Fiica lui Ravi Zacharias își cere scuze pentru “erori grave”; fratele ei însă spune că ea nu vorbește pentru familie

Sarah Davis, CEO al Ravi Zacharias International Ministries și fiica cea mai mare a regretatului apologet, vorbește în timpul unui mesaj video transmis la 26 mai 2021. | Captură de ecran: Ravi Zacharias Ministries International - preluare din ChristianPost.comSarah Davis (foto alăturat), CEO al Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) și fiica cea mai mare a regretatului apologet, și-a cerut scuze pentru reacția sa inițială la acuzațiile de abatere sexuală a tatălui ei, recunoscând că a comis “erori grave care nu au făcut altceva decât să provoace răni profunde”.

Declarația ei a stârnit un răspuns din partea fratelui ei, care a susținut că ea nu vorbește pentru familie.

Pentru femeile care sunt victime ale abuzurilor tatălui meu, mă gândesc la voi în fiecare zi. Sunt complet devastată”, a spus ea într-un mesaj video săptămâna aceasta (mesajul video preluat de pe Facebook este prezentat mai jos în limba engleză, disponibil la momentul publicării acestui material). "Îmi pare rău că nu v-am văzut. Îmi pare rău că ați devenit neputincioase și ați devenit fără voce. Când ați vorbit, nu v-am crezut și îmi pare foarte rău pentru asta.


O investigație independentă lansată la începutul acestui an a găsit dovezi credibile ale unui tipar lung de comportament abuziv din partea lui Ravi Zacharias, una dintre cele mai recunoscute figuri din creștinismul american de zeci de ani.

Raportul a adus la lumină faptul că apologetul, care a murit în luna mai 2020, a constrâns terapeutele de masaj, de la un centru SPA unde era co-proprietar, pentru a comite acte sexuale. De asemenea, același raport a descoperit o colecție de fotografii explicite - multe dintre ele cu femei mult mai tinere - găsite în posesia lui Zacharias.

Raportul independent a confirmat relatările făcute de mai multe femei, printre care și Lori Anne Thompson, pe care Zacharias a dat-o în judecată în 2017 pentru acuzația că ar fi avut o relație sexuală online cu acesta.

Davis, care a devenit CEO al RZIM în noiembrie 2019, a recunoscut că a greșit ignorând acuzațiile împotriva tatălui ei și că a apărat inocența acestuia.

Mi-am dorit cu adevărat adevărul, dar recunosc că pașii pe care i-am făcut nu au arătat întotdeauna acest lucru”, a spus ea. “Ar fi trebuit să cer imediat o anchetă independentă în 2017, dar am avut încredere în tatăl meu pe deplin și am susținut narațiunea sa, atât în 2017, cât și inițial în 2020, când am fost informați pentru prima dată despre acuzațiile respective. În ambele situații știu că am provocat durere. Nu am servit bine și nu am iubit bine. Și pentru asta, îmi pare rău în mod profund.

Scopul și inima mea nu erau să încerc să ascund păcatele tatălui meu - sau orice păcat - pentru a continua o chemare sau o misiune", a adăugat ea. “Am crezut acest om, tatăl meu, pe care l-am iubit și în care am avut mai multă încredere decât în oricine altcineva, că nu ar fi putut face aceste lucruri ... Dar m-am înșelat.

Când i s-au prezentat dovezi că acuzațiile împotriva tatălui ei erau adevărate, Davis a spus că a fost “cutremurată” în însăși “ființa ei”.

Încă reiau amintiri, mereu și mereu, în mintea mea. Cum ar putea avea sens aceste fapte, cu un om pe care l-am cunoscut și ceea ce știm acum că este adevărat cu privire la el? A fost totul o minciună? Ar fi putut el să facă aceste lucruri?”, a relatat ea. “Și dacă le-ar fi făcut, de ce nu le-ar fi mărturisit, chiar și familiei sale? Pentru restul vieții mele va trebui să țin tensiunea la maxim cu acest om pe care l-am cunoscut și îl iubesc, cu omul pe care îl știm acum că a comis aceste acțiuni.

Davis a spus că speră să fie un “canal de vindecare” și să avanseze cu adevăr și transparență. Ea și-a cerut scuze publicului pentru că RZIM “nu l-a reprezentat pe Hristos pentru tine”.

În timp ce proclamam un Dumnezeu care iubește și prețuiește fiecare persoană, conducătorul nostru nu trăia în adevărul despre cine este Dumnezeu”, a spus ea.

În timp ce RZIM speră să revină la predicarea Evangheliei în cele din urmă, trebuie mai întâi “să se angajeze în această slujire foarte importantă - să recunoască, să răspundă și să abordeze modul în care aceste lucruri s-ar fi putut întâmpla la RZIM”, a încheiat Davis.

Ca răspuns la declarația surorii sale, Nathan Zacharias a scris un scurt răspuns, în care a spus că este alături de tatăl său:

Sora mea, Sarah, a dat recent o declarație video despre situația tatălui meu. Nu au fost furnizate informații noi și nu a spus nimic despre ceea ce nu a fost spus deja în declarațiile sale anterioare din ultimele luni. Au fost aceleași puncte de discuție.

Ea nu vorbește pentru familie", a adăugat el. “După cum a devenit clar, noi nu împărtășim ideea ei cu privire la această situație”.

Într-o postare pe blogul său din 7 mai 2021, Nathan Zacharias a argumentat faptul că ancheta de investigație a celor de la Miller & Martin a fost “condusă de o agendă prestabilită, nu de dovezi și adevăruri reale”. De asemenea, el și-a exprimat dezacordul cu privire la modul în care RZIM a tratat acuzațiile.

De la lansarea raportului Miller & Martin la începutul acestui an, RZIM a anunțat că schimbă numele Misiunii, restructurându-se pentru a deveni o organizație de acordare a subvențiilor care sprijină evanghelizarea și abuzul victimelor, și a disponibilizat majoritatea personalului său. În plus, numeroși editori au retras cărțile lui Zacharias.

Într-un interviu din mai, Abdu Murray, care a fost co-autor al unei cărți cu Ravi Zacharias și este în fruntea RZIM din 2017, și-a cerut scuze pentru modul în care el și Misiunea au tratat declarațiile lor publice atunci când au apărut acuzațiile.

Nu ne putem permite să ridicăm slujirea deasupra oamenilor sau cu siguranță deasupra lui Isus”, a spus Murray, vorbind despre ceea ce a învățat pe fondul expunerii treptate a lui Zacharias în ultimii ani.

Cred că avem această mentalitate în slujire că, într-un fel, slujirea este ea însăși sacră, slujirea este ea însăși de neatins. Așadar, atunci când se întâmplă o acuzație de abuz, ni se pare incredibil, deoarece acești oameni nu ar fi putut să o facă.

Materialul de mai sus a fost scris de MarieAnn Klett pe 28 mai 2021 în site-ul Christian Post, de unde a fost preluat. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim și să păstrați toate link-urile din el. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.