Șase lucruri de făcut atunci când ești sub atac spiritual vicios

În calitate de urmași ai lui Isus, fiecare dintre noi trecem prin anotimpuri de atac spiritual crescut, momente care ne pot zdruncina dacă nu știm cum să răspundem. Pentru că Satan îl urăște pe Dumnezeu, el te urăște atât pe tine cât și pe mine. Ura sa este manifestată prin intermediul ispitelor, minciunilor, fricii, bolii, diviziunii și multe alte lucruri. Din perspectiva lui Dumnezeu, El permite aceste atacuri spre a ne testa, a ne întări și apoi să ne conducă spre victorie pentru ca Împărăția și caracterul Său să poată avansa în noi și prin noi.

Ne apropiem de revenirea lui Isus și războiul spiritual va crește la un nivel fără precedent (Apocalipsa 12:7-17), ceea ce înseamnă că trebuie să veghem și să perseverăm acum în această pregătire. Vestea bună este că împreună cu Isus noi vom avea victoria decisivă! Între timp, în timp ce suntem sub atacul aprins din partea dușmanului, următoarele șase lucruri de mai jos ne vor ajuta să trecem prin ”valea umbrei morții” cu victorie.

1. Pocăiește-te
Atunci când ajungem să fim în acord cu dușmanul, noi de fapt îl împuternicim să facă ravagii în viețile noastre. Prin a ne pocăi de păcatele noastre și prin a rupe orice acord cu dușmanul, noi sigilăm punctele de acces pentru atacurile demonice din cadrul vieții noastre. Dar nu trebuie să ne oprim aici. Pocăința duce la iertare și a ierta pe pe cei care ne-au greșit nouă taie și mai mult accesul lui Satan asupra vieților noastre.

2. Stai în comunitate
În Ioan 10, Satan vine precum un lup care să împrăștie și să izoleze oile. Există siguranță atunci când noi stăm supuși și conectați față de familia spirituală în care ne-a pus Dumnezeu (Evrei 10:25). Recent am experimentat un atac spiritual intens asupra minții mele și am cerut la doi lideri să se roage pentru mine. Prin intermediul rugăciunilor lor am avut o izbăvire la care nu puteam ajunge pe cont propriu.

3. Stai în Cuvânt
Efeseni 6:17 ne spune că Cuvântul lui Dumnezeu este o sabie, o armă ofensivă. Sabia romană pe care o menționează aici Pavel era un pumnal scurt care nu doar că era eficient împotriva dușmanilor fizici, dar era folosit și pentru înlăturarea săgeților din soldații răniți. Cu alte cuvinte, noi folosim Cuvântul lui Dumnezeu ca să ne luptăm și să slujim nouă și altora. A medita la Cuvântul lui Dumnezeu ne curățește (Efeseni 5:26), ne luminează cărarea (Psalmul 119:105) și ne ghidează spre puritate (Psalmul 119:9).

4. Vorbește în credință
De multe ori nu este destul doar să medităm interior la Cuvântul lui Dumnezeu, ci în credință noi trebuie să rostim adevărul acesta în circumstanțele noastre. Cuvintele transformă atmosfera din jurul nostru. Noi rostim adevărul pentru a lupta contra minciunilor dușmanului. În credință noi declarăm ceea ce spune Dumnezeu despre noi, despre ceea ce a făcut pentru noi în trecut și ceea ce va face pentru noi.

5. Continuă închinarea
Nu te lăsa distras de dușman ca mai apoi să-l faci să fie mai mare decât este el de fapt. Menține-L pe Dumnezeu și măreția Lui în centrul atenției tale. Atunci când ești sub atac, nu o să simți că ești capabil să te închini lui Dumnezeu, însă fă opusul a ceea ce simți de fapt! Vino înaintea lui Dumnezeu cu mulțumire și intră în prezența Lui cu laudă (Psalmul 100). Închină-te Lui în adevăr. Roagă-te în duhul. Bucură-te cu bucuria Domului. Cântă, dansează și fă un sunet de bucurie pentru Domnul.

6. Continuă să stai tare
Una dintre cele mai importante scripturi despre a rezista la atacul spiritual este Efeseni 6:10-18. Acolo suntem îndemnați să ne punem armătura noastră spirituală pentru a putea sta tari împotriva atacurilor diavolului. Această postură de a sta tare însemnă a fi determinați să nu cedăm terenul. Dacă ne întoarcem și fugim de luptă nu doar că pierdem terenul, dar ne lăsăm spatele neprotejat de multele săgeți arzătoare. Vor exista acalmii în cadrul atacurilor, și ele vor veni în diferite forme, însă dacă stăm tari în puterea tăriei Domnului atunci vom învinge!

Materialul de mai sus a a părut inițiat în site-ul reviveisrael.org, scris de Cody Archer (foto alăturat), preluat din Charisma Magazine, unde a fost publicat pe 21 martie 2018. Cody a slujit în cadrul misiunii YWAM (Tineri pentru Misiune) pentru 4 ani înainte să se mute în Israel. În 2013 s-a alăturat celor de la Revive Israel International unde slujește alături de soția sa, Liat, fiind implicat de asemenea și în conducerea unui grup de tineri din biserica Ahavat Yeshua Congregation. Ei au o pasiune de a vedea Cuvântul lui Dumnezeu cum este răspândit din Ierusalim prin intermediul media și prin a merge la națiunile lumii.  Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.