Mark Wahlberg se lovește de ”rezistența” Bisericii pentru un film bazat pe credință

Mark Wahlberg interpretând rolul "Părintelui Stu" - foto preluat din christianpost.comMIAMI, Florida — Actorul popular Mark Wahlberg a dezvăluit că a primit rezistență atât de la Hollywood, cât și din partea Bisericii Catolice în privința viitorului său film bazat pe credință „Părintele Stu”, dar a simțit că lumea trebuie să experimenteze mărturia puternică din spatele acestui nou film.


Catolicul devotat a petrecut câțiva ani prezentând drama religioasă la studiourile de la Hollywood. Dar, în cuvintele sale, „Hollywood nu face filme ca acesta”. Așa că s-a apucat să îl finanțeze și să-l producă el.


Filmul se bazează pe evenimente reale și spune povestea părintelui Stuart Long, boxer devenit preot, și călătoria sa incredibilă de la „autodistrugere la mântuire”.


Wahlberg, care și-a folosit banii proprii pentru a finanța parțial filmul, joacă rolul Părintelui Stu. Lui i se alătură pe ecran și câștigătorul premiului Oscar, Mel Gibson, care îl interpretează pe tatăl său, Bill Long.


Filmul produs de Sony Pictures prezintă un limbaj de o vulgaritate grea și este evaluat R (interzis sau restricționat copiilor sub 16 ani datorită limbajului licențios, vulgar, murdar, profan). Dar este, în esență, inspirator, împărtășind puterea transformării în Hristos.


Este atât de plăcut să auzim genul de reacție pe care îl auzim și toți oamenii sunt atinși de film, dintr-un motiv sau altul”, a spus Wahlberg pentru The Christian Post. „Nu e nimic mai rău decât să spui: OK, sunt obligat să merg acolo să promovez cu tine pentru că am fost plătit să fac filmul.


Este un lucru diferit când ai plătit chiar tu pentru film”, continuă el. „Dar filmul a fost atât de binecuvântat și de multe ori a existat o adevărată mijlocire din partea unei puteri superioare, ar trebui să spun că este vorba de Dumnezeu.


Wahlberg a petrecut șase „ani lenți” încercând să ajungă acolo unde avea să fie realizat în sfârșit filmul. Și când a venit momentul, proiectul a fost filmat în 30 de zile în timpul pandemiei din 2021.


După ce a analizat multe scenarii eșuate, scenariul lui Rosalind Ross a surprins adevărata esență a Părintelui Stu. Așa că Wahlberg i-a cerut lui Ross să scrie și să regizeze filmul.


Călătoria nu a fost însă una ușoară.


Am fost întâmpinat cu rezistență nu numai din partea studiourilor pentru a face acest film, ci și din partea Bisericii, lucru pentru care am fost cu adevărat surprins”, a spus Wahlberg. „Dar apoi mi-am dat seama că au deschis la Pagina 1, iar Bill a folosit cuvântul F, iar în Pagina 2, l-a folosit din nou. Apoi următorul lucru pe care îl știi, „acesta este vulgar și este inacceptabil”, fără a înțelege cu adevărat care a fost mesajul.


Cred că dacă ai fi părăsit filmul „Patimile lui Hristos” cu 20 de minute înainte de terminarea sa, vei primi și mesajul greșit”, a continuat actorul. „Așa că a fost important pentru noi să spunem doar: „OK, să facem filmul singuri și apoi să le aducem lor și ulterior să vedem care este răspunsul lor.” Apoi, dacă nu este în regulă, voi continua să pun în discuție de ce s-ar întoarce unii cu spatele, sau de ce nu l-ar accepta din diferite motive, sau de ce acest lucru nu ar fi acceptat din cauza limbajului?


Wahlberg a susținut că filmul este despre „dragoste, speranță și răscumpărare”, arătând că „nimeni nu este dincolo de răscumpărare”.


Actorul a recunoscut că este îngrijorat de trimiterea filmului unor persoane, inclusiv arhiepiscopului.


A trebuit să-i trimit filmul și știi, el m-a susținut cu adevărat să fac filmul, dar nu a susținut limbajul. Încă trecea cu vederea limbajul ca să vadă filmul. Apoi, când a ajuns în sfârșit să vadă filmul, l-a vizionat cu un nou episcop ales și cred că alți preoți și poate un alt episcop. Au vizionat filmul, au stat acolo în tăcere, în lacrimi, au avut nevoie de vreo 10 minute să se recupereze oarecum, să-și revină. Au vorbit despre asta și el a scris cea mai strălucitoare recenzie pentru film”, a menționat Wahlberg. „El a vorbit despre cum are un limbaj dur și că există violență, dar este atât de important să explicăm și să înțelegem călătoria lui.


Artistul a recunoscut că și el încă mai folosește un limbaj vulgar uneori, dar vrea să promoveze mesajul lui Dumnezeu de acceptare și transformare.


Ceea ce trebuie să lucrez și să mă concentrez, mai ales să fiu un exemplu, este să merg acolo și să fac treaba. Este un lucru sa zici asta, un alt lucru să o și faci”, a comentat Wahlberg. „Deci, acesta este începutul călătoriei mele pentru a continua să încerc să fac mai mult.


Prin acest film nu am făcut altceva decât să port doar două pălării. Fiind producătorul, care a trebuit să fie cu adevărat responsabil din punct de vedere financiar, pentru că aveam un termen limită, iar când scrii cecul, te simți mult mai responsabil să îi faci pe toți să fie la timp și să-ți faci treaba de zi cu zi”, a spus Wahlberg despre presiunea de a fi și actor și producător.


Atunci, desigur, responsabilitatea pe care o ai este de a-l face corect și de a-l onora pe Stu, moștenirea lui, cel mai important moștenirea sa ca Părintele Stu, care a fost cel mai important lucru.


Episcopia Helena din Montana, sub care a slujit Părintele Stu, a lăudat pasiunea lui Wahlberg pentru realizarea filmului, spunând într-o declarație că apreciază „munca atentă și sârguincioasă a echipei de producție”.


Conversia dramatică a Părintelui Stuart Long la Hristos, înainte de a deveni preot, a condus mulți oameni la Hristos și la credința catolică. Mărturia sa curajoasă a lăsat o moștenire specială în Episcopia Helena”, se arată în comunicatul eparhiei. „Trebuie avertizați spectatorii că filmul conține un limbaj inacceptabil, violență și conținut pentru adulți. Cu toate acestea, speranța noastră este că povestea răscumpărătoare a convertirii Părintelui Stu va invita spectatorii la credință și îi va întări pe credincioși”.


Alături de Wahlberg, ca producător, este partenerul și managerul său de producție, Stephen Levinson, împreună cu Jordan Foss. Miky Lee și Colleen Camp sunt numiți producători executivi.



Filmul „Părintele Stu” va ajunge în cinematografe pe 13 aprilie (în Statele Unite ale Americii).


Materialul de mai sus a fost scris de Jeannie Ortega Law pe 10 martie 2022 în site-ul Christian Post, de unde a fost preluat. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost luat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.