📢 Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 100 – Eilat – Partea 2 (ultimul episod al acestui podcast)

📢 Podcast ”Călător în Țara Sfântă” - realizat de RVE Sibiu & Oxentia TourismÎn episodul de astăzi continuăm cu Eilat (Partea 2), acesta fiind și ultimul nostru episod din acest podcast...
Eilat (ebraică: אֵילַת [eˈlat] (ascultă); arabă: إِيلَات, romanizată: Īlāt) este cel mai sudic oraș din Israel, un port aglomerat și o stațiune populară la extremitatea nordică a Mării Roșii, pe ceea ce este cunoscut în Israel sub numele de Golful Eilat și în Iordania sub numele de Golful Aqaba. Orașul este considerat o destinație turistică pentru turiștii interni și internaționali care se îndreaptă spre Israel. Eilat face parte din sudul deșertului Negev, la capătul sudic al Arabahului, învecinat cu orașul stațiune egiptean Taba la sud, cu orașul port iordanian Aqaba la est și la vedere cu Haql, Arabia Saudită, dincolo de golf, în sud-est.



Clima aridă a deșertului din Eilat și umiditatea scăzută sunt moderate de apropierea de o mare caldă. Temperaturile depășesc adesea 40 °C (104 °F) vara și 21 °C (70 °F) iarna, în timp ce temperatura apei variază între 20 și 26 °C (68 și 79 °F). Eilat are o medie de 360 de zile însorite pe an.

La aproximativ 30 de km nord de orașul Eilat, în regiunea Arava din sudul Israelului se află Parcul Național Timna pe care te invit să-l vizitezi împreună cu noi. Aici vom descoperi o replică a Tabernacolului sau Cortul Întâlnirii, un cort pe care Moise l-a construit la indicațiile date de Dumnezeu, fiind folosit ca sanctuar mobil. Timna Park are o istorie și o geologie uimitoare acoperind aproximativ 15.000 de hectare într-o vale în formă de potcoavă, înconjurată de stânci abrupte. Aici se găsesc minele antice de cupru și arborii minieri dar și rămășițe ale cuptoarelor de topire care datează din vechiul Egipt imperial. De asemenea vei avea ocazia să vizitezi celebrele Mine ale Regelui Solomon și vei putea lua parte la diverse activități ce nu îți vor oferi ocazia să te plictisești.

Aceste înregistrări 🔊 audio sunt ✨ profesionale, înregistrare direct în Israel 🇮🇱 și în Iordania 🇯🇴 printr-o colaborare profesională cu ✨ Radio Vocea Evangheliei Sibiu & ✨ Oxentia Tourism cu dedicare și mult suflet. Dacă dorești și visezi să ✈️ călătorești în Țară Sfântă, Israel, îți recomand să ascultați fiecare episod din cele 100 disponibile. Toate episoadele le puteți urmări pe Play-listul întreg aiciDistribuie Emisiunea Călător în Țara Sfântă

Și da, așteptăm ❤️ să te vedem pe lista următorului pelerinaj pe urmele Domnului Isus Hristos în Israel și Iordania!

Fă o vizită la Masada alături de Oxentia Tourism!

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.