Michael Youssef avertizează că analfabetismul biblic pregătește terenul pentru înșelarea lumii de către Antihrist [PARTEA 1]

Dr. Michael Youssef - imagine de pe Chrisitan Post

Pastorul și autorul proeminent Michael Youssef a avertizat că multe biserici din zilele noastre nu reușesc să predea întreaga Evanghelie sau să echipeze creștinii cu cunoștințe biblice, pregătind terenul pentru ca lumea să fie înșelată de Antihrist.


Într-un interviu acordat publicației The Christian Post, pastorul în vârstă de 74 de ani al Bisericii Apostolilor din Atlanta, Georgia, s-a axat pe analfabetismul biblic din ce în ce mai răspândit în rândul creștinilor declarați, lucru pe care îl consideră "marea problemă a Bisericii din America".


"Analfabetismul biblic este galopant, iar oamenii vor cădea în capcana înșelăciunii, a învățăturilor false, a orice, pentru că nu sunt ancorați în Cuvântul lui Dumnezeu", a spus el.


Pastorul a evidențiat câteva dintre ereziile populare pe care le vede astăzi atât în bisericile evanghelice, cât și în cele de linie principală. Într-un efort de a fi "prietenoase cu cei care caută", de exemplu, multe biserici pledează pentru distanțarea de Vechiul Testament sau sugerează că unele dintre învățăturile sale, cum ar fi opiniile despre homosexualitate, sunt depășite.


"Iată ce se predică de la marile amvoane: homosexualitatea era un lucru greșit în Vechiul Testament deoarece era asociată cu închinarea păgână, dar nu și în Noul Testament", a spus el.


"Acest lucru nu este adevărat, pentru că Biblia spune: ’El i-a făcut bărbat și femeie, i-a făcut să se potrivească în toate privințele și apoi i-a făcut să se căsătorească pe viață’ și așa mai departe. Ei aruncă pe fereastră întregul eveniment al creației. Sau spun: ’Dumnezeul Vechiului Testament este un Dumnezeu al răzbunării, dar Dumnezeul Noului Testament - care este vechea erezie din primul secol - este Dumnezeul iubirii’. Acest lucru este absolut fals.


Cu toate acestea, mulți predicatori tineri spun acum: 'Să ne dezlipim de Vechiul Testament'. Dar Vechiul Testament este însăși temelia pe care se construiește Noul Testament. Vechiul Testament spune că Isus va veni; Noul Testament spune că El este aici. Cele două sunt una; nu le putem separa".


Aceste schimbări în învățături, a avertizat Youssef, pregătesc terenul pentru ca lumea să fie înșelată de Antihrist din cauza lipsei de discernământ.


"Lumea este într-adevăr pregătită pentru Antihrist", a spus el. "Dar când Antihristul vine și înșală lumea, noi nu avem discernământ, deoarece nu cunoaștem cuvintele lui Isus".


El a făcut referire la învățăturile lui Isus din Matei 24 și 25 pentru a identifica semnele sfârșitului vremurilor și ale Antihristului. El l-a descris pe Antihrist ca fiind un "om al păcii; un politician inteligent și șmecher care va face ca toată lumea să se simtă bine cu el".


"Și apoi, la jumătatea celor șapte ani, bineînțeles, se va întoarce și va începe să-i persecute pe credincioși", a spus Youssef.


Unele semne ale vremurilor de sfârșit, precum războaiele, cutremurele și apostazia, "au existat întotdeauna", a adăugat el. Dar, pe măsură ce se apropie Sfârșitul Timpurilor, aceste "dureri de naștere" se vor intensifica și vor apărea mai frecvent.


"Domnul nostru a spus foarte clar că ucenicii Săi trebuie să înțeleagă acest lucru", a spus el. "Pentru noi, vedem că aceste lucruri se întâmplă atât de repede pe măsură ce acest copil este pe cale să sosească. În timp ce unii oameni intră în panică și se îngrijorează și nu știu ce să facă, noi spunem: 'Glorie lui Dumnezeu'. Ridicați-vă capul, pentru că ziua răscumpărării voastre se apropie'. Noi știm că bebelușul se apropie de naștere acum, pentru că aceasta este imaginea pe care ne-a dat-o Domnul Isus Însuși".


În lumina acestei realități, pastorul, care se pregătește de lansarea următoarei sale cărți How to Read the Bible (as If Your Life Depends on It) - Cum să citești Biblia (ca și cum viața ta ar depinde de ea) (disponibilă pentru pre-comandă înainte de 7 noiembrie 2023, când va fi lansată oficial, alte cărți scrise de Michael Youssef le puteți găsi aici), a subliniat importanța creștinilor de a fi în comunitate. Bisericile, precum cea a lui din Atlanta, se concentrează pe construirea unor grupuri bine închegate, care pot rezista presiunilor externe.


"Este foarte, foarte important ca Biserica să fie mobilizată, deoarece trebuie să fie în comunitate", a spus el.


Familiile, de asemenea, joacă un rol vital în stabilirea unei alfabetizări biblice și în pregătirea pentru vremurile din urmă. Youssef a subliniat necesitatea ca soții să fie uniți în credințele și învățăturile lor și ca părinții să își educe copiii cu privire la potențialele provocări cu care s-ar putea confrunta.


"Soțul și soția trebuie să fie uniți, iar dacă nu sunt uniți, trebuie să postească și să se roage până când vor ajunge la unitate în ceea ce privește modul de a-și învăța copiii", a spus el. "Familia trebuie să fie unită; Biserica trebuie să fie unită. Nu putem rămâne singuri. Trebuie să stăm împreună într-o comunitate de credință, familia în casă și apoi adunările mai multor familii, care este Biserica."


"Vreau ca oamenii să vină la Hristos, absolut, dar să vină la Hristosul corect, real, la Hristosul din Biblie", a spus el. "Și apoi, odată ajunși la El, să se hrănească cu Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că aceasta este hrana noastră. Petreceți zilnic timp în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că analfabetismul biblic este cea mai mare problemă a Bisericii din America. Aceasta este cu adevărat cea mai mare povară a mea pentru noi".


Youssef se numără printre un număr tot mai mare de pastori evanghelici care trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa de cunoștințe biblice în rândul credincioșilor și la ramificațiile devastatoare pentru Biserică.


Potrivit raportului "State of the Bible 2022", publicat de Barna Group și American Bible Society, doar 39% dintre americani spun că citesc Biblia de mai multe ori pe an sau mai mult. În prezent, doar 10% dintre americani declară că citesc zilnic Biblia, o scădere de 4% de dinainte de pandemia COVID-19.


Cercetătorul biblic și pastorul Voddie Baucham a declarat recent pentru CP că, din cauza faptului că multe biserici din ziua de azi nu au o bază centrată pe Evanghelie, acestea sunt prost pregătite pentru provocările erei post-creștine.


"În această epocă post-creștină, în care suntem cu toții oarecum vopsiți cu aceeași pensulă, oamenii care nu s-au bazat pe Evanghelie pentru a construi fundații solide își văd oile împrăștiate. În primul rând, ele nu sunt cu adevărat oi legitime și, de asemenea, nu prea știu cum să răspundă, pentru că răspunsul în multe cazuri a fost: ’Nu, nu, nu, nu, noi nu suntem ca ei’. Iar ’ei’, desigur, sunt evanghelicii conservatori, care cred în Biblie, acei oameni care au fost întotdeauna defăimați de cultura în general.


"Dar asta nu mai funcționează", a spus el, "pentru că nu este suficient să nu ne ținem ferm de adevărurile Evangheliei și să nu ne ținem ferm de acele lucruri pe care cultura le consideră ofensatoare. Orice identificare acum cu Creștinismul, care este văzut ca un fel de bau-bau hegemonic suprem în cultura modernă, neo-marxistă, este ofensatoare. Așadar, mulți oameni sunt prinși cu garda jos din cauza unor compromisuri pe care le-au făcut cu mult timp în urmă și care păreau să dea roade.”


Baucham a subliniat necesitatea ca bisericile să rămână ferme în privința adevărurilor biblice fără compromisuri, chiar și în fața presiunii culturale și a denigrării.


"Trebuie să ne pregătim pentru opoziție, nu numai pentru opoziția care va veni, ci și pentru opoziția care este deja aici", a spus el. "Trebuie să știm ce credem și de ce credem. Trebuie să fim pregătiți să le dăm un răspuns celor care ne întreabă de motivul speranței care este în noi. Trebuie să fim pregătiți să vorbim acestei culturi post-creștine. În cele din urmă, trebuie să fim pregătiți să acceptăm consecințele acestui lucru, care sunt neplăcute."


NOTĂ: Acest material a fost scris de Leah M. Klett pe 8 august 2023 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat) Ea este reporter pentru The Christian Post. Partea a doua a acestui material o puteți citi pe acest blog zilele următoare. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să menționați că a fost preluat din Blogul lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.