie, precum și episodul doi, ”Heaven and Hell” (Rai și Iad), încep cu o explorare a războiului din cadrul practicilor creștinilor etiopieni. După ce se face o incursiune în lumea întunecată a posesiunii de demoni din Etiopia, documentarul se luminează puțin cu momentul când Freeman vizitează o biserică penticostală din Statele Unite ale Americii.

Unde este întuneric este și lumină” spune Freeman în timp ce face introducerea acestui segment creștin. ”Unii oameni simt că sunt atinși de Rai într-un mod fizic în fiecare duminică.”

Actorul a călătorit în Albuquerque, New Mexico, unde s-a întâlnit cu o emigrantă din Pakistan pe nume Annie. În drumul lor spre biserica penticostală la care mergea ea, Annie i-a explicat lui Freeman cum a fost convertirea ei la Creștinism.

Apoi Annie i-a descris cum într-o zi, în timp ce se închina lui Dumnezeu, s-a simțit profund mișcată și a devenit foarte emoțională și a început să-L laude pe Dumnezeu și să vorbească într-o altă limbă. Dezorientat Freeman a întrebat-o dacă poate să o audă vorbind în limbi și ea i-a transmis că atunci când simte prezența lui Dumnezeu pur și simplu nu poate să facă nimic și, da, posibil să o poată auzi din moment ce mergeau împreună la biserică.

Așa că Freeman a vizitat Newlife United Pentecostal Church, o biserică creștină care este plină de enoriași care vorbesc în limbi. Apoi el a început să discute despre relatarea Bibliei din Faptele Apostolilor 2 legat de Ziua Cincizecimii când urmașii lui Isus au fost botezați cu darul vorbirii în alte limbi. Freeman a descris actul vorbirii în limbi ca o ”venire a Cerului pe pământ”. După un timp de închinare și un îndemn din partea pastorului, Duhul lui Dumnezeu a început să se miște în toată biserica în timp ce congregația erupea în laudă, mulți vorbeau în limbi, alții plângeau și o femeie a fost văzută sărind în sus și în jos.

Apoi camera îl pune în centru pe Freeman care se uita la toți (din jur) cu admirație, deși el nu participa la experiența de închinare.

Annie și Morgan Freeman în vizită la Newlife United Pentecostal Church, parte a unui documentar ”The Story of God”, 2016 - imagine captura de ecran / National GeographicPretutindeni în jurul meu oamenii au fost loviți de o forță invizibilă. Și acum ei vorbesc ceva ce ei cred că este limbajul Cerului. Văd pe fețele lor că ei sunt într-un mod autentic în altă parte”, declara Freeman despre experiența sa.

După ce Annie a terminat să se roage, actorul nativ din Tnnessee a întrebat-o dacă a putut înțelege ceea ce spunea în timp ce vorbea în alte limbi.

Atunci când îl lași pe Duhul Sfânt să curgă prin tine nu mai ai control asupra ta însuți. Duhul Sfânt este cel ce-ți vorbește,” a răspuns Annie. ”Abia aștept să ajung în Ceruri pentru că acolo așa va fi tot timpul”.

Freeman, în mod notabil fiind influențat de cuvintele ei, a spus că ce a descoperit el este că ”adevărul fiecăruia este adevărul”.

A fost chiar o experiență puternică. Puteam simți energia din acel spațiu. Oamenii normali deodată erau transformați de o anumită putere și apoi deodată au revenit la normal. Dar penticostalii cred că ei aduc Cerul pe pământ. Acum, oricare ar fi răspunsul, ei au simțit acea putere și ei nu mai sunt la fel. Experiența îi schimbă, schimbă felul cum se văd pe ei înșiși, felul cum se relaționează față de alții, cum își trăiesc viețile,” a observat Freeman la finalul acestui segment din documentar.

În sezonul doi, Freeman se întâlnește cu lideri ai credinței, oameni de știință și arheologi care să-l ajute să înțeleagă diferitele teme găsite în religie, cum ar fi ”Cel Ales?” ”Dovada lui Dumnezeu” și ”Raiul și Iadul”.

Sezonul întâi al ”Povestirii despre Dumnezeu cu Morgan Freeman” este disponibil acum pe format DVD. Pentru mai multe informații vizitați site-ul National Geographic.

Notă: Materialul de mai sus este scris de Jeannie Law, reporter la Christian Post, de unde a fost preluat. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării acestuia.

Cesaționismul este doctrina din cadrul Creștinismului care susține că darurile spirituale, cum ar fi vorbirea în alte limbi, profeția și vindecările, au încetat odată cu era apostolică. Această doctrină este în general opusă continuaționismului, care învață că Duhul Sfânt poate da daruri spirituale și peste alte persoane în afară de cei doisprezece apostoli din acea vreme (sursă definiție, Wikipedia). Asta ca să clarificăm pe scurt termenii folosiți în acest articol.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.