Pastor atacat după ce a fost invitat la o dezbatere între creștini și musulmani

Un studio de dezbateri - foto de Evangeline Shaw - unsplash.com

NAIROBI, Kenya, 28 februarie 2023 (Morning Star News) - Un pastor invitat să participe la o dezbatere religioasă de către liderii moscheilor din Uganda a fost atacat după ce argumentele sale au dus aparent la acceptarea lui Hristos de către 37 de musulmani, au declarat surse.


Musulmanii care se pare că s-au convertit la Creștinism s-au numărat printre cei care l-au atacat pe pastorul Arthur Asadi Babi, în vârstă de 42 de ani, pe data de 10 februarie anul curent, a declarat acesta. El a fost spitalizat timp de opt zile în secția Nakaloke din orașul Mbale cu răni la țesuturile moi din gât, un picior rupt, o fractură osoasă la mână și umflături la părțile intime, a declarat episcopul Michael Okia de la biserica Living Stream Church of Christ din zonă.


"Am primit o scrisoare de invitație din partea șeicului moscheii Nakaloke, care a organizat dezbaterea în cartierul Nakaloke din orașul Mbale", a declarat Okia pentru Morning Star News. "Am decis să îl trimit pe pastorul Babi să dezbată cu musulmanii datorită abilităților sale de erudiție în Coran și în Biblie."


Pastorul Babi și o echipă de creștini au început să participe în a doua săptămână a dezbaterii de două săptămâni, pe 9 februarie 2023, iar în cea de-a doua zi a prezentat o apărare a Creștinismului folosind Coranul cu răspunsuri din Biblie cu privire la unicitatea lui Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu și singura cale către Dumnezeu Tatăl, a spus episcopul.


"Pe 10 februarie, la sfârșitul apărării sale, pastorul a făcut un apel pentru un răspuns din partea audienței pentru a crede în Hristos", a spus Okia. "În mod surprinzător, 29 de adulți și 8 copii și-au dat viața lui Isus Hristos, toți musulmani".


Pastorul Babi a spus că a fost atacat imediat după ce, aparent, i-a condus pe musulmani la Hristos.


"De nicăieri, musulmanii au început să arunce cu pietre, iar apoi cu bâte și bastoane; m-au atacat bătându-mă, inclusiv pe noii musulmani convertiți care îmbrățișaseră credința creștină", a declarat pastorul Babi pentru Morning Star News. "Am fost lovit la mâna dreaptă și la piciorul stâng, în timp ce unii au încercat să mă stranguleze. Un musulman m-a lovit cu piciorul și m-a rănit la părțile intime, care mă dor și până în prezent."


Un membru al bisericii, Ben Yasiini, a reușit să îl salveze și a suferit, de asemenea, răni ușoare, a declarat pastorul Babi în lacrimi, adăugând că a reușit să identifice doi dintre agresori.


Pastorul a primit tratament la Grace Medical Center din Mbale și a fost externat pe 18 februarie 2023.


Convertit de la Islam în urmă cu șapte ani, pastorul Babi este căsătorit și e tatăl a șase copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.


Întrucât biserica sa se află la doar patru kilometri de moschee, Okia a declarat că liderii încă evaluează dacă să depună o plângere la poliție.


Atacul a fost cel mai recent dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda pe care Morning Star News le-a documentat.


Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a-și propaga credința și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12% din populația Ugandei, cu o concentrație mare în zonele estice ale țării.


Dacă doriți să ajutați creștinii persecutați, vizitați https://morningstarnews.org/resources/aid-agencies/ pentru o listă de organizații care vă pot orienta cu privire la modul în care vă puteți implica.


NOTĂ: Articolul original a fost publicat de Morning Star News, republicat în ChristianHeadlines pe 28 februarie 2023, de unde a fost preluat. Fotografia de la începutul acestei postări nu este de la această dezbatere, ci a fost preluată de pe site-ul unsplash.com (detalii pe fotografie). Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că l-ați preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.