O femeie spune pastorului că nu mai vine la biserică - iată ce reacție a avut pastorul

Nu există o cale mai bună de a ilustra ceva decât prin intermediul analogiei. E atunci când cineva îți explică ceva și folosește diferite exemple pentru a exprima similaritățile.

Și... ce-i drept... nimeni altcineva nu folosește analogiile mai bine decât... un pastor de biserică.

Pastorul Andy Harris - căci despre el este vorba - de la biserica The Church of the Cross (Biserica Crucii) din Haughton, Louisiana, SUA, a împărtășit recent o relatare pe pagina sa de Facebook despre o femeie care a decis să părăsească biserica după ce a fost arsă de alții din cadrul congregației - sună familiar pentru voi acestea cumva?

Nu se spune dacă relatarea Pastorului Andy este sau nu un exemplu din viața reală, însă autenticitatea și analogia pe care o descrie este suficientă pentru a ne ține cu gurile căscate pentru restul mesajului. Postarea sa a devenit virală după ce a fost împărtășită de peste 229.000 de ori.

Iată și relatarea lui: o femeie l-a abordat pe pastor ca să-l informeze că ea nu va mai participa la slujbele de la biserica lui.

Pastorul, nedumerit fiind de decizia ei, a presat-o să afle care era motivul pentru decizia ei.

Ah! Am văzut pe o femeie care bârfea pe alt membru; un bărbat care este un ipocrit; cei din echipa de închinare trăiesc într-un mod greșit; oamenii se uită la telefoanele lor în timpul slujbei... printre multe alte lucruri greșite din biserica ta”, a răspuns femeia

Pastorul s-a întristat să audă raționamentul ei, însă nu a fost surprins pentru că mai auzise despre aceste lucruri înainte. Așa că a lăsat-o să plece.... dar nu înainte ca ea să facă un ultim lucru pentru el.

Înainte să plecați, faceți-mi o favoare: Luați un pahar prin cu apă și faceți 3 ture de mers normal cu el în jurul bisericii, fără să vărsați vreo picătură pe jos. Apoi, părăsiți biserica dacă așa vă este dorința.

Părea o cerere ciudată, dar femeii i s-a părut a fi floare la ureche.

Ea a urmat instrucțiunile lui, a făcut trei ture în jurul bisericii cu paharul plin de apă și apoi s-a întors la el - cu sarcina îndeplinită.

Pastorul i-a mai făcut o solicitare înainte ca ea să plece:

Înainte să plecați aș dori să vă mai pun încă o întrebare. Atunci când ați umblat în jurul bisericii, ați văzut pe cineva bârfind?

Nu”, i-a răspuns ea.

Apoi el a întrebat-o dacă a văzut cumva vreun ipocrit, sau dacă a dat de cineva care să se holbeze la telefonul mobil.

Din nou femeia a răspuns ”nu”.

Apoi pastorul a oferit această cutremurătoare perspectivă, o analogie care provoacă gândirea oricui și ar lăsa pe toți necredincioșii din jur cu strigătul de ”amin”.

Ați fost concentrată pe pahar, ca să vă asigurați că nu vă împiedicați și nu răsturnați din apă. E la fel și cu viața noastră. Când ne menținem ochii asupra lui Isus, nu avem timp să vedem greșelile altora. Vom întinde o mână ajutătoare către cei din jur și ne vom concentra asupra umblării noastre proprii cu Domnul.

Și aceasta, prieteni, e motiv bun să dai drumul la microfon.

Materialul de mai sus a fost preluat din site-ul FaithIt.com, scris de Bri Lamm pe 3 aprilie 2018, fotografiile au fost preluate de pe Facebook. Dacă folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.