Un mare retailer din Statele Unite are pe rafturile sale cel mai bun devoțional, care include, printre alte, și rugăciunea ”Doamne, ajută-mă să-i urăsc pe oamenii albi”

Un rând de cărți pe un raft - foto de Tom Hermans - unsplash.com

O carte populară care include o rugăciune care îi cere lui Dumnezeu să „mă ajute să urăsc oamenii Albi” primește o atenție suplimentară după ce un pastor din Virginia a postat fragmente din carte pe Twitter și i-a îndemnat pe creștini să fie prudenți cu privire la o astfel de teologie.


Cartea A Rhythm of Prayer (Un ritm de rugăciune), editată de Sarah Bessey, este cartea nr. 1 din secțiunea Amazon Meditation Christian & Devotion (la momentul publicării acestui articol) și este disponibilă și în secțiunea Walmart’s Christian Life/Prayer și în secțiunea Target’s Religion/Beliefs.


Aceasta include o colecție de rugăciuni și meditații, inclusiv una de Chanequa Walker-Barnes care a stârnit o controversă.


Dragă Doamne, te rog ajută-mă să urăsc oamenii Albi. Sau cel puțin să vreau să-i urăsc. Sau măcar vreau să nu-mi mai pese de ei individual și colectiv. Vreau să nu-mi mai pese de sufletele lor rătăcite și rasiste, să nu mai creadă că pot fi mai buni și să nu mai fie rasiști”, scrie Walker-Barnes, psiholog clinic și lucrător ecumenic.


Bessey adaugă că oamenii Albi (da, în carte apare cu A, majuscula) pe care vrea ea să-i urască sunt „alegătorii iubitori de Fox-News, care-l susțin pe Trump, care ’nu văd color, dar care fac comentarii rasiste sub acoperire despre ’ceilalți oameni’; oamenii care sunt fericiți să mă aibă la cină la ei acasă, dar care alertează cartierul să urmărească oricând o persoană de culoare nerecunoscută trece pe lângă casa lor. Oamenii care primesc oamenii Negri în bisericile și grupurile lor mici, dar ne etichetează pe noi drept eretici dacă sugerăm că creștinismul este preocupat de săraci și oprimați”.


Ryan McAllister, pastorul principal al bisericii Life Community Church din Alexandria, VA, a postat pe Twitter imagini ale întregului capitol, spunând că unul dintre membrii bisericii sale i-a trimis imaginile după ce a descoperit cartea la Target.


Acest tip de gândire este un rezultat direct al CRT și este complet anti-biblic”, a scris McAllister, făcând referire la Critical Race Theory (Teoria Rasei Critice).


Tweetul pastorului a dus la mai mult de 200 de comentarii. Unii au apărat capitolul și rugăciunea, o persoană scria că (referindu-se la rugăciunea din carte) este „profund cinstită și corectă, în conformitate cu psalmi de imprecație”.


Walker-Barnes încheie capitolul scriind: „Lasă-mă să fiu precum Iona, nevrând ca vrăjmașii mei să se schimbe, sau ca Lot, capabil să se îndepărteze de ei și de păcătoșenia lor fără să încerce să-i cheme la pocăință. Lasă-mă să nu-i mai văd ca pe membri ai aceluiași corp. Eliberează-mă de această povară a chemării lor la spovedanie și pocăință.


... Dar voi avea încredere în tine, Doamne,” scrie ea în concluzie. „Mi-ai păstrat fermă dragostea și speranța, chiar și când au călcat-o. M-ai salvat de monstrul rasismului când a încercat să mă devoreze.


PRELUARE DIN TWITTER MAI JOS: Ryan McAllister - Sâmbătă, unul dintre membrii bisericii mele mi-a trimis aceste imagini ale unui „devoțional” pe care l-a găsit la Target. Acest tip de gândire este un rezultat direct al CRT și este complet anti-biblic. Am distribuit prima pagină sâmbătă, dar permiteți-mi acum să împărtășesc totul pentru context:



Walker-Barnes a apărat rugăciunea, spunând că este modelată după Psalmi. „Mi-am luat furia către Dumnezeu în rugăciune. Am fost stăpân asupra ei. Am fost sinceră față de Dumnezeu cu ceea ce mă luptam”, a scris ea pe Twitter. „Și m-am rugat ca Dumnezeu să nu lase mânia și ura să mă copleșească.”


PRELUARE DIN TWITTER MAI JOS: Dr. Chenequa - Se pare că o captură de ecran a rugăciunii mele din „Un ritm de rugăciune” plutește pe rețelele sociale. Oamenii care critică aceasta în mod clar nu au citit niciodată Psalmii (în afară de 23 și 100). Pentru că atunci ar recunoaște după ce este modelat.



McAllister, într-un tweet ulterior, i-a îndemnat pe creștini să dezbată rugăciunea cu caritate. „Încurajez discuția continuă a acestei rugăciuni, dar vă implor să o țineți concentrată pe idei. Atacarea persoanei nu va aduce altceva decât resentimente. Suntem, ca urmași ai regelui Isus, ‘slujitori ai reconcilierii’”, a scris el.


PRELUARE DIN TWITTER MAI JOS: Ryan McAllister - Vreau să subliniez ceva: trebuie să criticăm ideile, nu oamenii. Oamenii sunt cei pe care încercăm să-i convingem. Ar trebui să facem așa cum Hristos ne poruncește: „Roagă-te pentru dușmanii tăi”. Aveți compasiune și empatie pentru ei, dar nu și ideile lor. Luați acele idei în sarcină.



Materialul de mai sus a fost scris de Michael Foust pe 8 aprilie 2021 în ChristianHeadlines.com, de unde a fost preluat. El publică materiale la intersecția dintre credință și știri timp de 20 de ani. Relatările sale au apărut în Baptist Press, Christianity Today, The Christian Post, Leaf-Chronicle, Toronto Star și Knoxville News-Sentinel. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.