Amazon lansează scanerul de mâini și este deja comparat cu semnul fiarei din Apocalipsa

Scannerul de palmă al Amazon, imagine preluată de pe CBN News, via AP

Amazon a creat o nouă modalitate prin care clienții pot face cumpărături doar cu palma.


Noua tehnologie de recunoaștere a mâinilor numită “Amazon One” este disponibilă în prezent în două dintre magazinele sale Amazon Go situate în Seattle, Washington.


Ținând palma deasupra dispozitivului, patronii pot intra în zone securizate și pot plăti articole fără numerar sau card de credit.


Cantitatea de informații personale pe care compania le va primi din scanări este, de asemenea, o preocupare importantă cu această ultimă evoluție a plăților fără numerar.


La fel ca amprentele, fiecare palmă este unică și Amazon susține că datele vor fi securizate, stocate într-un nor special creat de Amazon și că clienții își pot șterge oricând datele Amazon One legate de mâna lor.


Compania se așteaptă să lanseze sistemul în alte magazine Amazon în lunile următoare, inclusiv magazinele alimentare Whole Foods, pe care le deține.


Cel mai mare retailer online din lume consideră că tehnologia de scanare a pălmii ar putea fi utilizată pentru multe alte tipuri de achiziții și tranzacții, cum ar fi magazinele cu amănuntul, stadioanele și clădirile de birouri, susținând faptul că procesul său este "fără atingere", ceea ce îl face perfect pentru evitarea bolilor precum COVID.


Este contactless, lucru pe care credem că îl vor aprecia clienții, mai ales în vremurile actuale”, spune Dilip Kumar, vicepreședintele Amazon al departamentului de Retail și Tehnologie.


CBN News a raportat anterior că Amazon lucra la o modalitate de a conecta informațiile despre cardul de credit la palma clientului. Acum este o realitate. Amazon One pare a fi doar cea mai recentă opțiune din afacerea în continuă expansiune a scanării biometrice și a implantării micro-cipurilor.


Între timp, utilizatorii de rețele sociale au început să-și publice îngrijorările cu privire la recentul anunț.


Un utilizator a postat pe Tweeter, “Amazon One - o modalitate prin care oamenii își pot da întregul print al palmei pentru a fi stocate într-un server securizat’ unde nimeni nu poate / va accesa aceste date. Dar ce s-a întâmplat cu cardurile de plată contactless? Mi-a sărit ceva din vedere? De ce simt că asta este ceva inutil?"


Un alt utilizator de pe Twitter a scris: “NU sunt un teoretician al conspirației și am lăsat copilăria din pucioasă în urmă cu mult timp, dar Amazon One, chestia aia unde țineți palma peste un scaner pentru a plăti, este direct 666, dragilor. Amvoanele din Centura Biblică vor spulbera asta."


Unii creștini spun că scanarea corpului astfel este un alt pas către împlinirea “Semnului Fiarei” din cadrul Sfârșitul Vremii, profețită acum 2.000 de ani în cartea biblică a Apocalipsei.


A determinat pe toți oamenii, indiferent că erau mici sau mari, bogați sau săraci, liberi sau sclavi, să (accepte să) fie marcați pe mâna dreaptă și pe frunte. Și astfel, ei nu vor avea posibilitatea să cumpere sau să vândă ceva dacă nu sunt marcați cu numele animalului sau cu numărul care conține numele lui (Apocalipsa 13:16-17, BVA).


Alții își fac griji cu privire la impactul nociv pe care îl pot avea aceste progrese tehnologice asupra modului în care distingem binele de rău sau de felul cum să ne urmăm busola morală.


Omar N. Bradley, comandant în timpul celui de-al doilea război mondial, a avertizat odată: “Dacă continuăm să ne dezvoltăm tehnologia fără înțelepciune sau prudență, slujitorul nostru se poate dovedi a fi călăul nostru”.


Materialul de mai sus a fost preluat și adaptat din site-ul CBN News, publicat pe 30 septembrie 2020. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.