Un nou sondaj "șocant": Doar 37% dintre pastorii din SUA au o perspectivă biblică

O persoană care ține o Biblie deschisă pe masă - foto de Ben White - unsplash.comMajoritatea pastorilor creștini din Statele Unite nu au o perspectivă biblică, potrivit unei noi cercetări surprinzătoare a sondajului realizat de George Barna, care spune că datele arată că o trezire spirituală este "la fel de disperată în amvoanele noastre ca și în băncile bisericii".

Sondajul, publicat joi 12 mai 2022 de Cultural Research Center (Centrul de Cercetare Culturală) de la Universitatea Creștină din Arizona, arată că doar 37% dintre pastorii din SUA au o perspectivă biblică.

În rândul pastorilor seniori/principali, 41 la sută au o perspectivă biblică - cel mai mare procent din cadrul subgrupurilor de pastori. Mai puțin de o treime dintre pastorii asociați/asistenți (28 la sută), pastorii învățători (13 la sută) și pastorii pentru copii/tineri (12 la sută) dețin o perspectivă biblică, potrivit datelor.

Un raport de însoțire a catalogat constatările acestui studiu drept "șocante".

"Aceasta este o altă dovadă puternică a faptului că cultura influențează biserica americană mai mult decât influențează bisericile creștine cultura", a declarat Barna, director de cercetare la Centrul de Cercetare Culturală al universității.

Constatările sondajului s-au bazat pe 54 de întrebări din opt categorii legate de o viziune biblică asupra lumii. În cadrul acestor opt categorii, singura în care o majoritate a pastorilor afirmă o perspectivă biblică este legată de scopul și chemarea vieții (57%). O minoritate de pastori susțin o părere biblică în celelalte șapte categorii: familia și valoarea vieții (47 la sută); Dumnezeu, creația și istoria (44 la sută); practicile personale de credință (43 la sută); păcatul, mântuirea și relația cu Dumnezeu (43 la sută); caracterul uman și natura umană (40 la sută); stilul de viață, comportamentul personal și relațiile (40 la sută); și credințele și comportamentele legate de Biblie, adevăr și moralitate.

Datele privind pastorii de copii și pastorii de tineret, a spus Barna, sunt deosebit de descurajante.

"Țineți cont", a spus Barna, "perspectiva unei persoane se dezvoltă în primul rând înainte de vârsta de 13 ani, apoi trece printr-o perioadă de rafinare în timpul adolescenței și al vârstei de 20 de ani. Din perspectiva viziunii asupra lumii, cei mai importanți slujitori ai unei biserici sunt pastorul copiilor și pastorul tinerilor. Descoperirea faptului că la șapte din opt dintre acești pastori le lipsește o perspectivă biblică ajută la explicarea motivului pentru care atât de puțini oameni din cele mai tinere generații ale națiunii își dezvoltă o inimă și o minte pentru principiile și modurile de viață biblice, și de ce societatea noastră pare să se fi dezlănțuit, în special în ultimul deceniu."

În ciuda datelor sumbre, Barna a oferit o rază de speranță, menționând că "nu poți repara ceva dacă nu știi că este stricat".

"Dumnezeu se ocupă cu transformarea", a spus el. "Pastorii care sunt dispuși să Îi permită să le transforme gândirea și comportamentul pot ieși din acest proces ca un exemplu puternic a ceea ce se poate întâmpla atunci când inima, mintea și sufletul cuiva sunt predate lui Dumnezeu. Se pare cu siguranță că, dacă America va experimenta o renaștere spirituală, această trezire este necesară la fel de disperat în amvoanele noastre precum și în rândul scaunelor bisericii."

Materialul de mai sus a fost scris de Michael Foust pe 13 mai 2022 în site-ul ChristianHeadlines.com, de unde a fost preluat. El scrie despre intersecția dintre credință și știri timp de 20 de ani. Reportajele sale au apărut în Baptist Press, Christianity Today, The Christian Post, The Leaf-Chronicle, Toronto Star și Knoxville News-Sentinel. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.