Libanul interzice filmul "Wonder Woman"... pentru că rolul principal e jucat de o evreică

Wonder Woman - imagine preluată de pe christianheadlines.comAstăzi m-a apucat râsul când am citit această relatare pe un site de ştiri. Spunea că noul film Wonder Woman (în limba română a fost tradus cu Femeia Fantastică, în mare parte pentru că filmul este ficţiune, deşi wonder nu înseamnă fantastic din limba engleză... ce ironie, nu?) care este despre o femeie super-erou creat de DC Comics, a fost interzis în Liban, conform cu celor declarate de CBN News.

actriţa israeliancă Gal Gadot - imagine preluată de pe imdb.comRâsul nu m-a apucat că poza ei din caricatura de mai sus o arată pe actriţă cu un zâmbet contagios... ci pentru motivul interzicerii prezentării acestui film în cinematografele din Liban... datorită faptului că Gal Gadot (foto alăturat, dacă faceţi click pe nume, veţi putea accesa imdb.com unde apare şi lista cu alte filme în care a jucat ea, veţi fi "plăcut surprinşi" să vedeţi şi celelalte filme...), cea care interpretează rolul Femeii Fantastice din film... care este de fapt o israeliană şi chiar a slujit în cadrul Forţelor Armate Israeliene în calitate de instructor de luptă pentru doi ani!!!

Cei de la Warner Bros Lebanon au şi postat pe twitter că "Prezentările pentru #WonderWoman au fost anulate în această seară, filmul nu va mai debuta mâine în cinematrografele din Liban" (adică pe 1 iunie 2017). Posterele filmelor au început să fie date jos de miercuri (adică 31 mai 2017).

În plus, un grup de boicotare au explicat pe pagina lor de Facebook au declarat că protestează faţă de filmul acesta... pentru că Gadot susţine armata Israelului şi politica militară împotriva palestinienilor.

Alţii au pus sub semnul întrebării această interzicere: "Avem şi noi câteva întrebări. Prima, de ce acum? Pentru că actriţa a mai jucat, credem noi, în opt sau nouă filme înainte şi au fost difuzate în ţară, aşa că de ce acum?" - întrebările au fost adresate de Isaac Fahed, manager vânzări şi distribuţie din cadrul cinematografelor Grand (sublinierile îmi aparţin).

Filmul trebuia să aibă premiera în cinematografe pe 2 iunie 2017 în Liban; în cadrul Statelor Unite ale Americii aceasta a primit rating foarte favorabil din parte criticilor care l-au urmărit înainte de lansare.

Şi ca să înţelegeţi pe deplin şi ironia acestei "faze", vă invit să citiţi ştirea unui eveniment unic care este sărbătorit chiar azi 5 iunie 2017 în Israel: 50 de ani de la victoria războiului de 6 zile din Israel (disponibilă în limba engleză, este de fapt relatarea unui luptător care a participat la acest război şi la felul cum vede el acum, după 50 de ani, întregul popor Israel, ceea ce au ajuns ei şi cum Dumnezeu a fost şi continuă să fie de partea lor). Mă gândeam, după ce am citit ambele articole (sursa ştirii cu Wonder Woman o puteţi găsi aici, materialul de mai sus este o doar o "spicuire") că cei din Liban au făcut legătura dintre cele 2 evenimente - premiera filmului în Israel şi 50 de la victoria războiului de 6 zile din Israel - şi poate "li s-a înmuiat inimile"... sau picioarele... sau sufletele... sau destinul. :)

Nu vreau să contest nimic. Probabil că toate acestea sunt nişte semne de luat în considerare pentru ei. Poate că au şi ele rolul lor. În orice caz, dacă aveţi timp şi chef, deşi nu am reuşit să văd filmul, vi-l recomand. Rog să luaţi în seamă şi aspectul că este un film de ficţiune şi nu are conotaţii biblice. Doar actriţa principala este evreică. Era bine să fie mai multe femei ca cea din film şi în "viaţa reală".




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.