Pastorul John Piper enunță 5 motive pentru care unii vor suferi în iad mai mult decât alții

Un studiu din 2015 al Centrului de Cercetare Pew a constatat că, deși 74 la sută dintre americani cred în Rai, doar 1 din 4 cred că cei care nu-L cunosc pe Hristos vor petrece eternitatea într-un loc numit Iad. - Foto: Pexels.comTeologul John Piper a spus că, deși iadul va fi “nespus de groaznic” pentru toți necredincioșii, există cinci motive pentru care unii vor suferi mai mult decât alții.

Într-un episod din “Întreabă-l pe pastorul John”, postat pe 30 septembrie 2019 pe site-ul Desiring God, cancelarul și profesorul de la Colegiul și Seminarul Bethlehem a declarat că Scriptura arată că vor exista “grade de suferință în iad”.


Va fi nespus de groaznic pentru toți cei care merg acolo - doar nespus de teribil, fără nici o experiență de bine, fără vedere a frumuseții, fără sunete plăcute, fără plăceri corporale, fără pofte satisfăcute, fără dorințe satisfăcute, fără speranțe împlinite. Cam astea sunt toate”, a spus Piper.


Dar, deși iadul va fi fără tot binele pentru toți necredincioșii, va fi mai rău pentru unii.”


Romani 2:5, de exemplu, ne spune că “ar trebui să depozităm comori în cer făcând fapte bune zi de zi”, a spus Piper. Cu toate acestea, necredincioșii fac contrariul și stochează mânia pentru ei în ziua “când judecata dreaptă a lui Dumnezeu va fi descoperită”.


Piper a identificat apoi cinci motive pentru care unii vor suferi în iad mai mult decât alții.


În primul rând, Luca 12:48 afirmă că “Aceluia i se dă mult, i se va cere mult”. Astfel, “cu cât aveți mai multă lumină, mai multă cunoștință, mai mult adevăr, cu atât mai rău este păcatul și pedeapsa când îl respingeți”, a spus Piper adăugând: “Așa este chiar în texte”.


În al doilea rând, cu cât mai multă “bunătate îți arată Dumnezeu” în “a-ți oferi multe plăceri nemeritate în această viață, cu atât mai grav va fi necredința și păcatul tău și cu atât mai rău va fi pedeapsa ta în iad”, a spus el.


În al treilea rând, cei care resping continuu lumina și bunătatea vor experimenta suferințe mai grave în iad: “Cu alte cuvinte, timpul intră în imagine”, a explicat pastorul. “Zi după zi după zi, tot respingi lumină după lumină după lumină, bunătate după bunătate după bunătate. Cu cât acest lucru durează mai mult, cu atât lucrurile vor fi mai rele.


În al patrulea rând, Piper a susținut că anumite păcate sunt “mai urâte, mai distructive, mai blasfemiatoare decât altele”. Astfel, “nu numai cantitatea de păcat în timp înrăutățește lucrurile, ci și gradul de urâțenie și groază, urâciune și blasfemie sporesc și suferința”.


În al cincilea rând, anumiți indivizi demonstrează o mai mare aroganță, o sfidare conștientă mai mare și mai multă insolență decât alții și, prin urmare, vor experimenta un grad mai mare de pedeapsă, a afirmat autorul cărții Don’t Waste Your Life (Nu-ți pierde viața).


John PiperToate aceste cinci motive ar trebui “să ne trimită tremurând de bucurie la crucea lui Isus și la harul lui Dumnezeu, care ne ține în iertarea pe care o oferă crucea”, a spus Piper (foto alăturat).


Totodată, aceste motive ne fac să fim foarte vigilenți să nu folosim în mod greșit lumină și adevăr mai mare", a spus el. “Ar trebui să ne străduim ca adevărul care ne vine să nu vină fără să ne smerim, să ne construim credința, să ne sporim dragostea. Cu alte cuvinte, nu risipiți lumina prețioasă pe care Dumnezeu v-o dă în Cuvântul Său și în lumea Lui.


De asemenea, Piper i-a sfătuit pe cititori să fie “serios de vigilenți să nu folosească în mod greșit toate plăcerile acestei vieți tratându-le ca pe Dumnezeu sau ca o distragere a atenției față de Dumnezeu”, ci să căutăm să “acumulăm rodul dreptății” și să fim “foarte vigilenți asupra mândriei noastre”.


Potrivit unui studiu din 2015 realizat de Centrul de Cercetare Pew, în timp ce 74 la sută dintre americani cred în Rai, doar 1 din 4 cred că cei care nu-L cunosc pe Hristos vor petrece eternitatea într-un loc numit Iad.

Pastorul Craig GroeschelÎntr-o predică recentă, Pastorul Senior al bisericii Life.Church, Craig Groeschel (foto alăturat), a spus că, dacă ar fi el diavolul, va încerca să-i convingă pe oameni că nu există Iad. Dar dacă acesta este real, “să nu o luăm în serios și să credem că majoritatea oamenilor nu ar merge acolo”.

Dacă aș putea să te conving de asta, probabil că ai trăi oricum vrei”, a explicat el. “Ți-ai justifica păcatul, l-ai respinge pe Hristos, ai trăi fără teamă reală de Dumnezeu.


Dacă ești un adept al lui Hristos și te pot convinge că Iadul nu este real sau nu este atât de important, ai trăi în mod ridicol o viață egocentrică”, a continuat el. “Foarte probabil ai idolatriza confortul și te-ai îndrăgosti de această lume, ai respinge sacrificiul, ai evita persecuția, ai iubi acum și probabil că nu ți-ai împărtăși credința cu foarte mulți oameni și nu ai avea nici un sentiment real de urgență spirituală.


Groeschel a descris Iadul ca pe un “foc veșnic non-stop cu tortură sau suferință și durere nesfârșită”. În timp ce atât de mulți oameni au o problemă cu ideea unui Dumnezeu bun care trimite “oameni buni” în Iad, este important să înțelegem că nimeni nu este “bun”.


Dacă tu, pentru o clipă, ai sta în fața sfințeniei lui Dumnezeu, ai recunoaște profunzimea răutății tale”, a spus el. “Prin natura noastră, suntem păcătoși. Toți am păcătuit. Trebuie să recunoaștem acest lucru despre Dumnezeu. El este sfânt și El este drept. El nu poate fi sfânt fără a fi drept și, pentru că este drept, trebuie să pedepsească nelegiuirile.


Dar Dumnezeu este și iubire, a subliniat pastorul și și-a demonstrat dragostea, trimițându-l pe Hristos să moară pentru omenire.


Satana este un hoț și este un mincinos care vine doar să fure, să omoare și să distrugă”, a concluzionat Groeschel. “Isus a spus: ”Am venit ca să aibă viață și încă viață din plin.” De aceea vrem ca oamenii să-L cunoască, nu doar pentru a evita ororile Iadului, ci și pentru a experimenta harul, bunătatea, puterea, iubirea, mila, sfințenia, neprihănirea și dragostea unui Dumnezeu bun.


Materialul de mai sus este scris de Leah MarieAnn Klett, reporter Christian Post, pe 6 octombrie 2019, de unde a fost preluat. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.