Actorul Kirk Cameron lansează o nouă carte pentru copii care învață umilința, în timp ce alții sărbătoresc ’mândria’

Actorul și autorul de cărți creștine Kirk Cameron lansează o nouă carte pentru copii, "Pride Comes Before The Fall" (Mândria vine înainta căderii). | Courtesy - Brave - foto preluat de pe christianpost.com

Actorul și autorul de cărți creștine Kirk Cameron lansează o nouă carte pentru copii, "Pride Comes Before The Fall" (Mândria vine înainta căderii). | Courtesy - Brave


Actorul Kirk Cameron va lansa o nouă carte pentru copii în iunie, la începutul a ceea ce activiștii LGBT numesc "luna mândriei". Cartea este concepută pentru a-i învăța pe copii lecții despre cum pot trăi o viață umilă și cum pot evita să fie mândri.


Într-un interviu acordat publicației The Christian Post, Cameron a rezumat cartea sa, Pride Comes Before The Fall (Mândria vine înaintea căderii), ca fiind o nouă și interesantă carte pentru copii, care prezintă două personaje principale - care sunt animale - un elefant pe nume Kevin și o creatură pisică asemănătoare cu o zebră pe nume Valor.


Valor și Kevin fac echipă pentru a concura într-o cursă de canotaj împotriva altor rase de animale care au format grupuri proprii în încercarea de a ajunge la linia de sosire.


La începutul poveștii, Valor este supărat pentru că nu a vrut să fie asociat cu Kevin pentru a participa la cursa de canotaj. Toate celelalte animale s-au asociat între ele înainte ca Valor să încerce să se asocieze cu un alt animal în afară de Kevin.


Valor este plin de mândrie pe tot parcursul cărții, deoarece îl judecă pe Kevin, considerându-se mult mai talentat și capabil să câștige cursa fără ajutorul lui Kevin. De asemenea, Valor îl vede pe Kevin ca nefiind suficient de talentat la canotaj pentru a câștiga orice cursă. 


De-a lungul cărții, Valor învață că umilința este cheia în viață, se umilește și lucrează împreună cu Kevin pentru a termina cursa.

"Am scris această carte pentru a-i învăța pe copii importanța smereniei", a declarat Cameron pentru The Christian Post. "Este atât de emoționant să vezi copiii reacționând atât de puternic cum au făcut-o acum câteva weekenduri la Biblioteca Billy Graham. Am prezentat cartea în avanpremieră, iar copiii au fost atât de entuziasmați pentru că povestea are multă aventură și mult pericol. Iar părinților le-a plăcut pentru că subliniază importanța umilinței într-o perioadă în care copiii sunt învățați să celebreze opusul, adică mândria."

"Iar mândria, cunoaștem din experiență și știm și din Biblie că este periculoasă. Biblia spune că ’mândria vine înaintea pierzaniei și un duh îngâmfat înaintea căderii’ și că ’este mai bine să ai un duh umil cu cei umili decât să împarți prada cu mulțimea’", a adăugat el.

"Copiii merită să cunoască adevărul și merită să știe ce va duce la binecuvântarea lor. Nimănui nu-i place o persoană mândră. Toată lumea iubește o persoană umilă. Gândiți-vă la propria voastră viață. Vreți un soț care este mândru și plin de sine? Sau vreți pe cineva care își va pune soția și copiii înaintea sa și va fi slujitorul tuturor? Aceasta este umilința. Și asta îi învață cartea mea pe copii."

Cameron a insistat asupra faptului că nu a fost o întâmplare faptul că cartea sa va fi lansată pe 1 iunie, care este începutul lunii recunoscute de activiștii LGBT ca fiind luna mândriei. În cultura populară, luna iunie - cunoscută cândva ca apogeul sezonului nunților - este acum sărbătorită de corporații ca fiind luna mândriei prin afișarea culorilor curcubeului afiliate activismului LGBT pe profilurile lor de socializare, precum și prin oferirea de ediții speciale de produse care aduc un omagiu ideologiei LGBT.


"Cred că cartea mea nu putea să apară într-un moment mai bun din câteva motive. Nr. 1, sunt încântat că această carte a apărut exact la timp pentru copii și pentru programele lor de lectură de vară. Copiii ies de la școală în iunie. Iar părinții și profesorii întocmesc liste pentru copii pentru a le citi în timpul verii, pentru a-i îndepărta de televizor, de telefoane și de rețelele de socializare", a declarat Cameron.


"Nr. 2, aceasta este o carte care îi va învăța pe copii importanța caracterului, în special a umilinței. Iar celălalt motiv este că această carte este prima dintr-o serie de cărți pe care le scriu despre cele șapte păcate de moarte, iar cel mai mortal dintre ele este mândria", a continuat el.

"Este dureros pentru mine și pentru milioane de americani faptul că avem o lună întreagă care este dedicată sărbătoririi unui viciu foarte periculos. Și cred că este minunat că copiii sunt atrași de virtutea umilinței, nu doar în această lună iunie, ci în fiecare lună a anului."

Cameron a descris scrierea acestei cărți ca fiind o experiență umilitoare pentru el, deoarece în trecut a avut probleme cu mândria: "Cred că mândria ne determină să ne comparăm cu alți oameni. Și asta nu se limitează la oamenii din biserică. Adesea, în biserică este locul unde oamenii învață importanța amintirii. Așa că de aceea sunt atât de recunoscător. Am avut o problemă cu mândria când eram copil și în biserică am învățat despre smerenie."


"Creștinii și oamenii de credință ar trebui să îi conducă pe copiii noștri și națiunea să fie cunoscuți pentru smerenia noastră, nu pentru mândria noastră. Mândria ne face să ne comparăm unii cu alții, să încercăm să avem aceste concursuri de a ne întrece pentru a vedea cine poate fi mai mare, cine poate fi mai bun, cine poate fi mai rapid, cine poate fi mai faimos, iar acest lucru nu duce nicăieri", a adăugat el.


Cameron a remarcat că mândria este cel mai rău dintre toate păcatele, conform Scripturii: "Mândria, când vine vorba de auto-concentrare, este cel mai rău dintre toate păcatele. Este păcatul mamă care dă naștere la lăcomie, la pofte, la invidie, la lene, la bulimie și la toate celelalte lucruri pe care nu le doriți pentru copiii voștri."

"Ceea ce ar trebui să facem este să ne smerim, să luăm în considerare nevoile altora înaintea noastră și să ne ajutăm unii pe alții. Și asta este ceea ce spune Dumnezeu în Biblie. Smerește-te în fața Domnului și El te va înălța'."

Trent Talbot este directorul general al Brave Publishing Co. (prin a cărui amabilitate avem și fotografia de la început cu Kirk), editură conservatoare care a publicat cartea lui Cameron. Acesta a declarat pentru Christian Post într-un interviu că a fost încântat să lucreze cu Cameron la noua sa carte, deoarece admiră mesajele și lecțiile pe care cartea le va transmite copiilor: "Eu mă lupt cu mândria. Cu toții ne luptăm cu mândria și mai ales copiii. Și face această luptă și mai dificilă atunci când copiii văd că mândria este sărbătorită timp de o lună întreagă și asta ne poate face pe noi și pe copii să credem că nu este nimic în neregulă cu mândria. Dar Biblia spune clar că nu este doar un păcat. Este cel mai mortal dintre păcate. Este un subiect foarte important care trebuie să ne fie reamintit tuturor și mai ales copiilor", a afirmat Talbot.


Pride Comes Before the Fall - Kirk Cameron

NOTĂ: Acest material a fost scris de Nicole Alcindor pe 26 mai 2023 în site-ul Christian Post de unde a fost preluat și adaptat; ea este reporter pentru The Christian Post. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc. Cartea lui Kirk Cameron se poate comanda făcând click pe imaginea alăturată.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.