Când Dumnezeu nu ne dă miracolele pentru care ne rugăm...

femeie pe un câmp - imagine de pe site-ul crosswalk.comCiteam titlurile de știri cu ceva timp în urmă și o relatare mi-a acaparat atenția. ”Bărbat declarat mort, revine la viață după 45 de minute”, era titlul acestei știri.

Am apăsat să văd ce era și să citesc restul detaliilor. Soția acestui bărbat a fost trezită din somn de ritmul de respirație anormală a acestuia. Fără nici un avertisment el intrase în stop cardiac și a fost dus de urgență la spital. Doctorii au făcut tot ce au putut ca să-l readucă la viață, dar a fost pronunțat mort după scurtă vreme.

În timp ce era contactată familia lui să își ia rămas bun, fiul său a declarat că tatăl lui nu va muri în acea zi. După câteva minute, inima tatălui a început să bată neobișnuit și în cele din urmă și-a revenit complet.

Doctorii au fost uimiți. Au declarat aceasta ca fiind un miracol. Tatăl a spus mai târziu că rugăciunile pentru el și lucrarea lui Dumnezeu au fost cele care l-au salvat.

Degetele îmi erau încă peste ecran în timp ce citeam aceste cuvinte și mintea mea alerga la momentul când noi am fost la URGENȚE.

Știu ce înseamnă să te rogi pentru un miracol. Știu ce înseamnă să implori pe Dumnezeu să restarteze o inimă.

Acum 6 ani în urmă (în 2011), m-am trezit la respirația anormală a soțului meu. Fără nici un semn de avertizare sau alte simptome, el intrase într-un stop cardiac. Și el - precum bărbatul din relatarea anterioară - a fost dus la camera de urgență și atunci când doctorii nu l-au putut aduce înapoi la viață... a fost pronunțat mort.

Ar fi bine să credeți că m-am rugat. M-am rugat în tot acel timp în care îi făceam comprimările de pe piept. M-am rugat cu voce tare în timp ce paramedicii lucrau la el să-l resusciteze. Chiar și după ce doctorul de la URGENȚE mi-a spus că au făcut tot ce au putut, m-am rugat aprins ca Dumnezeu să-l aducă înapoi la viață.

El era iubitul meu încă din vremea liceului, tată al celor șapte copii ai noștri, și noi aveam nevoie de un miracol.

Doar că miracolul nu a venit niciodată.

Cum se poate ca Dumnezeu să facă un miracol pentru unu și nimic pentru altul? De ce sunt unii vindecați miraculos iar alții nu?

Iată ce trebuie să știm atunci când Dumnezeu nu ne dă miracolul pentru care ne-am rugat.


1. Miracolele sunt prin natură nu normative.


Miracolele nu se vor întâmpla de fiecare dată în fiecare circumstanță, altfel nu ar mai fi miracole. Miracolele sunt instanțe rare în care un rezultat nu are nici o explicație umană. Da, mi-aș fi dorit să fi avut un miracol. Poate că și tu te-ai rugat pentru unu. Dar dacă Dumnezeu ar fi răspuns la fiecare rugăciune cu câte un miracol, ei bine..., acestea nu ar mai ajunge pe site-urile de știri. Ele ar fi chestiuni normale, un fel de ne-miracol predictiv.

2. Miracolele nu sunt cu privire la rezultat, ci la slava lui Dumnezeu.


Isus a vindecat pe mulți în cadrul lucrării Sale, dar acele miracole nu au fost scopul final. Ele au fost făcute spre a revela divinitatea Sa și a arăta slava Lui Dumnezeu.

Atunci când Isus a auzit că Lazăr era bolnav, a spus ”Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu, pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie slăvit prin ea.“ (Ioan 11:4)

Și după ce l-a vindecat și pe orbul Bartimeu, se spune că Bartimeu ”L-a urmat pe Isus, slăvindu-L pe Dumnezeu. Tot poporul care văzuse acest lucru a dat laudă lui Dumnezeu” (Luca 18:43)

S-ar putea să ne rugăm pentru un rezultat, dar atenția noastră finală ca și creștini este aceea de a-L glorifica pe Dumnezeu, fie că o să aibă loc un miracol sau nu.

3. Miracolele nu sunt o foaie de raport despre credința noastră. 


Biblia este plină de oameni - bărbați și femei - credincioși care nu au fost în mod miraculos vindecați sau scăpați. Priviți la Pavel; el avea o credință solidă precum o stâncă, o lucrare înfloritoare și era plin de Duhul Sfânt. Și el nu era străin față de miracole. Pavel a restaurat un tânăr care a fost adus la viață, după ce acesta căzuse de la etajul 3 al unei ferestre (Faptele Apostolilor 20:10).

Și totuși, Pavel nu a văzut un miracol de vindecare în propria sa viață. Deși el s-a rugat de trei ori ca Dumnezeu să-l elibereze de spinul din carnea lui, miracolul salvator nu a venit niciodată. În schimb, Pavel a învățat că harul atotsuficient al lui Dumnezeu a arătat că nu era necesar un miracol salvator (2 Corinteni 12:7-9).

4. Miracolele niciodată nu definesc caracterul lui Dumnezeu. 


Poate că te-ai gândit, ”Dacă există într-adevăr un Dumnezeu, și dacă El este bun, atunci El îmi va asculta rugăciunea”. Doar că noi nu putem folosi un ultimatum pentru a aproba sau dezaproba pe Dumnezeu și caracterul Său. Dumnezeu s-a revelat deja pe Sine în mod perfect în cadrul Bibliei. Și Scriptura ne spune că Dumnezeu este suveran; El este bun și ne iubește dincolo de înțelegerea noastră.

Acest lucru este adevărat indiferent dacă Dumnezeu ne dă sau nu un miracol.

Însă Dumnezeu Și-a dovedit dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram păcătoși, Cristos a murit pentru noi” (Romani 5:8). Moartea și învierea lui Hristos au dovedit odată pentru totdeauna că Dumnezeu ne iubește și că El este într-adevăr Dumnezeu.

5. Miracolele nu sunt răspunsul la suferință; Dumnezeu este.


Ce-ar fi fost dacă Dumnezeu ar fi făcut miracolul pentru care ne-am rugat și ar fi restaurat viața soțului meu? Ce ar fi fost atunci?

Păi... am fi celebrat! Am fi trecut de toată jalea și am fi fost capabil să rezumăm viața așa cum o știam că este.

Temporar.

În timp ce miracolele s-ar putea să atenueze o parte din suferința din această viață, Dumnezeu are un dar mai mare pentru noi. Cel mai mare miracol este că Isus a intrat în timp, s-a născut ca un prunc, a trăit o viață fără de păcat, a murit pe cruce pentru păcatele noastre și a fost înviat la viață nouă.

Acesta este miracolul de care avem nevoie cu toți. Și acesta e unicul miracol care poate atenua toată suferința din toate timpurile pentru cei care cred.

Lisa AppeloNotă. Materialul de mai sus este scris de Lisa Appelo (foto alăturat) pe 16 iunie 2016 în CrossWalk.com (de unde au fost preluate și fotografiile din această postare). Ea este o mamă singură a 7 copii, văduvă, autoare și îndrăgostită nebunește de Hristos. Ea împărtășește încurajări de suflet profunde și proclamă credincioșia lui Dumnezeu pe blogul ei, LisaAppelo. Ea poate fi urmărită pe Instagram sau pe Facebook. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, această notă de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc![no-sidebar]




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.