Mai puțin de jumătate dintre americani îi consideră pe pastori a fi „surse de înțelepciune de încredere”, arată un nou studiu

Persoană care ține o geantă pe umăr și o Biblie - foto de Ben White - unsplash.com

Potrivit noilor date de la Barna Research Group, mai puțin de jumătate dintre adulții americani, inclusiv necreștinii, consideră că pastorii sunt surse „foarte de încredere” de înțelepciune atunci când vine vorba de chestiuni spirituale.

Reverendul Glenn Packiam, un membru senior de la Barna Group, a inclus cercetarea în cea mai recentă carte a sa, The Resilient Pastor (Pastorul viguros). Cartea, lansată pe 15 februarie 2022, încurajează pastorii și creștinii să fie rezistenți în chemarea lor, pe măsură ce influența Creștinismului asupra lumii continuă să scadă.


Pastorii nu mai sunt percepuți ca o voce credibilă sau o sursă de încredere de înțelepciune pe mai multe planuri”, a scris Packiam într-un fragment al cărții. „Bisericile nu au un rol mare într-o comunitate decât dacă pot oferi ajutor concret sau îngrijire practică. Și oamenii nu sunt susceptibili să apeleze la o biserică pentru ajutor atunci când se confruntă cu dificultăți sau crize”, a continuat el. „De fapt, Creștinismul este doar un mod de a da sens acestei lumi și nici măcar nu este un mod respectat. Pentru mulți, Creștinismul este arhaic și depășit, rușinos și nepoliticos”, a concluzionat Packiam.

Studiul, care a adresat întrebarea dacă pastorii sunt văzuți drept surse de încredere de înțelepciune, a constatat că 57% dintre americani au fost în general de acord că pastorii sunt „oarecum” de încredere și 23% dintre adulții americani sunt de acord că pastorii sunt „cu siguranță” o „sursă de încredere de înțelepciune”. Treizeci și unu la sută dintre creștini au spus că pastorii sunt „cu siguranță” de încredere, în timp ce doar patru la sută dintre necreștini au spus același lucru.

Potrivit publicației The Christian Post, datele au mai relevat faptul că 40% dintre credincioși au spus că pastorii sunt „oarecum” surse de încredere de înțelepciune. În general, necreștinii s-au dovedit a fi grupul care se îndoia cel mai mult de credibilitatea pastorilor, 29% spunând că pastorii „cu siguranță nu sunt” surse de încredere de înțelepciune.

Acest lucru poate fi deloc surprinzător în cultura noastră actuală, dar este încă grăitor și descurajator”, spune Packiam.

Când pastorii au fost întrebați cum au simțit că sunt percepuți de către cei din congregații, 67% au spus că au încredere că congregația lor îi consideră o sursă de încredere de înțelepciune.

Douăzeci și unu la sută dintre pastori au simțit același lucru cu privire la modul în care comunitatea generală, în care se află biserica lor, i-ar percepe.

Alți 62 la sută au considerat că comunitatea generală i-au considerat „oarecum” de încredere.

Pe de altă parte, pastorii și-au exprimat mai puțină încredere atunci când au fost întrebați cum au simțit că îi vede comunitatea generală, atunci când este vorba de a fi o sursă de încredere în chestiuni spirituale.

Potrivit studiului, 36 la sută dintre adulții au spus că consideră pastorii drept surse „foarte de încredere” de înțelepciune, în ceea ce privește chestiunile spirituale. În comparație, doar 25% dintre pastori au simțit același lucru despre ei înșiși. Mai mult de jumătate (59 la sută) au spus că pastorii sunt „oarecum de încredere”.

Mai puțin de jumătate dintre creștini (44 la sută) i-au considerat pe pastori „foarte de încredere” atunci când abordează chestiuni spirituale, în timp ce alți 39 la sută i-au considerat „oarecum de încredere”.

Packiam, pastor principal asociat la Biserica New Life din Colorado Springs, Colorado, și pastorul principal al New Life Downtown, i-a încurajat pe pastori să se examineze pentru a vedea dacă abordarea lor în conducere le-a diminuat credibilitatea.

Dacă manipularea greșită a puterii a dus la pierderea credibilității, întoarcerea la sursa și forma autorității unui pastor este calea de întoarcere acasă”, a scris Packiam în cartea sa. „Nu vreau să spun că putem găsi o modalitate de a ne întoarce într-un loc central în comunitățile noastre. Dar putem redeveni oameni de încredere atunci când redescoperim sursa și forma autorității pastorale”.

Materialul de mai sus a fost publicat pe 22 februarie 2022 de Milton Quintanilla în site-ul Christian Headlines, de unde a fost preluat. El este un scriitor independent și co-gazdă a podcastului For Your Soul, care încearcă să echipeze biserica cu adevăr biblic și doctrină sănătoasă. Vizitați blogul său Blessed Are the Forgiven (Binecuvântați sunt cei iertați). Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.