10 citate interesante care pot influența felul cum trăiești

Te-ai uitat vreodată la un verset biblic familiar într-o traducere a Bibliei cu care nu erai familiarizat? Majoritatea dintre noi au o versiune preferată, dar citirea acelui verset într-o traducere diferită pune o nouă lumină asupra înțelesului acelui text. S-ar putea să arate nuanțe, să clarifice detalii, sau poate chiar să ne îndrepte spre o înțelegere mai profundă.

În calitate de creștini noi vedem Biblia ca autoritate finală asupra vieții - dar uneori, un mod proaspăt de reformulare a acesteia este similar cu a avea o traducere nouă, care oferă o revelație adițională. Pe măsură ce veți citi următoarele 10 citate puternice de mai jos (însoțite de referințe biblice la care se face referire), fie ca ele să schimbe felul în care vă trăiți credința.

1. "Rugăciunea necesită mai mult din inimă decât din limbă" - Adam Clarke

Oare de câte ori te-ai gândit ”Nu am nici o idee ce să spun” în rugăciune? Atunci când situațiile vieții ne epuizează, sau când circumstanțele ne împovărează, s-ar putea să fie dificil să ne exprimăm gândurile în cuvinte, în cadrul rugăciunii. Din fericire pentru noi... cuvintele nu sunt necesare. Dumnezeu știe ce este în inima ta, chiar dacă nu găsești limbajul spre a exprima aceasta. Stai liniștit și să știi că El este Dumnezeu (Psalmul 46:10).

2. "Credința nu elimină întrebările. Însă credința știe unde să le adreseze." - Elisabeth Elliot

Credința nu este absența îndoielii, ci un dar de la Dumnezeu (Efeseni 2:8-9). Dumnezeu este destul de mare, destul de puternic, și destul de sigur să poată sta înaintea întrebărilor noastre și să ne conducă la răspunsuri. Darul Său de credință ia presiunea de peste noi. Rolul nostru este pur și simplu de a o accepta, a o folosi ca o unealtă de a naviga în viață - și să știm la Cine să ne îndreptăm pentru răspunsuri atunci când avem întrebări în mod inevitabil.

3. "Cei care nu s-au răzvrătit niciodată împotriva lui Dumnezeu, sau care la un moment dat din viață nu și-au arătat pumnul spre cer, nu s-au întâlnit niciodată cu Dumnezeu." - Catherine Marshall

Un prieten m-a întrebat o dată, ”Atunci când am urlat la Dumnezeu și i-am spus că sunt furios pe El, a fost asta rugăciune?” Așa că fără să ezit... am răspuns, ”Absolut”. Gândiți-vă la aceasta: dacă rugăciunea este simpla comunicare cu Dumnezeu, nu este oare orice tip de exprimare a sentimentelor - fie că e vorba de a iubi sau a te mânia, a fi gentil sau aspru - o formă de rugăciune? Autenticitatea atinge inima lui Dumnezeu și revelează cât de generos și plin de milă este El. Sincer, fie că admitem mânia sau nu, El știe deja ceea ce simțim (1 Samuel 16:7). Așa că vorbește cu El deschis și liber.

4. "Dacă ne ascundem rănile de rușine sau din cauza fricii, întunericul nostru interior nu poate fi nici iluminat și nici nu poate deveni o lumină pentru alții." - Brennan Manning


Odată am auzit pe cineva că a avea toate păcatele noastre difuzate la știrile de la ora 5 ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla vreodată. Vă puteți imagina rușinea și oroarea fiecăruia care va știi toate acestea? Teribil, nu-i așa? Și asta până o să realizezi cum îți va fura aceasta puterea rușinii de peste noi. Atunci când păcatele noastre sune expuse, ele pot fi reparate. Și până nu suntem reparați (și iertați), nu vom fi eficienți în a străluci lumina lui Dumnezeu în viețile altor oameni. Nu știi cine trebuie să audă felul cum Dumnezeu te-a scăpat pe tine din păcate, așa că nu îți fie frică să îți împărtășești mărturia vieții tale. Nimic din trecutul tău nu este prea întunecat să nu poată fi învins de lumina lui Dumnezeu (1 Ioan 1:5-7).

5. "Nimeni nu a sărăcit prin dărnicie." - Anne Frank


Auzi uneori cuvinte precum credință și dragoste și pace menționate în legătură cu Dumnezeu tot timpul. Unul din cuvintele pe care le folosim puțin - dar care nu este mai puțin important - este generozitatea. Dumnezeu dă din abundență, dincolo de ceea ce cerem, și Isus ne-a învățat ca noi să facem la fel. Nu poți să-l depășești pe Dumnezeu în dărnicia ta, și nici nu poți pierde. Dă cu bucurie și nu cu zgârcenie, din abundența de recunoștință din inima ta pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru tine. Darurile pe care ni le dă El în schimb sunt peste orice am avea noi de oferit vreodată (2 Corinteni 9:6-8; Luca 6:38), și, pe acest drum, vei descoperi că ai mai mult decât destul.

6. "Orice faci, El va face bun din aceasta. Dar nu acel bine pe care l-a pregătit pentru tine dacă tu nu ai ascultat de El." - C. S. Lewis


Noi avem un liber arbitru. Deși Dumnezeu este prezent pretutindeni și nimic nu se întâmplă fără știința Lui, El nu cauzează ca lucruri rele să se întâmple. Există consecințe naturale și ramificații ale acțiunilor noastre, și nu de puține ori noi suntem cei care luăm decizii slabe. Ceea ce este uimitor este felul cum Dumnezeu poate lua orice situație - trădare, întristare, pierdere (a sănătății, a relațiilor, a securității), disperare - și să aducă ceva bun din ele în ciuda tuturor lucrurilor. Dar imaginați-vă cât de bună ar fi viața dacă nu am mai sta în calea Lui din start (Romani 8:28).

7. "Rugăciunea calcă în picioare panica de fiecare dată." - Rachel Wojo


Nu vă îngrijorați cu privire la nimic; rugați-vă pentru toate. Sună bine în teorie dar este mai greu să te ți de asta atunci când panica își face cuib în tine - când primești la ușă notificarea de deconectare, sau rezultatele de la test ți-au făcut inima să se scufunde, sau persoana pe care o iubești îți întoarce spatele. Doar că panica nu ne duce nicăieri, ba chiar ne ține pe loc din a fi capabil să vedem adevărul a cine este de fapt Dumnezeu. Isus ne-a spus să cerem, să căutăm, să ne încredem, și să avem credință. A te panica nu este felul cel mai productiv (sau distractiv) de a trăi după aceste idei (Matei 6:25-34; Filipeni 4:6-7).

8. "Rugăciunea nu este un monolog, ci un dialog. Vocea lui Dumnezeu ca răspuns la vocea mea este cea mai esențială parte din acesta." - Andrew Murray


Când mă văd că bolborosesc cuvinte nonstop, asta se întâmplă ori pentru că sunt emancipat - sau că pur și simplu nu vreau să aud ceea ce vrea să spună cealaltă persoană. Poate că mi-e teamă de răspunsul lor, sau sunt prea centrat pe mine însumi să îmi mai pese și de opinia lor. Gândiți-vă la ramificațiile acestor acțiuni în cadrul unei conversații cu Dumnezeu. Nici o conversație bună nu are loc doar dintr-o singură direcție - dar dacă ar fi să fie vreun moment când se va întâmpla aceasta, ar fi atunci când Dumnezeu este singurul care conduce discuția. Mulți dintre noi abordăm rugăciunea ca șansă a noastră de a spune lui Dumnezeu ceea ce gândim, doar că în smerenie, ar trebui să recunoaștem că cuvintele Lui poartă o mai mare greutate decât ale noastre. Eu cred că El vrea să ne audă - dar, pentru că ne iubește, El vrea să ne și învețe, să ne ghideze și să ne mângâie. Și ca să primim aceste lucruri, noi trebuie să ne oprim și să ascultăm (Ioan 10:27).

9. "Cea mai mare cauză unică a ateismului în lumea de astăzi sunt creștinii: Cei care îl recunosc pe Isus cu buzele lor, ies pe ușă și Îl neagă prin stilul lor de viață. Aceasta e ceea ce o lume necredincioasă găsește a fi de necrezut." - Brennan Manning


Isus a spus în Ioan 17 că lumea va știi că mesajul Lui este adevărat atunci când va vedea unitate în cadrul urmașilor Săi. Dacă eu sunt o reclamă pe picioare pentru Dumnezeu, vreau să fiu responsabil pentru interpretarea greșită a Dumnezeului Universului? Și nu doar aceasta, dar dacă îl primesc cu adevărat pe Isus în inima mea, realitatea este că oamenii Îl vor vedea în felul în care eu îmi trăiesc viața. Dacă nu Îl vezi în viața ta, sau dacă alții nu și-ar prea da seama Cui aparții tu, fă un pas înapoi. Cere-i lui Dumnezeu să devină real pentru tine, și fi gata să te lași schimbat de El (1 Ioan 3:16-18).

10. "De dragoste e tot ce avem nevoie." - Formația The Beatles


În cele din urmă, dragostea este cea care contează, nu? Isus a spus că cea mai mare poruncă este să iubești pe Dumnezeu cu toată inima, mintea și tăria - dar, pe al doilea loc, este și porunca de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine. Biblia spune că dragostea acoperă o mulțime de păcate. Aceasta este însemnul și însăși geneza credinței noastre, și credința noastră este un răspuns la dragostea enormă pe care ne-a oferit-o Dumnezeu de la început. Dacă toate celelalte concepte te copleșesc, dacă poți să te ocupi doar de unul deodată, concentrează-te pe acesta. Autorul dragostei va fi mai mult decât de ajuns - tot de ceea ce vei avea nevoie (1 Corinteni 13:13; 1 Ioan 4:7).

Doamne, vorbește-mi inimii mele. Trăiește în mine și instruiește-mă. Ghidează-mă și ajută-mă să Te onorez pentru ca atunci când mă va vedea lumea, să te vadă pe Tine. Amin.

Kelly O'Dell Stanley - imagina preluata de pe twitter.comNotă: Materialul de mai sus este o prezentare de Kelly O'Dell Stanley (foto alăturat) apărut în site-ul Christian Headlines (de unde a fost preluată și imaginea de la început); ea este autoarea cărților Praying Upside Down (A te ruga cu susul în jos) și Designed to Pray (Desemnat pentru rugăciune), este designer grafic care scrie (sau un scriitor care face design-uri?) o roșcată care se pricepe să-și țină sub control temperamentul, crede că poate face toate la exces, și un luptător profesional cu îndoiala și credința. O puteți găsi pe blogul ei la kellyostanley.com, și este din micul oraș Indiana. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, nota de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.[left-sidebar]




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.