Ce să fac când Dumnezeu tace?

Când se pare că Dumnezeu nu spune nimic... întrebarea naturală care ne apare în minte este „de ce?E mânios? Am făcut ceva care să ne separe pe unul de celălalt? O să mai aud vreodată ceva din partea Lui? Adevărul este că Dumnezeu nu este niciodată tăcut. El vorbește blând, dar dușmanul încearcă să strige mai tare. Încercarea vocii acuzatoare a dușmanului este de a crea regret, îngrijorare, frică și un sens de singurătate. Și de ceea ce ai nevoie în astfel de momente este credință. Credința ne permite să cunoaștem cu încredere că Dumnezeu este cu noi. Doar că atunci când gălăgia circumstanțelor noastre este mai tare decât șoapta vocii lui Dumnezeu, oare cum am putea să ne asigurăm că facem ceea ce vrea Dumnezeu și să atacăm incertitudinea creată de atacul dușmanului? Mai jos sunt patru lucruri pe care le putem face:

1. Stai în Cuvântul lui Dumnezeu
Stai ferm în dedicarea ta față de El. Recită Proverbe 18:10 - „Numele Domnului este un turn tare; cel drept fuge în el și este protejat la înălțime.” Cuvântul Său este adevărat, așa că stai în el. Nu lăsa nici o voce - a ta sau a dușmanului - să te convingă să fugi departe de Dumnezeu atunci când tu nu Îl auzi.

2. Fugi la un prieten pentru sprijin.
Atunci când echipele marinei americane SEAL sunt dizlocate dincolo de liniile inamice, ei au trei întrebări pe care și le pun: Unde mă aflu? Unde este dușmanul? Unde este partenerul meu de luptă? Fiecare dintre noi are nevoie de un prieten de încredere, evlavios - un amic bun - pe care să te bazezi în vremuri de necaz și confuzie. Nu ai unul încă? Fă rost de unu! Alătură-te unui grup din cadrul bisericii din care faci parte (dacă ai așa ceva la biserica ta...).

3. Suplimentează-ți credința.
Atunci când nu ești destul de puternic, când știi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu dar tot ești în dubii, sau atunci când poți crede pentru alții dar îți e mai greu să crezi pentru tine însuți, trebuie să împrumuți ceva credință ca să învingi necredința ta. Asta înseamnă să îți admiți slăbiciunea și să ceri ajutor. Fă ceea ce a făcut și tatăl din Marcu 9:23-24. Isus i-a spus acestuia că toate lucrurile sunt posibile pentru cel care crede, așa că el a răspuns, „Doamne, cred; ajută necredinței mele!

4. Continuă-ți cursul.
Continuă ultimul lucru pe care ți-a spus Dumnezeu să faci. Fie ca aceste calități să fie găsite în cadrul tuturor răspunsurilor tale: râvnă - oferă cel mai bun efort și nu o lua pe scurtături; credincioșie - rămâi ascultător față de porunca și însărcinarea Lui; și dedicare - indiferent de ce s-ar întâmpla, privește spre Dumnezeu. Apostolul Pavel a spus acestea în 1 Corinteni 15:58 astfel: „De aceea, frații mei preaiubiți, fiți fermi, de neclintit, sporiți întotdeauna în lucrarea Domnului, pentru că știți că osteneala voastră în Domnul nu este fără folos.

Când se pare că Dumnezeu este tăcut, să știi că El de fapt nu tace, El vorbește atât de blând. Atunci când gălăgia din jurul tău este mai tare decât delicatețea vocii Sale, aceste patru răspunsuri te vor ajuta să-ți menți perspectiva până ce gălăgia situației tale piere de tot și vocea lui Dumnezeu devine clară pentru tine!

Materialul de mai sus este scris de Pastor Tom Lane, preluat și adaptat din publicația GatewayLifeMag. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.