Alte 20 de lucruri care să le faci dacă (și numai dacă) ai pierdut răpirea...

Apus de soare într-un oraș, imagine preluată de pe charismanews.comVă mai amintiți articolul meu de acum doi ani... "Ce să faci dacă ai pierdut răpirea"? Îl puteți reciti, dacă doriți să vă împrospătați memoria cu lucruri pe care o să le faci... după răpire. Da, nu vreau să par ironic, dar unii dintre noi chiar o să piardă acest eveniment glorios, și cred că această postare, și alte postări similare vor fi de ajutor acestora acum, și cu siguranță că și atunci. Este posibil să fi un creștin practicant și totuși să nu fi în credință. Apostolul Pavel spunea, ”Puneți‑vă la încercare pe voi înșivă, ca să vedeți dacă sunteți în credință!” (2 Corinteni 13:5a). Isus de asemenea a spus că ”Nu oricine‑Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăția Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu Care este în ceruri.” (Matei 7:21-23).

Dacă citești aceste rânduri după răpire, înseamnă că că nu ai fost gata. Isus zicea în Matei 25:10cei care erau pregătiți au intrat... și ușa s-a închis. Dați-mi voie să vă ofer 20 de sfaturi de a supraviețui acestui moment teribil... dacă ai pierdut evenimentul acesta măreț al lui Dumnezeu - răpirea credincioșilor.

1. Nu crede explicațiile date de media seculară. Creștinii nu au fost trimiși printr-o rază a vreunei nave spațiale interplanetare ca să fie reprogramați. Noi nu am fost răpiți de extratereștri, și nu suntem în Buenos Aires, Togo sau în Europa. Noi am părăsit pământul într-un nor de slavă să fim pentru totdeauna cu Isus.

2. Scapă de telefonul tău mobil. Dacă nu ești de acord cu guvernarea vremurilor din urmă și a fermecătorului lider mondial, atunci o să fi vânat. Aruncă-ți telefonul într-un râu sau un lac departe de unde vei sta atunci.

3. Nu te ucide. Fie că va fi sau nu dezordine și confuzie socială, oamenii tind să gândească la faptul că sinuciderea este singura cale de scăpare. Nu este. Probabil că te simți deznădăjduit, doar că încă mai există speranță. Duhul Sfânt încă va lucra în timpul perioadei de pe urmă. Roagă-te și cere-i să te călăuzească, să-ți dea tărie și să locuiască în tine.

4. Pocăiește-te imediat și fă pace cu Dumnezeu. Dacă citești aceasta după răpire, deja ai fost martorul multor evenimente pe care le-am descris. Acum e vremea să te pocăiești. Isus Hristos este singurul Salvator și singura cale spre ceruri (Ioan 14:6). Fă următoarea rugăciune, ”Doamne Isuse, fi plin de milă față de mine. Am păcătuit împotriva ta. Mântuiește-mă acum. Te primesc ca mântuitorul meu personal.” Căci ”Oricine va chema numele Domnului va fi mântuit” (Romani 10:13).

5. Asigură-te că ai o Biblie tipărită. Nu o să vrei să ai tabletă electronică în timpul Necazului celui mare. Cuvântul lui Dumnezeu și promisiunile Sale încă vor funcționa după răpire pentru că Isus a spus, ”Cerul și pământul vor trece, însă cuvintele Mele nicidecum nu vor trece!” (Matei 24:35). Ține-ți Biblia într-un loc sigur deoarece atunci când guvernarea Antihristului va prelua conducerea, cu siguranță că el va încerca să distrugă toate Bibliile.

Citește Cele Zece Porunci și urmează-le (Exod 20:1-17). Harul lui Dumnezeu încă este disponibil, dar după ce biserica nu va mai fi, era harului va ajunge la final, și totul se va întoarce la vremuri similare celor din Vechiul Testament.

Asigură-te că citești Daniel 2-12. Capitolul 12 îți va oferi vremea generală când Isus vine pentru a doua ora. Citește Matei 24, Marcu 13, 1 Tesaloniceni 5, 2 Tesaloniceni 2 și Apocalipsa. Totul va avea sens atunci pentru tine.

6. Părăsește-ți locuința și stai departe de orașe, în special de orașele mari. O să fi ispitit să aștepți să vezi ce are să se întâmple, dar dacă o să o faci, aceasta va fi o greșeală fatală, la fel cum a fost pentru evreii care au așteptat prea mult în timpul perioadei holocaustului. Mergi într-o zonă retrasă. Învață să trăiești din ceea ce-ți oferă pământul. Nu-ți lua telefonul mobil pentru că vei putea fi urmărit. Deconectează dispozitivele de transmisie/recepție de pe mașina ta, sau scapă de toată mașina.

Asigură-te că familia ta este în siguranță și în acord cu decizia ta de a pleca din acel lor. Ia-i cu tine dacă vor vrea să vină; dacă nu... trebuie să pleci singur.

7. Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute și să-ți dea tărie. Va fi greu să supraviețuiești, dar Dumnezeu tot te va auzi. Nu va fi ușor, Isus a apus că ”cel ce va răbda până la sfârșit, acela va fi mântuit” (Matei 24:13). Vei avea nevoie de tăria Lui mai mult decât oricând altădată.

8. Nu merge la biserică. Da, am zis bine, nu merge la biserică și nu te alătura religiei conglomerate mondiale deoarece aceasta va fi sub controlul prorocului fals (Apocalipsa 13). Toți slujitorii adevărați și evlavioși au părăsit deja pământul în timpul răpirii. Nu crede minciunile slujitorilor rămași în urmă (după răpire); chiar dacă vei vedea miracole și minuni aparente, nu crede în ele. Ele sunt minuni mincinoase (Matei 24:24; Marcu 13:22; Luca 21; 2 Tesaloniceni 2:9). Decepția va fi la ordinea zilei. Amăgirea va fi pretutindeni, în special în ”biserici”.

Dacă va fi posibil, încearcă să găsești pe alții care l-au acceptat pe Hristos după răpire. Veți găsi modalități de a vă încuraja și susține în mod reciproc.

9. Ia-ți un radio mic cu baterii. Caută un aparat radio cu baterii solare sau baterii normale, o să ai nevoie să asculți la acest aparat. Nu crede propaganda, dar să crezi atunci când se va relata despre anumite evenimente legate de războaie și calamități geo-fizice. O să știi ce se va întâmpla în continuare prin a citi Apocalipsa capitolele 6 la 19.

10. Continuă să te rogi pentru cei iubiți care sunt necredincioși. Dumnezeu va continua să asculte la rugăciuni în timpul Necazului cel Mare. Rugăciunile tale vor fi cheia spre a-i revedea pe cei iubiți din nou, după ce această perioadă de agonie supremă se va termina.

11. Lasă copii ale acestei liste la cât mai multe persoane posibile. Poate că aceste puncte vor ajuta pe alți să supraviețuiască și să vină la Hristos. Fii cu discernământ atunci când dai altora cărți sau materiale de acest gen, în special dacă a avut loc răpirea. Isus a spus în Luca 21:16-17 că oamenii vor fi trădați de părinți, frați, rude și prieteni, și unii dintre ei vor face să ajungi să fi condamnat la moarte. El vorbea despre perioada în care ești acum - dacă ai pierdut răpirea.

12. Sub nici o circumstanță nu te alinia cu liderul mondial al vremii. Toată lumea îl va iubi și chiar îl va adula. Dar dacă asculți la minciunile lui, vei fi atras într-o puternică deziluzie care va sigila soarta ta veșnică (2 Tesaloniceni 2:9-12). Curând vei fi surghiunit spre iad pentru că nu ai iubit adevărul.

avion prăbușit, o atmosferă apocaliptică - imagine preluată de pe site-ul charismanews.com13. Refuză să iei semnul, un nume, un număr sau un cip pe mâna dreaptă sau pe fruntea ta. Refuză orice injectare cu microcipuri deoarece Apocalipsa 13 spune că acest lider mondial puternic va cere ca toți, mic sau mare, bogat sau sărac, liber sau sclav, să i se dea un semn pe mâna lor dreaptă sau pe fruntea lor. Dar, odată ce l-ai primit, vei aparține pe veci lui Satan. E bine să fi închis de tot față de economia lumii și să-ți scapi viața ta fizică decât să fi pe veci condamnat la iazul de foc (Apocalipsa 14:9-11). Viața multor credincioși din această perioadă de vremuri din urmă se va încheia prin decapitarea acelora care vor refuza să ia semnul fiarei (Apocalipsa 20:4).

14. Nu fura, nu comite nici un păcat sexual, nu omorî pe nimeni și nu folosi droguri pentru a-ți ușura anxietatea. Ispita de a fura, a ucide, a folosi droguri și a te deda la păcate sexuale va fi enormă, dar trebuie să reziști acestor lucruri. Dacă comiți aceste lucruri vei găsi că va fi foarte dificil să te pocăiești de ele (Apocalipsa 9:21).

15. Roagă-te pentru poporul evreu și națiunea Israelului. Ei vor suferi la un nivel mai mare decât oricare alt grup de pe Pământ. De aceea perioada din vremurile de pe urmă este numită Necazul cel mare al lui Iacov.

Isus a spus că va fi mai greu pentru poporul evreu decât orice altceva au mai experimentat ei în trecut (Matei 24:21). Psalmul 122:6a spune, ”Rugați-vă pentru pacea Ierusalimului”. În Zaharia 14:2 ni se spune că națiunile lumii vor fi împotriva Israelului în holocaustul său final.

16. Fii pregătit să suferi. La un anumit punct, taberele și facilitățile de lichidare vor opera în jurul ceasului. După cum înțeleg eu avertismentele profetice ale Necazului cel Mare, foametea va fi mai rea decât oricând altădată. Familiile vor fi separate. Totul va arăta ca un film de groază sau de ficțiune, dar va fi real. Va trebui să mori pentru credința ta, și atunci se va merita acest lucru.

17. Nu vorbi de rău despre Israel sau poporul său, indiferent cât de mare va fi presiunea. Dumnezeu se va lupta cu tine dacă tu ești litigios față de Israel. Profeții falși îți vor spune că națiunea Israelului nu are nici un drept să existe. Ei îți vor spune că oamenii care locuiesc în Israel nu sunt de fapt evrei și urmașii lui Avraam. Nu vorbi niciodată contra Israelului și a poporului acestuia (Geneza 12:3; Isaia 49:25).

18. Dacă ești capturat de autorități, nu Îl nega pe Isus Hristos ca Domn și Dumnezeu. E mai bine să mori decât să-l negi pe Hristos (Luca 12:8-10). În Apocalipsa 6:9-11 vedem pe câțiva oameni care au murit după răpire pentru credința lor, și ei au ajuns în ceruri. Dacă îl negi pe Isus Hristos, vei fi desemnat către temnița celor condamnați care așteaptă momentul teribil de la marele tron alb de judecată (Apocalipsa 20:11-12).

19. Marchează ziua în care liderul mondial își va muta imaginea sa în templul cel sfânt din Ierusalim. Atunci când acest lucru se va întâmpla, o să știi că de atunci vei mai avea 1.260 de zile de supraviețuit. Daniel face referire la 1.290 de zile, care include cele treizeci de zile de curățire după revenirea Lui.

20. Determină-te să reziști până la capăt! Dacă ai pierdut răpirea, încă mai este speranță. Moise a îndurat mult necaz prin a privi la Cel care era invizibil (Dumnezeu). Pavel a scris, ”Dacă răbdăm, vom și domni împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, și El Se va lepăda de noi.” (2 Timotei 2:12).

Dr. Dave Williams - foto preluat de pe site-ul davewilliams.comNotă: Materialul de mai sus este scris de Dr. Dave Williams (foto alăturat), apărut în 2 părți în Charisma News (de unde a fost preluată și fotografia de mai sus) aici și aici. Dr. Dave Williams a slujit peste 30 de ani ca pastor al bisericii Mount Hope Church din Lansing, Michigan, având peste 500 de slujiri în întreaga lume. În timpul slujirii sale, biserica a donat peste 40.000.000 dolari către misiunea mondială și locală. Cursul său de leadership, The Art of Pacesetting Leadership (Arta conducerii care setează pași), este creditată cu aducerea unei biserici de la 226 la 4.000 de oameni. O altă biserică a început cu 8 și a ajuns la peste 1.000 de oameni. Cartea sa cea mai bine vândută, The New Life: The Start of Something Beautiful (Viața cea nouă: începutul a ceva minunat) este un ghid practic, pas-cu-pas, pentru noii credincioși care doresc să-și stabilească umblarea loc creștină, și a fost vândută în peste 2,5 milioane de copii. Pe 2 mai 2017 editura Charisma House va lansa ultima sa carte, Hope in the Last Days (Speranță în zilele de pe urmă). Dave se concentrează acum în a ajuta pe noii slujitori oriunde are oportunitatea aceasta. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să specificați sursa citării materialului, adică acest blog.[no-sidebar]Un produs Blogger.