Când aroganţa îţi bate la uşă din interior

Îţi bate aroganţa la inimă? - imagine preluată din site-ul womanitely.comCioc, cioc! Cine e? Sunt eu, "prietenul tău" cel mai bun, "aroganţa"!

O să deschizi uşa la această "prietenă"?

Când o să deschizi, o să îşi facă o mare cameră în inima ta. O să vrei să scapi de ea, şi nu ai să poţi. O să devii atât de acaparat de prezenţa şi puterea ei în viaţa ta că fiinţa ta va avea nevoie de o resetare completă - era să scriu reciclare... cred că era mai bine.

Sunt foarte convins că aveţi de a face zilnic cu persoane la care nivelul de aroganţă este aşa de mare încât nu mai pot să spui dacă vorbeşte persoana sau aroganţa din el/ea. Te uiţi la ei şi numai când îşi deschid gura îţi dai seama că o să iasă ceva care o să creeze dureri de cap. Apoi dacă te re-întâlneşti cu această persoană o să te gândeşti de 3 ori înainte să îi mai dai voie să îşi deschidă gura să spună ceva.

Poate că nu se merită să ne pierdem timpul cu astfel de persoane. Doar că aceste persoane au nevoie de ajutor. Cineva trebuie să le spună că lucrurile nu sunt în regulă, că ei nu sunt unde trebuie să fie... şi că trebuie să se schimbe!

Imaginaţi-vă că aveţi la fiecare colţ al străzii un astfel de personaj şi vă confruntaţi cu el sau ea. Şi trebuie să rezolvaţi ceva şi depindeţi de acea persoană. Avem două alegeri - abandonăm dezbaterea, sau confruntăm persoana şi învingem.

Sfânta Scriptură este plină de referinţe care au de a face cu aroganţa şi efectele ei. Anumite pasaje vorbesc spre avertizarea noastră (1 Samuel 2:3), altele despre efectele aroganței (Proverbe 16:5) în viața noastră, altele despre faptul că Dumnezeu stă împotriva celor aroganți (Iacov 4:6) și că a sta în jurul unor astfel de oameni devine o scârbă și un dispreț (Psalmul 123:4). Ochiul celui arogant va fi smerit scria Isaia în capitolul 2:11. Mândria celor aroganți va fi doborâtă (Isaia 13:11) - oare mai are rost să continuăm?

Aroganța nu doar că este o atitudine care te face să disprețuiești pe cei din jur, dar și pe tine însuți, și pe Cel care este mai presus de toate și de toți - și aroganța își va primi răsplata ei. Prin urmare de aroganță trebuie să te pocăiești și să ceri Domnului din ceruri să te schimbe. Aroganța este momentul acela când tu te vezi pe tine  mai presus de fratele de lângă tine, indiferent dacă el are sau nu mai multă educație sau înțelepciune decât tine. Aroganță este atunci când tu ai mai mare importanță în biserică, în societate, în locul tău de muncă și nu Isus, a cărui împărăție și domnie trebuie să fie în biserică, în societate, la locul tău de muncă, etc.

Aroganță este atunci când te bucuri că aproapele tău, pe care nu îl poți iubi cu dragostea lui Isus, o duce rău. Aroganță e și atunci când te privești în oglindă și te compari cu alții și cu altele și nu vezi valoarea care a pus-o Creatorul în tine, când te înjosești și vorbești urât despre tine, despre felul cum arăți, despre cum ai fost creat(ă), despre felul cum gândești, cum vorbești, cum mergi, cum te îmbraci, etc.

De aroganță se scapă doar prin pocăință - să recunoști starea depravată la care te-ai ridicat, sau starea decăzută unde ai ajuns, să mărturisești cu gura ta că ai nevoie de salvarea și transformarea lui Dumnezeu, să recunoști mizeria din inimia ta și să o dai afară! Când îți mai bata la ușă acest ”prieten” - aroganța - fă-ne tuturor un bine - trimite-L pe Isus să răspundă, și să rezolve El situația. Cere-I Lui să fie în controlul inimii tale, să schimbe starea ta de aroganță și decădere și mândrie în dragoste, compasiune și adevăr.

Să faci ceea ce a făcut El. Să vorbești cum a vorbit El. Să te rogi cum s-a rugat El. Să trăiești cum a trăit El. Și să te faci tu mai mic, ca El să se facă mai mare în tine, și inima ta să fie umplută de dragostea Lui.

Dumnezeu te iubește, chiar dacă ai citit acest articol și la inima ta bate acum neamurile celelalte ale aroganței... de ele probabil că vom vorbi altă dată.
Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.