După 2000 de ani ceva de necrezut s-a întâmplat în Ierusalim

rugăciune pe muntele Templului din Ierusalim - 19 iulie 2017, imagine preluată din youtube.comMiercuri - 19 iulie 2017 - ceva extraordinar s-a întâmplat în Ierusalim: pentru prima dată în acest mileniu, evreilor li s-a permis să se roage de fapt pe Muntele Templului, situl unde au fost localizatele Templele antice ale Israelului.

Evreilor li s-a interzis să se roage acolo în ultimele decade pentru că Muntele este controlat de Waqf, o grupare iordaniană islamică a sitului, dar după uciderea a doi polițiști israelieni druzi pe Munte, făcută de doi teroriști musulmani, guvernul israelian a închis Muntele Templului pentru musulmani pentru prima dată în decenii. Și vizitatorilor evrei li s-a interzis accesul.

Doar că la două zile s-au instalat detectoare de metal pentru musulmanii care doreau să intre, ceea ce determina o boicotare musulmană a sitului. În mod ironic, vizitatorii evrei au trebuit tot timpul să treacă prin acele detectoare de metal.

Deoarece musulmanii au boicotat situl, creștinii și evreii au fost capabil să se roage pe Munte.

Un membru al comunității Knesset, Yehudah Glick, care crede că evreilor și creștinilor ar trebui să li se dea voie să se roage pe Munte la fel ca musulmanilor, a declarat următoarele către Breaking Israel News:

Aceasta a fost ceea ce a schimbat scorul. Totul este parte a procesului geula (răscumpărare), dar lucrurile care s-au întâmplat pe Muntele Templului sunt în mod special astfel. Dacă e să aduce pacea mondială, trebuie să începem de aici.

Poliției israeliene i s-a ordonat să oprească rugăciunea celor care nu erau musulmani, doar că mulți evrei au profitat de oportunitatea aceasta ca să se roage; Rabinul Jeremy Gimpel, co-fondatorul organizației Land of Israel Network, i-a emulat pe evreii de acum 2000 de ani și s-a prosternat pe pietre (fotografia de la început); poliția israeliană l-a ridicat din locul sitului.

El a declarat către Breaking Israel News, ”Îngenunchiatul pe pietre este o poruncă din Tora, mai precis precum în vremea Templului, și într-ul fel nouă nu ni s-a permis să o facem atunci când gărzile Waqf erau acolo. Nu am putut rezista. Am simțit că fiecare rugăciune, că fiecare mitzvah (poruncă din Tora) făcută la Muntele Templului deschidea ușa către geula din ce în ce mai mult.

Marți, Avi Dichter, președintele Afacerilor Externe și al Comitetului de Apărare Kesset, fost cap al Agenției de Securitate Israeliană (Shin Bet), a proclamat, ”Israel este suveranul peste Muntele Templului, punct. Faptul că Waqf a devenit suverană peste Muntele Templului s-a terminat vinerea trecută.

Jane Kiel, o avocată creștină, al cărui videoclipuri arată vizitatorii musulmani cum profanează situl cu grătare, jocuri de fotbal, grămezi de gunoaie și chiar urinatul pe sit, a răsunat, ”A fost cu totul o experiență de uimire Acesta e întocmai felul cum ar trebui să fie locul sfânt. Nu am simțit nici o frică sau ură ori mânie. Pentru prima dată am simțit cum e să fi o Casă de Rugăciune.

Ea a adăugat, ”Aceasta nu este doar o luptă evreiească. Eu sunt o creștină care încearcă să-i trezească pe creștini să acționeze. Ei ar trebui să fie revoltați. Ei ar trebui să facă Muntele Templului prima lor oprire atunci când vin în Israel. Aceasta este într-adevăr o bătălie cu privire la faptul dacă Biblia este adevărată sau nu.

Aedan O' Connor, o studentă canadiană evreică, studiind în Israel, a postat un video pe Facebook cu ea cum recită Shema, cea mai sfântă rugăciune din Iudaism, în acest sit. Acel video a fost urmărit de peste 47.000 de ori. Ea declara:

”Aceasta este țara mea natală, și nimeni nu mă poate opri să mă rog la cel mai sfânt sit al ei. Vreau ca toată lumea să se poată ruga aici în mod pașnic. Singura modalitate de a asigura că toate siturile sfinte, evreiești, creștine și musulmane rămân deschise către toți oamenii este de a le avea sub suveranitatea israeliană. Waqf se opune detectoarelor de metale. Nu poate fi mai clar decât faptul că ei vor ca Muntele Templului să fie un tărâm de luptă și nu un loc de rugăciune.”

Glick a concluzionat, ”Fără nici un compromis, Muntele Templului trebuie să fie o Casă de Rugăciune universală, și nu poate fi un loc de violență”.

Mai jos aveți un video al călătoriei emoționale al lui Gimpel către cel mai sfânt loc din Iudaism.


Notă: Știrea de mai sus a fost scrisă de Hank Berrien pe 21 iulie 2017 și a apărut în DailyWire, de unde a fost preluată și fotografia de mai sus. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, această notă de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.