Cinci motive pentru care membrii bisericii tale sunt în dezacord cu privire la momentul redeschiderii bisericilor

Mulți pastori și diferiți lideri de biserică au început să susțină o ”vociferare” apărută recent în rândul membrilor bisericii... care au opinii divergente legate de perioada când se vor re-începe slujbele obișnuite de biserică.

Nu este o surpriză acest aspect. Ar fi mai de ajutor - probabil - să înțelegem motivele din spatele acestor dezacorduri. În ultima perioadă am putut identifica cinci teme majore pe care le vom prezenta în continuare.

1. Cei puternic extrovertiți cât și cei puternic introvertiți vor avea dezacorduri majore cu privire la coordonare. 
Acest motiv este evident. Extrovertitul e disperat după reluarea interacțiunii cu ceilalți membrii ai bisericii. El sau ea tânjește după adunările în persoană și conversațiile față către față. Cel puternit introvertit, din contra, și-a cam făcut treaba și a considerat drept suficient că a văzut oameni puțini și a interacționat cu puține persoane în timpul carantinei. Eu mă încadrez în ultima categorie...

2. Diferiți membrii de biserică au diferite surse de autoritate în ceea ce privește coronavirusul. 
O mare parte din acest aspect are de a face și cu înclinațiile politice. Pentru alții, acest aspect ar putea fi legat de tipul de știri sau informații care vin pe rețelele de socializare. Pentru unii, ei ascultă de anumiți prieteni și membrii ai familiei. În caz că nu ați observat, există o mulțime de opinii diferite în jurul nostru.

3. Vârsta și sănătatea pot fi factori de opinii divergente. 
Două dintre temele comune cu privire la Covid-19 au fost vulnerabilitatea din partea populației mai în vârstă și persoanele cu boli pre-existente. Pentru aceste grupe de persoane nu va fi un lucru neașteptat să vezi că ei sunt mai predispuși să prefere o deschidere mai târzie a bisericilor, decât mai devreme. O cunoștință de-a mea are astm cronic. Părinții lui își fac deja griji cu privire la revenirea lui la slujbe - imaginați-vă ce vor zice cei din biserică când îl vor auzi...

4. Părinții cu copii ar putea decide să mai aștepte. 
Majoritatea bisericilor nu vor separa copiii de adulți la slujbele de închinare atunci când se va reîncepe slujba de biserică în clădire. Unii părinți vor ezita să își aducă la slujbe copiii din motive de sănătate și de teama gălăgiei care o pot face aceștia în timpul slujbelor...

5. Atitudinile față de schimbare afectează opiniile cu privire la revenirea la biserică. 
De exemplu, dacă un membru care se opune la schimbare află că biserica trebuie să aibă slujbe adiționale datorită distanțării sociale, el sau ea ar prefera să aștepte până când biserica se va întoarce la ”normal”. Membrii bisericii receptivi la schimbare, pe de altă parte, sunt adesea dornici să încerce slujbe noi și idei noi. Ei vor fi gata să revină și să experimenteze noile abordări.

Este oarecum un clișeu pentru pastori și liderii de biserică să audă astfel de motive - adevărul e că nu poți să faci pe plac la toți în același timp. Vă recomand să urmați calea pe care o considerați cea mai bună pentru biserică, dar și pentru sănătatea celor care o vor frecventa. Luați aminte la vocile înțelepciunii. Și rugați-vă ca Dumnezeu să onoreze decizia voastră și să protejeze pe toți cei implicați.

Notă. Materialul de mai sus a apărut inițial în site-ul Church Answers (de unde este și fotografia de la început), publicat și preluat de Christian Post pe 27 mai 2020, și a fost scris de Thom S. Rainer (foto alăturat). Thom este fondatorul și CEO al organizației Church Answers, o comunitate online care oferă o mulțime de resurse pentru liderii bisericii. Anterior fondării acestei organizații, Rainer a slujșit ca președinte și CEO în cadrul LifeWay Christian Resources.

Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui: Blogul Lumea cre(s)tine în care trăim. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.