Calmați-vă - lumea nu se încheie pe 23 septembrie, nici pe 24...

Om disperat cu un ceas în mână - imagine preluată de pe charismanews.comZilele care le trăim acum parcă ne îneacă în știri și vești rele. Am fost martori la alegeri prezidențiale dezbinatoare în America, un val de violență rasială, o eclipsă solară și două uragane devastatoare. Dacă acestea nu vi se par destule, mai adaug și faptul că dictatorul Coreii de Nord amenință să prăjească Statele Unite Ale Americii cu rachetele sale nucleare.

Nu sunt surprins că a mai apărut un alt profet al judecății de apoi care a prezis sfârșitul lumii. De data asta e un „cercetător” numit David Meade, autorul cărții Planet X - The 2017 Arrival (Planeta X - Aterizarea în 2017). El și-a marcat calendarul pentru data de 23 septembrie 2017 și spune că în această zi va veni sfârșitul.

Meade spune că o planetă ascunsă numită Nibiru se va zdrobi de Pământ în această zi. (Nu vă necăjiți să căutați planeta Nibiru că nu a fost detectată de nici un telescop.) Meade a pretins de asemenea că el are pasaje din Biblie care să-i susțină teoria sa scandaloasă. Așa că dacă el poate „dovedi” predicția sa din Scriptură, mulți creștini s-au pus acum să împărtășească ideile sale meandre.

Meade crede că eclipsa solară din 21 august 2017 a indicat sosirea planetei fantomă. El nu are nici o evidență științifică despre această coliziune, dar citează Isaia 13:9: Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie și urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu și va nimici pe toți păcătoșii de pe el.

Teoreticienii conspirației precum Meade au împrăștiat zvonuri despre o planetă numită Nibiru pentru mai bine de 40 de ani. Ei pretind că ea este locuită de o rasă de extratereștrii antici care au venit pe Pământ cu mii de ani în urmă ca să extragă aur.  Meade spune că lumea se va încheia pe 23 septembrie 2017 pentru că data este oarecum codată atât în Biblie cât și în piramidele egiptene. Eu mă pitesc când aud că creștinii cad în plasa acestei farse. Nu pot concura cu această nebunie a predicțiilor zilei de apoi, dar pot oferi un apel la judecată sănătoasă. Mai jos vă ofer trei motive pentru care nu ar trebui să credeți sau să răspândiți (chiar și după 23 septembrie 2017) predicția lui Meade:

1. Este o profeție falsă. Isus Însuși a spus că setarea datei zilei de apoi este strict dincolo de limite. El a spus ucenicilor Săi în ziua când s-a înălțat: Nu este treaba voastră să cunoașteți vremurile sau perioadele pe care Tatăl le-a așezat prin propria Sa autoritate (Faptele Apostolilor 1:7). Matei 24:36 spune că data revenirii lui Hristos este cunoscută doar de Tatăl. Dacă nu e treaba noastră să știm, cum se face că David Meade știe? Numai cea mai rea formă de mândrie spirituală ar putea conduce o persoană să pretindă o astfel de cunoștință

2. Setările de date eșuate au discreditat pe creștini de multe ori înainte. De ce nu putem învăța din istorie? William Miller, părintele Adventiștilor de Ziua a Șaptea, a fost convins că Isus se va reîntoarce în 1844. Când predicțiile sale s-au dovedit a fi false, mulți „Milleriți” deziluzionați și-au abandonat credința.

Martorii lui Iehova au învățat că Isus își va începe domnia Sa milenară în 1914. Atunci când aceasta nu s-a întâmplat, ei au arătat cu degetul la izbucnirea Primului Război Mondial și au început să învețe că acesta era „începutul sfârșitului”. După câțiva ani ei au mutat data la anul 1925. Nimic nu s-a întâmplat în acel an, dar la mai mult de o generație mai târziu ei au circulat predicția că lumea se va încheia în anul 1975. (Și tot ei au învățat că numai Martorii lui Iehova vor fi supraviețuitorii unui holocaust global.)

Istoria recentă este presărată cu mai multe din aceste predicții jenante. Nu cu mult timp în urmă Edgar Whisenant, un laic creștin, a scris 88 Reasons Why the Rapture Will Be in 1988 (88 de motive pentru care răpirea va avea loc în 1988). Milioane de credincioși au cumpărat acestă carte. Alți creștini au făcut preziceri similare - cum a fost sperietura cu Y2K din 1999 sau infama avertizare a lui Harold Camping că lumea se va termina pe 21 mai 2011.

3. Setarea datei sfârșitului lumii stânjenește cauza lui Hristos. Este anapoda și chiar iresponsabil pentru orice creștin să spună unui necredincios ziua când se va întoarce Isus sau când se va termina lumea. Nu acesta este mesajul care ni s-a încredințat să îl predicăm. Datele și termenele limită nu au puterea de a salva suflete - numai evanghelia poate face asta.

Atunci când îl împărtășim pe Hristos cu alții, nu avem nevoie să le oferim acestora o dată pentru A Doua Sa Venire. În schimb, ar trebui să le spunem despre miracolul de la Calvar și să le amintim că „Astăzi este ziua mântuirii” (2 Corinteni 6:2). Sute de mii de oameni mor zilnic fără de Isus, indiferent dacă El se întoarce sau nu în această generație. Doar acest lucru ar trebui să ne motiveze să evităm distracțiile nebunești și profețiile false așa încât să putem fi ocupați cu sarcina evanghelismului.

Slujba noastră este de a predica vestea bună - nu vestea rea!

Toate furtunile, inundațiile, flăcările, cutremurele, răscoalele, tensiunea politică, terorismul și atacurile nucleare pun frică și anxietate în inimile oamenilor de astăzi. Dar răspunsul la toate aceste vești rele nu este o prezicere a zilei de apoi; răspunsul este Isus, care ne oferă pace supranaturală ca noi să putem trăi în siguranță într-o lume haotică.

Notă. Materialul de mai sus a fost scris de J. Lee Grady (foto alăturat) pe 13 septembrie 2017 în blogul său de la Charisma News (de unde am preluat fotografia de la început). Lee a fost editorul publicației Charisma pentru 11 ani înainte să se lanseze în slujirea cu normă întreagă în anul 2010; astăzi el conduce The Mordecai Project, o organizație creștină caritabilă care aduce vindecarea lui Isus la femeile și fetele care suferă de abuz și opresiune culturală. Este autorul a mai multe cărți printre care și 10 Lies the Church Tells Women (10 minciuni pe care le spune biserica femeilor), și de curând a lansat o nouă carte, Set My Heart on Fire (Aprinde-mi inima) publicat de editura Charisma. El poate fi urmărit pe Twitter la @LeeGrady, sau îl puteți găsi pe site-ul său, themordecaiproject.org. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, această notă de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc. [no-sidebar]



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.