Un nou studiu arată că mulţi pastorii se luptă cu prieteniile şi sănătatea mintală

Un nou studiu condus de Barna Group, în conjuncţie cu Pepperdine University, tocmai ce a scos la lumină tendinţele curente ale pastorilor din America.

Cei de la Charisma News au declarat că studiul, intitulat "Starea Păstorilor" a inclus interviuri cu peste 14.000 de pastori protestanţi din 40 de denominaţii diferite. Întregul raport are 175 de pagini.

Una din descoperirile majore ale acestui studiu a fost faptul că păstorii din America îmbătrânesc şi nu prea mai intră mulţi milenialişti în cariera de păstori.

"În timp ce alte cariere fac curte milenialiştilor şi generaţiile mai în vârstă se luptă cu predarea ştachetei către pastorii mai tineri, vârsta medie a pastorilor a crescut de la 44 la 54 în ultimii 25 de ani", a fost una din descoperirile acestui studiu.

Cu toate acestea, printre aceşti pastori 91 de procente au raportat că ei se aflau într-o situaţie bună în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi bunăstarea spirituală.

Pastorii se confruntă cu anumite lupte în special, declara studiul, inclusiv cele relatate mai jos:

  • Pastorii nu sunt imuni la luptele cu sănătatea mintală: circa jumătate dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu depresia, în timp ce unul din cinci pastori s-a luptat cu vreo dependenţă - cea mai comună fiind pornografia.
  • Femeile reprezintă acum nouă procente din cadrul pastorilor seniori - triplul procentajului de acum 25 de ani în urmă - doar că ele conduc în mod frecvent biserici mai mici şi simt un control mai mare. Femeile pastor sunt mult mai probabil să declare, comparativ cu bărbaţii, că se simt singure sau izolate de alţii.
  • Aproape toţi pastorii au admis faptul că bisericile joacă un rol critic în reconcilierea rasială.
  • Pastorii raportează o mai mare satisfacţie maritală şi părintească decât populaţia generală, deşi jumătate spun că ocupaţia lor curentă din cadrul bisericii a fost un lucru greu pentru familia lor.
  • Pastorii nu stau aşa de bine la capitolul prieteniilor. Spre deosebire de populaţia generală, aceştia se simt mult mai izolaţi şi singuri. Pastorii generaţiei curente par să aibă un timp mai dificil în a-şi face prieteni noi şi a se simţi conectaţi - ei sunt foarte similari cu oamenii de vârsta lor (anii 30-40) din cadrul populaţiei generale decât cu colegii lor de slujire.

Notă: Articol publicat pe Christian Headlines pe 1 martie 2017, fotografia de la început a fost preluată din aceiaşi sursă. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi link-urile din el şi să oferiţi sursa citării, adică acest blog. 






Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.