Un nou studiu PEW indică faptul că în aproape 1 din 4 țări s-a folosit forța asupra grupurilor religioase care au sfidat măsurile legate de Covid-19

Fotografie laterală a unui om de forță dotat - foto de Danny Lines - unsplash.com

Un nou raport al Pew Research constată că guvernele și poliția din aproape un sfert din 198 de țări și teritorii au recurs la constrângere asupra grupurilor religioase care au refuzat să se conformeze restricțiilor Covid-19 privind restricțiile legate de închinarea religioasă.


"În aproape un sfert dintre țări, guvernele au folosit forța fizică, cum ar fi arestări și raiduri, pentru a determina grupurile religioase să se conformeze măsurilor de sănătate publică Covid-19", se arată în studiul Pew publicat la 29 noiembrie 2022.


Autoritățile din cel puțin 46 de țări sau teritorii au folosit cel puțin un tip de forță împotriva grupurilor religioase, inclusiv "detenții" în cel puțin 40 de țări sau teritorii, "agresiuni fizice" în 11, "daune materiale, confiscări sau raiduri" în 10, "dislocări" în patru și "decese" în trei.


Raportul a constatat, de asemenea, că unul sau mai multe grupuri religioase din 69 de țări au încălcat restricțiile și măsurile sanitare ale Covid-19, inclusiv Statele Unite și Canada, relatează The Christian Post.


Între timp, persoane private și organizații din nouă țări i-au acuzat pe creștini de răspândirea Covid-19.


"În Egipt, teoriile conspirației au pus pandemia pe seama minorității creștine ortodoxe copte, ceea ce, potrivit observatorilor creștini internaționali, a exacerbat discriminarea cu care se confruntă deja acest grup minoritar", relatează Pew.


De asemenea, studiul a constatat că grupurile religioase din India, Argentina, Italia și Statele Unite s-au confruntat cu ostilități sociale din cauza pandemiei.


"În Turcia, ușa unei biserici ortodoxe armene a fost incendiată, iar rapoartele de știri au spus că bărbatul a declarat poliției că a acționat pentru că ei [creștinii armeni] au adus coronavirusul în Turcia", se mai arată în raport.


"Între timp, numărul de țări cu un nivel 'ridicat' sau 'foarte ridicat' de restricții guvernamentale a rămas același, la 57 de țări (29%) din 2019 până în 2020, un număr maxim pentru acest studiu. În același timp, numărul țărilor cu niveluri "ridicate" sau "foarte ridicate" de ostilitate socială a scăzut de la 43 de țări (22 la sută) în 2019 la 40 de țări (20 la sută) în 2020, ceea ce a fost sub vârful de 65 de țări (33 la sută) înregistrat în 2012."


Un raport anterior al Pew Research, publicat în iulie 2022, a constatat că majoritatea americanilor erau împărțiți în ceea ce privește necesitatea restricțiilor Covid-19.


"Aproximativ jumătate dintre americani (48 la sută) spun că purtarea măștilor în preajma altor persoane în interior a fost extrem sau foarte eficientă pentru a limita răspândirea coronavirusului. O proporție similară (47%) spune că limitarea activităților și interacțiunilor cu alte persoane a fost extrem sau foarte eficientă", se arată în studiul din iulie.


"Cu toate acestea, pentru ambele măsuri, aproximativ la fel de mulți americani descriu aceste acțiuni ca fiind cel mult oarecum eficiente pentru a limita răspândirea coronavirusului."


NOTĂ: Materialul de mai sus a fost scris de Milton Quintanilla pe 2 decembrie 2022 în Christian Headlines, de unde a fost preluat și adaptat. El este un scriitor independent și este, de asemenea, coprezentatorul podcastului For Your Soul, care urmărește să echipeze biserica cu adevărul biblic și doctrina sănătoasă. Vizitați blogul său Blessed Are The Forgiven (Binecuvântați sunt cei iertați). Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim și să păstrați toate link-urile din el. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.