Controversatul tele-evangelist nigerian T. B. Joshua moare la 57 de ani

Temitope Balogun Joshua (TB Joshua) - imagine preluată de pe site-ul ChristianHeadlines.com - credit TB Joshua Ministries FacebookAstăzi T. B. Joshua (foto alăturat, numele său întreg fiind Temitope Balogun Joshua) ar fi împlinit vârsta de 58 de ani. Joshua, care a fondat mega-biserica Synagogue Church of All Nations (Biserica Sinagogă a Tuturor Națiunilor), a vorbit sâmbătă (5 iunie 2021) în cadrul unei întâlniri a partenerilor TV Emmanuel. Potrivit The Christian Post, Emmanuel TV este departamentul video al bisericii care difuzează serviciile bisericii în toată Africa.

ÃŽn aceeaÈ™i zi a emisiunii, Joshua a început să se simtă inconfortabil È™i a murit ore mai târziu,  după ce s-a întors în apartamentul său, relatează publicaÈ›ia online The Nation.

Se spune că moartea sa a avut loc în jurul orei 2 dimineața. Nu a fost dezvăluită public nici o cauză de deces.

Anunțul despre moartea lui Joshua a fost făcut prin intermediul paginii oficiale de Facebook a misiunii sale.

Dumnezeu a luat pe robul Său, Profetul TB Iosua acasă - aÈ™a cum ar trebui să fie prin voință divină”, a scris biserica. “Ultimele sale momente de pe pământ au fost petrecute în slujba lui Dumnezeu. Pentru asta s-a născut, pentru care a trăit È™i pentru care a murit. După cum spune profetul TB Joshua, 'Cea mai bună modalitate de a folosi viaÈ›a este să o cheltuieÈ™ti pentru ceva care va supravieÈ›ui acesteia.'


Biserica a menÈ›ionat că ultimele cuvinte ale lui Joshua s-au spus că ar fi fost “VegheaÈ›i È™i rugaÈ›i-vă”.

Profetul TB Joshua lasă o moÈ™tenire de slujire È™i sacrificiu al ÃŽmpărăției lui Dumnezeu, care dăinuieÈ™te pentru generaÈ›iile încă nenăscute”, a continuat declaraÈ›ia.

Joshua, care era cunoscut de către adepÈ›ii săi drept “Profetul”, a ajuns la proeminență la sfârÈ™itul anilor ’90 ca predicator al prosperității.

În 2011, Forbes l-a catalogat pe Joshua drept al treilea cel mai bogat pastor din Nigeria, cu o valoare netă estimată între 10 și 15 milioane de dolari.

În ciuda popularității sale, Joshua s-a confruntat cu multiple controverse de-a lungul anilor.

Cel mai recent, YouTube a închis canalul YouTube al lui Joshua în aprilie din cauza unui videoclip în care el a pretins că a vindecat membri ai congregației sale, care s-au identificat ca parte a comunității LGBTQ+.

În 2014, Joshua a ajuns în centrul criticii pentru că a trimis 4.000 de sticle din apa sa specială pentru ungere, despre care utilizatorii au susținut că a făcut multe minuni, pentru a ajuta victimele virusului mortal Ebola din Sierra Leone, Liberia.

La acea vreme, misiunea sa a notat pe Facebook că Apa de Ungere a fost “trimisă într-un avion privat care a costat o cursă charter suplimentară de 50.000 de dolari, ceea ce a adus la 100.000 de dolari acordaÈ›i de Profetul TB Joshua È™i partenerii TV Emmanuel pentru a ajunge la naÈ›iunea cu probleme.

Prin utilizarea Apei de Ungere te pui deoparte, în mod simbolic, pentru atenÈ›ia specială a lui Isus Hristos, în timp ce te rogi cu credință. Adică, eÈ™ti poziÈ›ionat pentru milă, favoare, vindecare, eliberare, binecuvântare, prosperitate È™i rodnicie”, a scris Joshua pe site-ul bisericii la acea vreme.

Nu Apa Ungerii vindecă bolnavii, ci Isus Hristos ÃŽnsuÈ™i”, a susÈ›inut el. “Trebuie să existe credință atât în ​​persoana care se roagă, cât È™i în persoana pentru care se face rugăciunea. Rugăciunea trebuie să înceapă È™i să fie însoÈ›ită de o credință vie. Aceasta este cea care aduce vindecarea, nu Apa Ungerii”, a scris el.

Apoi, în 2015, Biserica Sinagogă a Tuturor Națiunilor, sub conducerea lui Joshua, a fost acuzată de un legist pentru neglijență penală, după ce o clădire aparținând bisericii s-a prăbușit în septembrie 2014, ucigând 116 închinători.

Conform publicației The Christian Post, la acea vreme, Joshua a susținut că prăbușirea clădirii a fost rezultatul unui atac al extremiștilor islamici din Boko Haram.

Moartea lui Joshua vine cu doar 6 zile înainte de a împlini 58 de ani. El a lăsat în urmă pe soția sa, Evelyn, și de cei trei copii ai lor.

Fotografia de la început curtoazie T.B. Facebook Joshua Ministries.

Notă: Materialul de mai sus a fost scris de Milton Quintanilla pe 8 iunie 2021, în site-ul ChristianHeadlines.com, de unde a fost preluat. El este scriitor independent È™i co-gazda podcastului For Your Soul (Pentru sufletul tău), care încearcă să înzestreze biserica cu adevăr biblic È™i doctrină sănătoasă. VizitaÈ›i blogul său Blessed Are The Forgiven (FericiÈ›i sunt cei iertaÈ›i). Dacă citaÈ›i sau folosiÈ›i acest material în altă parte, vă rog să păstraÈ›i toate link-urile din el È™i să menÈ›ionaÈ›i că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. MulÈ›umesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.