Cântărețul creștin Jason Biddle lansează un nou single după ce a supraviețuit supradozajului, depășind dependența de droguri

Artistul creștin Jason Biddle lansează noul single "Come On In", 2020 - Turning Point Media
Cântărețul creștin Jason Biddle (foto alăturat), a lansat primul său single oficial, “Come On In”, și a spus că numai Dumnezeu l-a putut ajuta să scape de dependența sa fizică și mentală de droguri și alcool.

Călătoria vieții lui Biddle este una dintre luptele împotriva dependenței și, după ce a murit aproape de la o supradoză, a găsit răscumpărarea și vindecarea. El depune mărturie despre călătoria lui care schimbă vieți  prin muzica sa.

Fostul jucător de baseball, care a activat în echipa Cincinnati Reds, a început o carieră de antreprenor după o accidentare. A devenit dependent de alcool și droguri și a știut că nu poate depăși această fază din viața lui fără ajutorul lui Dumnezeu - chiar dacă asta însemna consecințe provocatoare de suferință.

"Când m-am rugat, am cerut consecințe. Știam că este singurul lucru care mă va determina să mă opresc", a declarat Biddle în cadrul unui interviu pentru The Christian Post.

Dumnezeu a răspuns. Biddle aproape a murit de supradozaj în 2017, în timp ce era cu copiii săi.

A primit terapie la un centru creștin de tratament și, în timp ce era acolo, și-a dat seama că dependența a fost doar un “simptom” al unei probleme mai mari din viața sa.

Când în cele din urmă s-a predat lui Hristos, atunci a început vindecarea atât în sine, cât și în familia sa. Biddle, care a crescut în credința creștină, face acum muzică și de atunci a colaborat cu unii dintre cei mai căutați scriitori din Nashville.


Următorul material de mai jos este o transcriere editată a interviului celor de la Christian Post cu Biddle, care a vorbit despre păcatul idolilor, modul în care relația sa cu Isus Hristos l-a salvat pe el și familia sa de dependență, și modul în care muzica lui îi afectează pe alții prin mărturia sa.

Christian Post: Ce rol a jucat în viața proprie creșterea ta în cadrul unei familii creștine chiar și atunci când lucrurile scăpau de sub control?

Biddle: Creșterea într-o familie creștină și mersul la biserică la o vârstă atât de fragedă au plantat cu siguranță semințe de speranță și credință care aveau să dea roadă mai târziu. Dar pe măsură ce am crescut și am devenit mai independent, Dumnezeu a devenit irelevant pentru mine. Am crezut că îmi controlez propriul destin. Mândria mea mi-a spus că sunt “creat de mine” și că am creat propriile mele rezultate, indiferent de celelalte lucruri din jur. Abia la vârsta de 26 de ani, într-un moment de disperare, i-am cerut ajutor lui Dumnezeu. Ajutorul său imediat a început tranziția progresivă către înțelegerea și credința mea ulterioară că Dumnezeu este real.

L-am chemat pe Hristos în viața mea la 31 de ani și am crescut spiritual în următorii opt ani, până când operația mea de umăr m-a trimis înapoi în dependența pe care credeam că o cucerisem. Această perioadă de creștere în Hristos a fost motivul pentru care știam că El era singurul care mă putea ajuta să scap de această dependență fizică și mentală de droguri și alcool. Într-un alt moment de disperare mi-am amintit că Dumnezeu mă ajutase înainte - și am știut că mă va ajuta din nou. Când m-am rugat, am cerut consecințe. Știam că este singurul lucru care mă va determina să mă opresc. În două săptămâni am supradozat și am avut o criză.

CP: Spuneai că succesul timpuriu a dus la consumul de alcool și droguri; ce a dus la asta?

Biddle: Acum știu că alcoolul și drogurile erau doar simptome ale unei probleme mult mai mari. Am făcut din mândrie, control, bani și impresionarea altora cele mai importante lucruri din viața mea. Au devenit idoli pe care îi veneram fără să știu. Dumnezeu ne-a creat pentru a ne închina Lui. El ne-a dat și liberul arbitru. Deci, dacă nu ne închinăm lui Dumnezeu, ne vom închina la altceva. Acel altceva ne va dezamăgi întotdeauna. Pentru mine, când cineva era mai bun la ceva decât mine, mândria și eul meu erau amenințate. Dacă pierdeam un loc de muncă important pe care mă bazam, controlul meu era amenințat. Când acei idoli mă dezamăgeau, o băutură sau un medicament umpleau acel gol până când o dependență chimică era inevitabilă.

CP: Ce ar putea face cineva pentru a nu cădea în dependență?

Biddle: Cred că există un inventar moral serios pe care oamenii trebuie să-l ia pentru ei înșiși. Unii trebuie să facă asta cu o altă persoană drept responsabilitate. Trebuie să ne uităm la ceea ce ținem cel mai aproape de inimile noastre. Ce prețuim cel mai mult în viață? Există o dependență pentru noi toți care așteaptă să-și arate fața urâtă în orice moment. Dependența nu trebuie să fie neapărat de droguri și alcool. Poate fi de pornografie, jocuri de noroc, electronice, muncă, cumpărături, bunuri, etc. Chiar și proprii copii pot fi o dependență. Din nou, cred că acele dependențe sunt toate simptome ale unui idol care nu ne îndeplinește sau nu ne satisface. Dumnezeu trebuie să fie primul în toate.

CP: Aproape că ai murit din cauza unei supradoze și asta ți-a schimbat totul. Ai putea explica ce a avut loc imediat după aceea?

Biddle: După o recuperare miraculoasă în spital, 16 zile mai târziu am fost eliberat, dar nu mi s-a permis să merg acasă. Serviciile sociale au fost implicate deoarece incidentul s-a întâmplat în timp ce eu îmi îngrijeam copiii. Mi-au cerut să mă înscriu într-un program de tratament timp de minimum 30 de zile înainte de a putea fi în aceeași gospodărie cu familia mea. Abia atunci am realizat adevărata greutate a păcatului meu. Vina și rușinea erau mai grele ca niciodată.

Am găsit un loc numit Casa Răscumpărării (un program privat de recuperare din dependențe bazat pe credința în Hristos) cu un program minim de 90 de zile. Când am intrat pe ușă, o pace a venit peste mine, pace pe care nu o mai simțisem niciodată. M-a cuprins un sentiment de predare deplină și am știut că trebuia să fiu acolo. În termen de trei săptămâni citisem câteva cărți și aveam mai multe întâlniri cu consilierul meu. Idolii, dependențele și păcatele mele au devenit evidente. Deși a fost dificil, am reușit să-mi asum propriile păcate și defectele de caracter.

Comunicarea cu soția mea a fost doar prin telefon și câteva vizite de duminică. Era încă rănită și cu amărăciune în suflet. Îmi amintesc că într-o seară la telefon a spus că nu știe dacă putem reveni la o “viață normală”; avea multe îndoieli cu privire la căsătoria noastră. Îmi amintesc că am izbucnit în plâns și am strigat către Dumnezeu. La sfârșitul rugăciunii mele m-am predat complet din nou, mulțumind lui Dumnezeu pentru rugăciunea Sa răspunsă, acordându-mi consecințe care mi-au permis să mă aflu la Casa Răscumpărării. Eram dispus să accept orice, indiferent de circumstanțe. Indiferent ce s-ar  întâmpla cu mine sau cu familia mea, eram dispus să-mi pun viața în mâinile Lui și nu aș mai încerca să controlez rezultatul. Dar am avut și încredere că Dumnezeu va folosi tot ceea ce s-a întâmplat - sau se va întâmpla - pentru binele nostru. Și Dumnezeu a intervenit. El a vindecat inima împietrită a soției mele, ne-a restabilit căsătoria și El mi-a permis să devin un om mai bun, soț și tată, în fiecare zi cu El în centrul tuturor lucrurilor.


CP: Noul tău single "Come On In" (Haide, intră) a fost scris pentru un prieten. Cum ai fost martorul impactului transformării vieții tale asupra altora?

Biddle: De la împărtășirea mărturiei mele în fața liderilor de bande din Haiti, până la vorbirea în cadrul bisericile locale sau la întâlnirile de recuperare pe Zoom, pot spune doar că sunt onorat să fiu folosit de Dumnezeu. Soția mea, Britney, și cu mine am primit o mulțime de apeluri de la oameni din biserica și comunitatea noastră care ne cunosc povestea și se confruntă cu probleme familiale similare. Povestea mea nu se concentrează pe droguri și alcool la fel de mult ca pe păcat și idoli - aceste lucruri afectează pe toată lumea. Odată ce alții văd asta, își dau seama că au mai multe în comun cu cei dependenți decât credeau. Drogurile și alcoolul pot fi simptomele mele, dar pentru alții poate fi mânia, frica și resentimentul, printre altele. Cu toții avem simptome și repercusiuni potențial devastatoare din păcatul nostru.

CP: Cum poate fi folosită muzica ta drept instrument pentru a ajuta oamenii să depășească dependența?

Biddle: Cântecele mele sunt piese din mărturia mea cu care cred că oamenii se vor conecta la diferite niveluri. Speranța mea este că Evanghelia va avea un ecou în versurile fiecărui cântec. Nu se referă atât la muzică, cât la povestea din spatele muzicii. Dacă muzica mea poate fi platforma pentru a împărtăși povestea pe care mi-a dat-o Dumnezeu, atunci Dumnezeu câștigă. Mă simt atât de binecuvântat să-L văd folosindu-mă din ce în ce mai mult în fiecare zi.

CP: Explicai mai devreme că soția ta aproape că te-a părăsit și acest aspect te-a ajutat să te salveze. Ce sfaturi ai pentru familiile care încearcă să-i ajute pe cei dragi să se elibereze de dependență?

Biddle: Văd tot timpul membrii familiei care se ocupă de cei dragi pierduți în păcatul și dependența lor. Acești membri ai familiei își doresc atât de mult ca cei dragi să se schimbe și vor face orice pentru a încerca și a-i ajuta. Uneori familiile pot deveni dependente de dependent. Vor minți pentru ei, vor fi permisivi, vor lupta pentru ei și vor întoarce spatele altor membri ai familiei pentru a-l proteja pe dependent. Fără să știe, au făcut din persoana iubită propriul lor idol.

Vine un moment în care o familie trebuie să se predea lui Dumnezeu și să realizeze că nu poate face nimic pentru a-și schimba persoana iubită aflat într-o dependență activă. Trebuie lăsat pe seama lui Dumnezeu. Aș sugera familiilor să găsească grupuri de sprijin prin biserică sau să caute consiliere biblică. Știu că misiunea Thrive Ministries are un mare grup de sprijin aici în Minnesota și, în perioada pandemiei, au crescut în întreaga țară cu întâlniri Zoom.

CP: Poți vorbi despre beneficiile terapiei creștine pentru a ajuta pe cineva să devină sobru?

Biddle: După ce am experimentat atât programe seculare cât și programe de recuperare bazate pe Hristos, diferențele sunt substanțiale. Unul vă poate salva viața, dar celălalt vă va salva sufletul. Cred că programele seculare pot fi benefice. Cu programele de 12 etape am învățat multe despre dependența fizică. Am aflat ce fac substanțele chimice de fapt creierului tău, și cum reacționează receptorii tăi la diferite medicamente și alcool, precum și daunele care pot fi cauzate de utilizarea îndelungată.

Dar, pe de altă parte, în cadrul unui program bazat pe Hristos am aflat că există o problemă mult mai mare care se află adânc în interior - o problemă a inimii. Dependența mea a fost rezultatul păcatului. Am fost așa de la căderea lui Adam și a Evei. Ieremia 17:9 spune: “Inima este înșelătoare mai presus de toate lucrurile și dincolo de vindecare. Cine o poate înțelege?” Am aflat despre idolii pe care îi țin cel mai aproape de inima mea. Am aflat despre scopul meu în viață și că sunt iertat ca urmare a morții lui Hristos pentru mine pe cruce. Sunt un copil al lui Dumnezeu și El mă iubește și știe totul despre mine. Știu că pot avea o relație zilnică cu El prin Hristos și voi fi cu Dumnezeu în Rai pentru eternitate.

Materialul de mai sus a fost scris de Jeannie Law, reporter Christian Post, pe 7 octombrie 2020 în site-ul cu același nume, de unde a fost preluat. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Puteți urmări mai jos mărturia sa video pe scurt în clipul acesta:


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.