Trei motive greșite pentru care slujești aiurea în biserică

Dumnezeu vede inimile noastre în timp ce noi facem ceva în cadrul bisericii - imagine preluată de pe christianpost.comA sluji lui Dumnezeu în mod voluntar într-o biserică este un lucru măreț. Și totuși... la fel ca oricare altă activitate, dacă ai motivația greșită o să strici și/sau distrugi frumusețea acelei fapte. E drept ceea ce scria Sfânta Scriptură în 1 Samuel 16:7 - ”căci Domnul nu Se uită la ceea ce se uită omul. Omul se uită la înfățișare, pe când Domnul Se uită la inimă”.

Am văzut - și vedem probabil tot mai des în biserici - oameni care fac lucruri pentru motive greșite, deși poate că ei nu își dau seama. În timp ce mulți dintre noi aducem ca scuză faptul că l-am iubi pe Dumnezeu, sau că vrem să facem un lucru bun, poate că e ceva mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul uman. Trebuie să cunoaștem care sunt adevăratele noastre motive.

A sluji lui Dumnezeu în dragoste și recunoștință

Vă încurajez, dragii mei, că este mult mai bine și mai de dorit să slujiți pe Domnul din dragoste și recunoștință pentru ceea ce a făcut El pentru noi. În cele din urmă Tatăl a fost cel care a dat tot ce a avut El mai scump ca să ne aibă pentru Sine; Fiul Său a renunțat la toate care erau ale Sale ca noi să devenim ai Lui; și Duhul Sfânt a lui Dumnezeu a lucrat să ne aducă tot mai mult asemenea lui Hristos și spre mântuirea Sa. Toate sunt cu privire la El, nu cu privire la noi - în cele din urmă.

Având în minte aceste considerente, iată câteva motive greșite prin care noi slujim lui Dumnezeu în biserică, urmate de câte o mică explicație.

1. Pentru că te face să te simți important.

A-ți baza valoarea ta de sine sau importanța ta pe rolul care îl ai în biserică este greșit pentru că ridică un mare pericol față de credința ta. Sunt mulți tineri astăzi care nu se simt importanți dacă nu fac și ei ceva - orice - în cadrul bisericii lor. La capătul opus se află cei care au devenit prea auto-importanți și mândrii datorită rolului lor în cadrul bisericii.

A sluji lui Dumnezeu în cadrul bisericii nu ne face importanți. Mai degrabă, noi suntem deja importanți înaintea lui Dumnezeu - acesta e de fapt și motivul pentru care ne-a creat după chipul Său și apoi ne-a oferit proviziile necesare ca să fim salvați din păcat - Sângele lui Hristos (vezi Geneza 1:26-27; Ioan 3:16; 1 Ioan 2:2). Noi îi slujim lui Dumnezeu în recunoștință pentru ceea ce a făcut El.

2. Pentru că acesta e motivul pentru care trăiești.

E bine să ai un motiv pentru care să stai viu, dar nu, tu nu trăiești ca să slujești în biserică. Motivul pentru care tu ești viu este pentru că Dumnezeu vrea ca tu să-L glorifici, atât în biserică, cât și în afara ei (vezi Coloseni 3:17).

Motivul pentru care tu trăiești nu ar trebui să fie acela de a conduce congregația în închinare, de a face donații către cei în nevoi, nici măcar să fii steaua din cadrul grupului de studiu Biblic. Ar trebui să trăiești ca să faci voia lui Dumnezeu, și aceasta trece dincolo de rolul tău în cadrul bisericii din care faci parte (vezi Eclesiastul 12:13).

3. Pentru că nu ai nimic altceva de făcut.

În cele din urmă, tu nu alegi să-l slujești pe Dumnezeu pentru că nu ai nimic altceva de făcut. Tu alegi să prioritizezi voia Sa mai presus de orice altceva, în special mai presus de voia ta. Hristos ne-a cerut să ne lepădăm de noi înșine dacă vrem să-L urmăm, așadar trebuie să învățăm să nu-L punem pe scaunul din spate (vezi Matei 16:24).

Notă: Articolul de mai sus este o adaptare a unui material scris de JB Cachila pe 2 mai 2017 în Christian Post; dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.