Controversatul tele-evangelist nigerian T. B. Joshua moare la 57 de ani

Temitope Balogun Joshua (TB Joshua) - imagine preluată de pe site-ul ChristianHeadlines.com - credit TB Joshua Ministries FacebookAstăzi T. B. Joshua (foto alăturat, numele său întreg fiind Temitope Balogun Joshua) ar fi împlinit vârsta de 58 de ani. Joshua, care a fondat mega-biserica Synagogue Church of All Nations (Biserica Sinagogă a Tuturor Națiunilor), a vorbit sâmbătă (5 iunie 2021) în cadrul unei întâlniri a partenerilor TV Emmanuel. Potrivit The Christian Post, Emmanuel TV este departamentul video al bisericii care difuzează serviciile bisericii în toată Africa.

În aceeași zi a emisiunii, Joshua a început să se simtă inconfortabil și a murit ore mai târziu,  după ce s-a întors în apartamentul său, relatează publicația online The Nation.

Se spune că moartea sa a avut loc în jurul orei 2 dimineața. Nu a fost dezvăluită public nici o cauză de deces.

Anunțul despre moartea lui Joshua a fost făcut prin intermediul paginii oficiale de Facebook a misiunii sale.

Dumnezeu a luat pe robul Său, Profetul TB Iosua acasă - așa cum ar trebui să fie prin voință divină”, a scris biserica. “Ultimele sale momente de pe pământ au fost petrecute în slujba lui Dumnezeu. Pentru asta s-a născut, pentru care a trăit și pentru care a murit. După cum spune profetul TB Joshua, 'Cea mai bună modalitate de a folosi viața este să o cheltuiești pentru ceva care va supraviețui acesteia.'


Biserica a menționat că ultimele cuvinte ale lui Joshua s-au spus că ar fi fost “Vegheați și rugați-vă”.

Profetul TB Joshua lasă o moștenire de slujire și sacrificiu al Împărăției lui Dumnezeu, care dăinuiește pentru generațiile încă nenăscute”, a continuat declarația.

Joshua, care era cunoscut de către adepții săi drept “Profetul”, a ajuns la proeminență la sfârșitul anilor ’90 ca predicator al prosperității.

În 2011, Forbes l-a catalogat pe Joshua drept al treilea cel mai bogat pastor din Nigeria, cu o valoare netă estimată între 10 și 15 milioane de dolari.

În ciuda popularității sale, Joshua s-a confruntat cu multiple controverse de-a lungul anilor.

Cel mai recent, YouTube a închis canalul YouTube al lui Joshua în aprilie din cauza unui videoclip în care el a pretins că a vindecat membri ai congregației sale, care s-au identificat ca parte a comunității LGBTQ+.

În 2014, Joshua a ajuns în centrul criticii pentru că a trimis 4.000 de sticle din apa sa specială pentru ungere, despre care utilizatorii au susținut că a făcut multe minuni, pentru a ajuta victimele virusului mortal Ebola din Sierra Leone, Liberia.

La acea vreme, misiunea sa a notat pe Facebook că Apa de Ungere a fost “trimisă într-un avion privat care a costat o cursă charter suplimentară de 50.000 de dolari, ceea ce a adus la 100.000 de dolari acordați de Profetul TB Joshua și partenerii TV Emmanuel pentru a ajunge la națiunea cu probleme.

Prin utilizarea Apei de Ungere te pui deoparte, în mod simbolic, pentru atenția specială a lui Isus Hristos, în timp ce te rogi cu credință. Adică, ești poziționat pentru milă, favoare, vindecare, eliberare, binecuvântare, prosperitate și rodnicie”, a scris Joshua pe site-ul bisericii la acea vreme.

Nu Apa Ungerii vindecă bolnavii, ci Isus Hristos Însuși”, a susținut el. “Trebuie să existe credință atât în ​​persoana care se roagă, cât și în persoana pentru care se face rugăciunea. Rugăciunea trebuie să înceapă și să fie însoțită de o credință vie. Aceasta este cea care aduce vindecarea, nu Apa Ungerii”, a scris el.

Apoi, în 2015, Biserica Sinagogă a Tuturor Națiunilor, sub conducerea lui Joshua, a fost acuzată de un legist pentru neglijență penală, după ce o clădire aparținând bisericii s-a prăbușit în septembrie 2014, ucigând 116 închinători.

Conform publicației The Christian Post, la acea vreme, Joshua a susținut că prăbușirea clădirii a fost rezultatul unui atac al extremiștilor islamici din Boko Haram.

Moartea lui Joshua vine cu doar 6 zile înainte de a împlini 58 de ani. El a lăsat în urmă pe soția sa, Evelyn, și de cei trei copii ai lor.

Fotografia de la început curtoazie T.B. Facebook Joshua Ministries.

Notă: Materialul de mai sus a fost scris de Milton Quintanilla pe 8 iunie 2021, în site-ul ChristianHeadlines.com, de unde a fost preluat. El este scriitor independent și co-gazda podcastului For Your Soul (Pentru sufletul tău), care încearcă să înzestreze biserica cu adevăr biblic și doctrină sănătoasă. Vizitați blogul său Blessed Are The Forgiven (Fericiți sunt cei iertați). Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.