O nouă petiție online solicită organizației Samaritan’s Purse să-l înlăture pe Franklin Graham din funcția de președinte și CEO

Franklin Graham, actualul președinte al Samaritan's Purse - foto preluată de pe wikipedia.com

Asociația Faithful America, un grup activist ”creștin” de stânga, îndeamnă organizația Samaritan’s Purse să îl elimine pe evanghelistul Franklin Graham (foto alăturat) din funcția de președinte și CEO, după ce acesta s-a rugat la Convenția Națională Republicană din 2020 săptămâna trecută.


Vinerea trecută, grupul a făcut o petiție intitulată: ”Spune Samaritan's Purse: Politica Pro-Trump și plină de ură a lui Franklin Graham ruinează credibilitatea voastră ca organizație”.


În petiție, grupul a afirmat că, dacă directorii Samaritan’s Pursecred cu adevărat în scopul lor de a împărtăși dragostea lui Dumnezeu”, atunci l-ar da afară pe Graham.


Noaptea finală a convenției republicane din 2020 a început cu o apariție partizană a predicatorului notoriu homofob Franklin Graham, care s-a rugat: ”Mulțumesc în seara asta pentru președintele nostru, Donald J. Trump ... în numele puternic al Fiului Tău”, a declarat petiția.


Stând în spatele unui semn al campaniei Trump-Pence, Graham a folosit și numele lui Isus pentru a mulțumi pentru numeroasele binecuvântări pe care le-am primit în ultimii patru ani. Noi cu greu ne-am gândi la separarea familiei, la răspunsul federal față de virusul mortal al COVID-19, la corupția și autoritarismul rampant, sau la rasismul sistemic continuu drept binecuvântări”, a afirmat grupul.


În timp ce Faithful America felicită organizația Samaritan’s Purse pentru munca lor importantă pentru bolnavi și săraci, politica urâtă a lui Graham și sprijinul său pentru președintelui Trump dăunează credibilității organizației internaționale de ajutor creștin”, a adăugat petiția.


Apoi, grupul a afirmat că ”dacă directorilor Samaritan's Purse le pasă de credibilitatea lor - și dacă cred cu adevărat în scopul de a împărtăși dragostea lui Dumnezeu - atunci susținerea plină de ură a lui Graham pentru Trump ar trebui să le arate că este timpul să găsească un nou președinte și CEO."


Petiția îi îndeamnă apoi pe membrii care sunt de acord cu propunerea Faithful America să ”ia o poziție personală” și să-și prezinte demisia dacă întregul consiliu nu votează pentru îndepărtarea lui Graham din funcțiile sale de conducere.


Samaritan’s Purse a răspuns la petiție spunând publicației The Hill că Graham ”nu spune oamenilor pentru cine să voteze, dar îi încurajează pe toți să se roage și să voteze”.


Ei au adăugat: ”Dacă Convenția Națională Democrată (CND) i-ar fi cerut să se roage, s-ar fi rugat și la CND. Cel mai important lucru pe care îl poate face oricare dintre noi pentru națiunea aceasta este de a ne ruga pentru liderii noștri, indiferent de apartenența lor politică.


Franklin Graham continuă să conducă Samaritan's Purse și Asociația Evanghelistică Billy Graham cu scopul de a împărtăși iubirea lui Dumnezeu și adevărul Evangheliei lui Isus Hristos cu oamenii răniți din întreaga lume. Sub conducerea lui Franklin, Samaritan's Purse se angajează să ofere ajutor fizic și spiritual victimelor războiului, sărăciei, calamităților naturale, bolnavilor și cei loviți de foamete, dovadă fiind eforturile noastre de ajutorare în peste 130 de țări din ultimii 50 de ani", a concluzionat grupul.


Franklin Graham, fiul regretatului evanghelist Billy Graham, slujește ca președinte, președinte și CEO al Samaritan’s Purse din 1979.


La momentul redactării acestui articol, petiția avea puțin peste 13.000 de semnături.


Materialul de mai sus a fost scris de Milton Quintanilla, pe 4 septembrie 2020 în site-ul Christian Headlines, de unde a fost preluat. El are blogul său Blessed Are The Forgiven (Binecuvântați sunt cei iertați). Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.