Când viața ta depinde de alții și tu le ignori sfaturile lor bune...

Un tip care conduce o mașină - foto de Why Kei - unsplash.comVi s-a întâmplat vreodată să fiți într-o mașină cu cineva necunoscut și acea persoană să vă zică ceva... interesant? Gândiți-vă pentru o clipă la acel moment și analizați dacă ceea ce v-a transmis acea persoană era bun pentru tine sau nu. Și apoi imaginează-ți că ceea ce a spus a fost bine pentru tine, dar tu ai dat cu piciorul la acel sfat... Mai poți face ceva acum?

O femeie a comandat recent o mașină Uber pentru a o duce la o clinică de avort, iar acesta a lăsat-o la o stație de alimentare... și a refuzat să continue călătoria. Femeia acum ia în considerare să îl dea în judecată pe acest șofer necunoscut, însă nu este clar dacă ea are un caz solid. Dar să vă redau evenimentele de la cap la coadă, ca să pricepeți despre ce este vorba.

O tânără de 20 de ani, studentă la un colegiu a postat recent ceva pe Reddit (un site de socializare) un material care a devenit viral; în această postare a ei spunea că a aflat că este gravidă și că a decis să meargă la o clinică deoarece ”nu era în postura adecvată să îngrijească pentru un copil”. Deși era o clinică Planned Parenthood lângă campusul ei din Cornell din Ithaca, N.Y., ea a ales să viziteze o clinică de avort care se afla la o distanță de o oră de locația ei pentru că... acolo se puteau rezolva lucrurile mai rapid.

Următorul lucru care l-a făcut ea a fost să comande un Uber care să o ducă la această clinică. După vreo cinci minute de condus, șoferul a întrebat-o pe tânără, ”Mergem cumva la o clinică Planned Parenthood?” la care ea a răspuns ”nu” - clinica nu este una care aparține Planned Parenthood - însă șoferul a fost persistent și a mai întrebat-o după câteva minute, ”Este cumva o clinică de avort?

Ea a rămas tăcută. Șoferul a menționat că soția lui era gravidă și că i-a spus ”Vei regreta această decizie pentru tot restul vieții tale”, conform postării ei de pe Reddit. El a descris către tânăra aceasta avortul în detaliu și apoi i-a spus ”Sunt așa de multe lucruri pe care ei nu ți le spun”.

După ce am parcurs jumătate de drum până la destinație, el a oprit brusc fără nici o avertizare. Ne aflam la o stație de alimentare și un butic de antichități închis, iar în jurul nostru nu era nimic decât o pădure și terenul unor fermieri”, scria tânăra în postarea ei.

Șoferul i-a spus ulterior, ”Îmi pare rău, nu te pot duce mai departe”. El i-a spus că o poate duce înapoi în orașul din care a preluat-o, dacă dorea ea.

Am ieșit imediat din mașină și am început să plâng. Mi-am sunat ambii părinți de trei ori, însă ei nu au răspuns la telefon”, menționa ea. ”Apoi l-am sunat pe iubitul meu și el a ridicat repede telefonul și a răspuns. Cumva a reușit să mă calmeze și să mă facă să sun la clinica cu pricina să le spun ce s-a întâmplat și să apelez la o companie locală de taxi”.

Șoferul Uber, spunea ea, a stat cu ea în jur de 10-15 minute și a întrebat-o din nou și din nou dacă dorește să fie dusă înapoi. Ea a răspuns negativ. Un alt taxiu a venit și a dus-o la destinație și ea a continuat cu procedura programată.

Ulterior ea l-a raportat pe șoferul Uber, care a primit interdicție în sistemul Uber. Numai că tânăra vrea să intenteze un proces judecătoresc acum.

Aș dori să merg mai departe cu o acțiune legală împotriva acestui șofer dacă este posibil. Am cumva un caz? Ce ar trebui să fac?” a întrebat ea comunitatea legală de pe Reddit.

Utilizatorii Reddit, totuși, au spus că ea nu are un caz solid spre a merge mai departe cu darea în judecată a acestui șofer.

Pe lângă costul călătoriei, nu văd să fie alte daune împotriva ta”, a scris o persoană în această postare legală. ”Doar dacă nu cumva aceasta era ultima zi când puteai face această procedură și nu mai puteai face nimic în legătură cu sarcina ta, cred că Uber a făcut tot ce le-a stat în puteri să rezolve această chestiune”.

O altă persoană a scris, ”E extrem de improbabil (adică o șansă la 0,00000001%) ca tu să primești ceva pentru 'durere și suferință', dacă la asta te gândești”.

O a treia persoană a scris, ”Din punct de vedere tehnic el nu te-a 'abandonat'. El doar a refuzat să te ducă unde ai vrut tu. Din ceea ce ai spus tu, el nu te-a lăsat într-un loc periculos. Ceea ce face să fie oarecum și o zonă gri. Nu pare să existe vreun delict comis dincolo de o încălcare minoră de contract (din partea șoferului Uber) și taxa de deschidere a unui caz judecătoresc ar costa probabil mai mult decât orice fel de despăgubire pe care ai putea-o primi vreodată”.

Relatarea aceasta a divizat pe oameni pe site-urile de socializare.

Femeile nu vor și nici nu au nevoie de opiniile tale. Indiferent de postura în care ne aflăm, te rugăm să ne lași opiniile noastre negarantate în afara procesului de luare de decizii”, a scris o persoană pe Twitter.

Alții au spus că șoferul a făcut lucrul corect.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU! OMUL ĂSTA A STAT ÎN SPĂRTURĂ PENTRU COPIL! El nu a lăsat-o de izbeliște pe femeie”, a scris o altă persoană.

Dacă ați avut parte de oameni care au apărut în calea voastră și v-au dat sfaturi care, pe moment, vouă vi s-au părut inutile sau ați reacționat față de ele, probabil că e momentul să le regândiți. Dacă cunoști pe cineva care se îndreaptă spre o altă clinică de avort, fă și tu gestul unic de a-i spune-i persoanei despre ceea ce urmează să se întâmple cu ea și cu bebelușul din pântecul ei. Vă recomand să urmăriți filmul ”Unplanned” (trailer video mai jos) care este bazat pe o întâmplare adevărată din viața unei tinere care a mers la o clinică de avort și ulterior devine directoarea acelei clinici. Doar că viața ei se schimbă între timp... pentru că cineva i-a dat un sfat pe care la început l-a ignorat. Atenție! Filmul conține scene tulburătoare și imagini sângeroase care vă pot afecta emoțional.


Materialul de mai sus este o adaptare a unui material postat de Michael Foust în site-ul Christian Headlines, apărut pe 22 aprilie 2019. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc!



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.