De ce utilizarea rețelelor de socializare în mod constant poate fi un pericol spiritual pentru tine?

Un telefon cu rețelele de socializare - foto de dole777 - unsplash.com
Dependența se realizează prin nevoia de a aparține de ceva, nevoia de a fi acceptat de ceilalți și nevoia de a te conecta.

Rețelele de socializare par să completeze nevoia de a fi conectat, nevoia de a fi acceptat și nevoia de apartenență la ceva mai mare decât noi înșine.

Doar că la sfârșitul zilei acest lucru este în mare parte lipsit de sens, deoarece oferă doar sentimente fără nici un scop. După ce o persoană s-a conectat cu alte o mie de persoane pe Facebook, sau s-au uitat la 500 de imagini de pe Snapchat sau Instagram, această persoană nu a realizat cu adevărat nimic semnificativ. Chiar dacă aparține unui grup mare de așa-numiți prieteni, nu s-a întâmplat nimic demn de a fi notat, ci doar un sentiment care fuge la scurt timp după închiderea aplicației, și aceasta doar ca să creeze din nou acea foame pentru același sentiment.

Deci, dependența se realizează prin nevoia de a aparține de ceva, nevoia de a fi acceptat de ceilalți și nevoia de a se conecta cu alții. Toate aceste feluri de conexiuni sunt lipsite de sens doar dacă nu cumva acea conexiune este îndreptată pentru a da ajutor altora, pentru a oferi sfaturi evlavioase, pentru a împărtăși Evanghelia și, în general, pentru a da ceva bun, mai degrabă decât să încerci să îți îndeplinești propria nevoie de un sentiment.

Din nou, nu există niciodată satisfacție până când acea persoană nu aparține Domnului și Împărăției lui Dumnezeu, și nu există nimic mai mare decât ca acea persoană să poată aparține Împărăției lui Dumnezeu.

Dacă vă alăturați oricăreia dintre mediile sociale, aceasta ar trebui să fie cu un scop semnificativ, cum ar fi să împărtășiți despre Domnul sau să postați un videoclip, un podcast sau un articol YouTube bun, care să ofere onoare și glorie căilor lui Dumnezeu, dar nu ar trebui să fie despre voi încercând să îndepliniți propria nevoie umană de legătură și sentimente aparte de Domnul.

Bârfa este un păcat mortal. Bârfele sunt cu privire la curiozitatea în legătură cu ceilalți, la a fi la curent cu ceea ce fac oamenii, să fi nedumerit despre ceilalți, să vorbești despre ceea ce fac alții și așa mai departe. Majoritatea platformelor de socializare sunt alimentate de spiritul bârfei și al poftei - pofta pentru sentimentele pe care le dă și bârfele spre a ține pasul cu ceea ce fac alții.

Dependențele și obsesiile sunt total împotriva voinței lui Dumnezeu. Aceste conexiuni cu rețelele de social media sunt foarte dependente și vor ruina sufletele celor care sunt obsedați de ele și caută în continuu sentimente care nu satisfac niciodată. Nimeni nu este într-adevăr satisfăcut până când nu a ajuns într-o relație intimă, pasională, devotată și din toată inima cu Domnul.

Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după dreptate, pentru că ei vor fi săturați. (Matei 5:6, BTF)

Notă: Materialul de mai sus este preluat dintr-un podcast al autorului Don Britton, intitulat Pericolele Social Media, disponibil pe rețeaua Charisma. Preluat și adaptat dintr-o postare din Charisma Magazine, publicat pe 13 august 2020. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.