Ambasada Creștină Internațională din Ierusalim lansează un cântec de rugăciune pentru întoarcerea ostaticilor israelieni

FOTO: Banner pentru cântecul de rugăciune ICEJ Afikim (Credit: ICEJ).

Ambasada Creștină Internațională din Ierusalim a lansat un nou cântec intitulat "Afikim Ba Negev", care se bazează pe Psalmul 126 și servește ca rugăciune pentru întoarcerea ostaticilor israelieni încă deținuți în Gaza.


Videoclipul a fost produs ca parte a unui strigăt umanitar local și internațional în creștere pentru eliberarea ostaticilor israelieni. Bazat în mare parte pe textul ebraic al Psalmului 126, cântecul "Afikim Ba Negev" (Izvoare în Negev) oferă o rugăciune puternică pentru întoarcerea ostaticilor. Cântecul a fost lansat săptămâna aceasta, la începutul sărbătorii evreiești de Purim, când evreii din întreaga lume sărbătoresc eliberarea evreilor din Imperiul Persan, așa cum se spune în Cartea Esterei.


Psalmul 126 face parte din "Psalmii pelerini", care încep adesea cu fraza: "Un cântec de înălțare..." referindu-se la urcarea la Templul din Ierusalim.


Psalmul este un cântec de dor pentru captivii evrei din Babilon să se întoarcă acasă în Țara lui Israel, comparându-l cu întoarcerea "râurilor din Negev" în timpul sezonului ploios. Psalmistul descrie întoarcerea evreilor din robia babiloniană, afirmând: "Eram ca cei ce visează. Atunci gura ni s-a umplut de râs și limba de cântec."


"Afikim Ba Negev" a fost compusă și interpretată de directorul muzical al ICEJ, Vesna Bühler, care a trăit în Israel în ultimii 30 de ani împreună cu soțul ei, președintele ICEJ, Jürgen Bühler. Vesna și Jürgen au doi fii care servesc în prezent în Forțele de Apărare Israeliene.



Doi producători muzicali israelieni, Shay Reuveni și Eli Keshet, au fost implicați în aranjarea cântecului pentru lansarea videoclipului special.


"Ca mamă, am fost profund mișcată să mă întâlnesc cu familiile ostaticilor și să le văd durerea și lacrimile și, totuși, credința și puterea lor incredibile", a spus Vesna.


Am vrut să le exprim dorul pentru cei dragi prin cântec și nimeni nu a surprins această dorință mai bine decât cel mai mare psalmist al Israelului. Originalul ebraic din Psalmul 126 este deosebit de emoționant și am vrut să aduc la viață aceste cuvinte străvechi într-o melodie pentru tot Israelul.

În condițiile în care soarta a peste 130 de israelieni încă ținuți ostatici în Gaza continuă să fie incertă, milioane de oameni din întreaga lume se alătură israelienilor în chemarea și rugăciunea pentru întoarcerea lor în siguranță. Odată cu eliberarea lui "Afikim Ba Negev", mai multe mișcări de rugăciune și petiții pentru eliberarea ostaticilor au fost inițiate de credincioșii din Israel și din întreaga lume în ultimele săptămâni.


Săptămâna trecută, zeci de mii de israelieni și evrei din întreaga lume au luat parte la o adunare de rugăciune în masă "Shema Yisrael", care a fost transmisă în direct din piața Zidului Plângerii cu membri ai familiilor ostaticilor.


Împreună cu recitarea rugăciunii zilnice Shema, a existat o recitare specială a Psalmului 22, citit ca o rugăciune de eliberare în numele ostaticilor.


Acest material a apărut inițial pe 27 martie 2024 în site-ul All Israel News (de unde a fost preluat). Tradus și folosit cu permisiunea în scris din partea allisrael.com.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.