Șapte elemente de ansamblu cu privire la locul unde își pregătesc pastorii predicile lor

o Biblie deschisă pentru studiu - poza este făcute de mine.Cu mulți ani în urmă o echipa a LifeWay Research a efectuat un studiu legat de timpul de muncă dintr-o săptămână alocat de un pastor de biserică. În urma acestui studiu s-a descoperit că pastorii petrec în medie 22 de ore pe săptămână în cadrul procesului de pregătire a predicii. Deși studiul este destul de vechi, mai spune și astăzi câteva lucruri interesante. Activitatea pastorală care necesită uneori cea mai mare parte din timp este adesea nevăzută de majoritatea membrilor din biserică. Într-adevăr, unii membrii cred că pastorul lor petrece o grămadă de timp prin cafenele și că ascultă muzică în continuu la căștile mici din urechile lor.

Din contra, majoritatea pastorilor lucrează de fapt la predicile lor. Sunetul care vine prin căștile ce le vedeți voi în urechile lor – în timpul săptămânii – s-ar putea să fie muzică sau doar un zgomot alb. Ei încearcă să înece în acest mod distragerile de gălăgie din jurul lor.

Oare este o cafenea locul cel mai comun pentru pregătirea predicilor unui pastor? Depinde. Un grup de pastori a fost intervievat săptămânile trecute (cam în a doua săptămână a lunii iulie 2019) și li s-a cerut un mic feedback în această privință. Mai jos vă redau șapte lucruri intuitive cu privire la locul unde acești pastori au spus că-și pregătesc de fapt predicile lor.

1. Locația este în mare parte antrenată de personalitatea fiecăruia. În cadrul acestui sondaj, două tipuri de personalitate au ieșit la iveală în ceea ce privește preferințele de locație ale pastorilor. Un grup nu poate lucra în mod eficient dacă nu au oameni în jurul său. Ei sunt de fapt distrași de inactivitate. Celălalt grup de pastori au exprimat sentimentul opus. Ei trebuie să fie într-un loc fără nici o distragere audibilă sau oameni în jur. Ei vor să fie singuri. Deși nu pot să spun cu certitudine, suspectez faptul că acest factor s-ar putea să fie strict legat de extrovertire sau introvertire. În calitate de introvertit eu prefer să lucrez în solitudine.

2. Biroul bisericii este locația cea mai puțin favorită pentru pregătirea predicii. Pastorii au învățat că dacă ești la biroul bisericii... înseamnă că ești disponibil la clipeala din ochi a membrilor bisericii. Mulți pastori împărtășesc povestiri despre felul cum, fiind în fața ochilor a câțiva membrii de biserică, a pregăti o predică în biroul bisericii înseamnă că ai și timp să mai stai la taclale pentru câteva minute... sau poate chiar și o oră.

3. Locul de pregătire al predicii este un factor de rutină pentru mulți pastori. Ei au devenit de acum obișnuiți să favorizeze studierea, așa că au rămas la a studia. În mod similar, mulți pastori încearcă să creeze un orar de rutină. De exemplu, un pastor a relatat faptul că el încearcă să termine o mare parte din predica sa în zilele de luni dimineața și eventual marți dimineața. El se trezea la 5 dimineața lunea și lucra până la prânz; apoi mai lucrează la predică alte cinci ore marți dimineața. Cu siguranță că pastorii își înțeleg orarul lor și faptul că rutinele sunt supuse urgențelor și întreruperilor necesare.

4. Cafenelele sunt locații populare și se pare că sunt în creștere în ce privește popularitatea. Mulți pastori au o cafenea specifică unde obișnuiesc să meargă. Altora le place să ia prin rotație cafenelele din comunitate doar ca să fie vizibili pentru ceilalți. De sigur, aceștia sunt pastorii aceia care preferă cu tărie să fie printre oameni atunci când fac munca lor. Mie nu îmi place să fie în jurul oamenilor atunci când am ceva de lucru/studiu. De fapt mie nici nu prea îmi place să fiu în jurul oamenilor.

5. Birourile de acasă sunt locațiile secundare mai depărtate pentru pregătirea predicilor. În timp ce birourile de acasă sunt folosite de mulți pastori pentru pregătirea predicii, această locație este practic pe locul al doilea după cafenele. Anumiți pastori își fac studiile într-o parte din dormitorul lor. Alții au locul lor aparte undeva în garaj. Puțin sunt aceia mai favorizați care să aibă camere dedicate în cadrul căminului lor pentru studiu, mai ales pentru pregătirea predicii.

6. Rar este locul respectiv un loc tăcut. Foarte puțini pastori lucrează în tăcere totală, indiferent de locația aleasă de ei. Chiar dacă sunt doar ei singuri în garaj, ei preferă un anumit tip de gălăgie, cum ar fi o muzică de fundal sau zgomot alb. Liniștea totală pentru majoritatea pastorilor este o distragere majoră oriunde își pregătesc aceștia predicile lor.

7. Un răspuns a fost favoritul meu. Evident, un singur răspuns nu e de obicei vrednic să fie notat în cadrul unei postări cu elemente de ansamblu. Trebuie, totuși, să dau o strigare și pastorului care a spus că locul său favorit pentru pregătirea predicii era timpul din cadrul colectei de dinaintea predicii proprii. Am râs. El ori era plin de glume ori este onest ori era ambele.

Mulțumim pastorilor care au participat în cadrul acestui studiu efectuat de Thom S. Rainer (foto alăturat) pe rețelele de socializare. Materialul a apărut inițial în site-ul său, thomrainer.com, preluat de pe site-ul Christian Post, unde a apărut pe 23 iulie 2019. Thom este fondatorul și CEO al Church Answers, o comunitate online care oferă resurse pentru liderii de biserică. Anterior el a slujit ca președinte și CEO la LifeWay Christian Resources. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.