Cinci motive pentru care lunea este atât de dură pentru pastori

Persoană cu spatele - foto de James Garcia - unsplash.comEu demisionez din poziția de pastor al bisericii cam de zece ori în mintea mea. Și de fiecare dată mi se întâmplă lunea.

Acesta este de fapt un citat direct de la un pastor de pe forumul Church Answers. Probabil că unii dintre voi ați auzit și alte citate similare de multe ori.

Așadar, de ce este lunea atât de dificilă pentru pastori? De ce au ei gânduri de demisie în această zi mai mult decât în oricare alta? Personal am auzit cinci motive destul de consistente.

  1. Duminica este atât plină de energie cât și ziua care te consumă din punct de vedere emoțional. Dacă aceasta sună precum un carusel, atunci să știți că așa și este. Există multe fațade ale slujirii de duminică care sunt încărcate din punct de vedere emoțional, și predica nu este motivul principal. Pastorii se pregătesc cu intensitate și ei predică cu intensitate. Aceasta este în fond și partea cea mai evidentă a săptămânii, însă este și partea cea mai epuizantă.
  2. Cineva a făcut un comentariu negativ înainte sau după predică. Unul dintre cele mai vulnerabile momente pentru un păstor este cel de dinainte sau de după predică. Pastorul este concentrat în mod intens înaintea predicii și în mod tipic este epuizat după aceasta. Atunci când un membru de biserică selectează unul din aceste momente să facă un comentariu deranjant, de obicei este raportat și în ziua următoare.
  3. Au fost o mulțime de întâlniri duminica.
    Are sens. Ai deja un număr bun de membrii disponibili cu care să te întâlnești. E bine și pentru orarul lor (mai mult sau mai puțin încărcat). Dar aceste lucruri adaugă în plus la ziua epuizantă pe care o experimentează pastorii. Atunci când ei se trezesc luni dimineața, de cele mai multe ori se simt de parcă ar fi jucat într-un meci de rugby toată duminica.
  4. Pastorii simt că și-ar neglija familiile lor duminica.
    În realitate... ei fac lucrul acesta adesea. Ei au puțin timp pentru partenerul de căsnicie și pentru copiii lor într-o astfel de zi ocupată. Lunea, ziua următoare de după duminică, ei se simt de parcă ar fi într-o mahmureală de regret.
  5. Au avut o întâlnire administrativă duminică seara.
    Serile de duminică sunt timpul cel mai comun pentru întâlnirile administrative de biserică. Și uneori întâlnirile administrative pot deveni urâte. Am discutat cu un pastor care tocmai participase la o întâlnire dezastruoasă la biserică cu comitetul, care a ținut până la 10 noaptea într-o duminică seara. După această întâlnire a mai avut și alte întâlniri care au durat până la miezul nopții. Vă spun că nu era într-un mod foarte bun luni dimineața...

Pastorilor, dacă sunteți gata să vă dați demisia în zilele de luni dimineața vreau să vă asigur că nu sunteți singurii din această categorie. Să nu credeți că sunteți o aberație sau că nu sunteți în acord cu voia lui Dumnezeu. Luați-vă câteva zile libere. Simțul de astăzi de jale preconcepută va duce cu siguranță la o dispoziție mai bună în doar câteva zile.

Și membrilor de biserică, rugați-vă pentru pastorii voștri. Faceți tot ce vă stă în putere să-i protejați și să-i încurajați. Zilele lor de luni vor fi cu mult mai bune dacă ei ar știi că vă pasă de ei.

Thom S. RainerMaterialul de mai sus a fost inițial publicat de Thom S. Rainer (foto alăturat) pe site-ul său, ThomRainer.com pe 19 martie 2018, preluat ulterior de site-ul Christian Index. Thom Rainer slujește în calitatea de președinte și CEO la LifeWay Christian Resources. El este căsătorit cu Nellie Jo și are 3 copii și 10 nepoți. Poate fi urmărit pe Twitter la @ThomRainer și pe Facebook.com/Thom.S.Rainer. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.